We are the champions

Vi avbryter för ett sort-of viktigt meddelande!

Träningen för januari avklarad och nyårslöftet på Runner's World krossat!

Målet var ombytt aktivitet varje dag i hela januari. Jag och Fia har väl lagt ribban lite på minst 30 minuter per dag om det inte är en snabbare och intensivare löprunda. Då får det faktiskt duga med lite mindre tid.

Hur som haver, det blev totalt 63,6 km löpning på tio löprundor, 59,6 km gång på hela 32 rundor, fyra crossfitpass, fyra spinningpass, tre badmintontillfällen och fyra rena styrkepass på gymmet (plus lite extra hemma efter löppassen). Allt som allt nära på 29 timmars träning under hela månaden.

Jihde-fråga på det: Hur känns det? Förbannat bra. Höll mig frisk fram till igår, mådde och mår trots halsont och hängighet bra och känner mig... ja, pigg, alert och redo för en till löprunda. Visst ser jag fram emot att kunna ta en vilodag när lusten faller på men nu "vet" man att det går bra att bara ta en promenad eller köra lite snabb styrka hemma också om man ändå känner för att röra på sig.

Ett stort tack till Fia som lite halvt ofrivilligt drogs med i det här och stack iväg på egna rundor och pass när jag hade andra planer. Minus den första dagen så höll hon jämna steg hela vägen ut.

***

Nu återgår den här bloggen till sitt normala program. Ett inlägg varannan vecka eller nåt sånt.

***

För övrigt så tokkrossade jag och Fia allt motstånd i söndagens badmintonutmaning. Booya!

Today I don't feel like doing anything

29 dagars träning, två dagar kvar innan månaden är slut. Då jävlar slår halsontet och krassligheten till. Tacka fan för det...

Suavemente

Ja, nu var det en sån där svacka igen. Inspirationen tryter, jag har inte tid, bla bla bla. Men det är fredag! Lönefredag! För nöjes skull undviker vi både O'learys och 9:an idag och tar årets första aw på Sangria. Lite tapas har väl aldrig suttit fel?

***

Gick förbi en "tiggare" i stresstunneln igår. Han höll en skylt där det stod "Beyonce just had a baby, need money for gift". Har man aldrig skänkt pengar innan så var man nära då.

***

27 dagars träning är avklarat. Det har blivit fler promenader än planerat men all motion är bra motion. Jag och Fia är utmanade på badminton i helgen, självklart hoppas vi på storseger.

***

Bärra släppte taget om företaget igår och gjorde slut med oss. Vi planerade att undvika honom ett tag som straff men han var ju villig på att dricka öl med oss redan idag. Såna killar kan man ju inte vara ovän med!

Just cruisin'

Måndagsjävel. Inte min favoritdag på veckan. Höjde humöret med att boka en mindre företagskryssning så nu blir det åka av i februari! Tänkte toppa formen med utspädd Lapin kulta och industripressade köttbullar i mängder.


Man kan ju nöja sig med sallad och vatten hela resan. Elleeeer?


***

Fick en sightseeing i Gimo igår också. Såg säkert tre människor på vägen. Varken jag eller Mr Gimo lyckades tigga till oss grogg eller pizza från damsällskapet så jag fick åka hem halvt missnöjd med kurrande mage.

***

Annars så eeeh... Det är ju måndag? Kanske ska ställa till med lite rabalder så att det händer nåt här. Eller värma upp inför nattmatchen i badminton mot Fia ikväll.

On the road again

Skriver från vägarnas väg: E4:an. På väg till Gimo för att fira T-res. Har jag tur så är Mr Gimo på whiskeyhumör!

***

Halva januari har passerat och hittills har jag klarat "löftet" att ha en ombytt aktivitet per dag. Tänkte sammanställa allt när månaden är över. Sen tar jag en vilodag eller femtio.

***

Nu är en resa bokad. Syster Skumpe planerar att gänga sig i sommar så det blir en utflykt över pölen och merry old England. Fia har fått den stora äran att vara bröllopsfotograf :)

***

Nu återgår jag till att räkna träd. Ave!


