Status

Vi kör en liten snabb livsinventering och börjar med negativa saker.

* Ett stycke infekterad tå. Ser inte bra ut vid nagelbandet. Kan innebära ett läkarbesök inom snar framtid.

* Bajen fick bara oavgjort mot Jkpg S. Man får väl ändå vara nöjd nånstans men lite mer kan man önska sig.

* Det är ett större hål i min plånbok än ozonlagret.

* Jag lider av näringsbrist och tynar bort efter en dag på soppdiet.

* Datorn har pajat. Tack torrentsidor för att ni är så pålitliga. Ominstallation sker i kväll. Kanske.

Men positivt då?

* Träningen håller i sig! Trots träningsvärk och elände så håller jag