Saker som lät bättre i huvudet att kalla sin fru

Baconpralin


Saker som lät bättre i huvudet att kalla sin fru

Sockersnippa


Sing hallelujah

Varje gång jag vaknar med en låt på huvudet så har det följt ett visst mönster. Först var det orgelsolot i Light my fire med The Doors, sen var det gospel med This little light of mine, sen Sing hallelujah med Dr. Alban (av allt!) och i morse var det Hallelujah med Jeff Buckley. Min hjärna håller på att konvertera till kristendomen.

***

Trevlig helg, trevlig helg. Ett par kalla efter jobbet i torsdags, fest i Tyresö för Bärra i fredags, hundpromenad och brädspel med päronen i lördags och städdag/filmkväll igår med tillhörande chips. Dipp? Såklart!

***

9 dagar har passerat i januari, 9 aktiva dagar. Jag fick ihop mina två mil löpning förra veckan så den här veckan försöker vi oss på ett långdistanspass i helgen. Siktar på 15-20 km om fötterna håller och vädret är med mig.

***

Aftonbladet tar grävande journalistik till nya nivåer:

"Förhållandet mellan Eric Saade och artistkollegan Molly Sandén är över. Det bekräftades via Saades privata Facebooksida där han nu har ändrat sin status till "singel".

Pulitzerpriset?

Beautiful day

Halvdag och "vilodag" från träningen (nöjer mig för tillfället med promenaden från Centralen).

Om någon behöver mig så finns jag på 9:an.


I hurt myself today, to see if I still feel

Rubriken stämmer bra. Jag tog i halvt för kung och fosterland igår. Förutom rundan på morgonen som fläkte upp lite sköna blåsor under fötterna så blev det 50 minuter styrka och 45 minuter spinning efter jobbet. Vad lär man sig av det när det gäller träning? Jo precis, dagen efter är ungefär lika härligt som dagen efter att du har svept en kvarting fultequila och fått med dig Kikki Danielsson hem. Så trevligt är det att kliva upp ur sängen.

***

Nu tänker jag frossa i tonfiskcurry och titta på Kim Jong-un när han... tittar på saker. Härligt att han går i pappas fotspår.

Ring out, wild bells

Det nya året rullar på riktigt bra än så länge! 6,5km löpning igår i lagom fart, plus 4,5km i ett becksvart Hagaparken innan jobbet. Nu mår fötterna som de förtjänar. Tänkte runda av dagen med styrka och spinning, bara för att.

***

Priset för mest störande ljud att ha på hjärnan? Orgelsolot i Light my fire med The Doors. Långt och skärande ljud. Mumma.

Späkning pågår

Njaeee, nu ska vi inte ta i. Precis som vanligt så får man den där lilla biten av ångest i början av januari. En månad med stress och julbord tar ut sin rätt och man undrar vem fan det är som har bytt ut hallspegeln mot en från skrattkammaren på Gröna lund.

Till skillnad från tidigare år så tänkte jag köra en bättre approach. Inga förbud och hetsträning. Istället blir det små justeringar i matväg - med något mindre portioner och mer frukt hemma - och lite mer vardagsmotion och nån form av träning varje dag, oavsett om det bara blir en promenad ute eller en mil på löpbandet.

Lite för att bevisa en poäng så antog jag Runner's Worlds nyårslöfte. Någon form av motion varje dag i hela januari, det ska väl funka? Smygstartade igår med en "rask" promenad mitt i bakfyllan. Ikväll blir det första löprundan sen november. Så länge plusgraderna håller i sig så ska jag nog kunna undvika benbrott.

Ni lär väl märka hur det slutar. Målet är väl åtminstone att hitta tillbaka till den form jag var i runt Bali. Bra löpstyrka och något slankare. Tres bien liksom.

Sober

Ja jävlar vad man önskar att man var nykter igår. En kebabrulle och en halvliter cola senare mår man knappt hälften så bra som man hade gjort annars. Det kostar att ligga på topp.

Men kvällen var lyckad. God mat, trevligt sällskap, bra utsikt från Västerbron och premiär för Djangos egengjorda brädspel. Allt gick strålande fram tills Gugli, som den marodör han är, tog sönder en glasruta innan vi skulle gå.

Nu ska jag halsa en halvliter till. Skål...


RSS 2.0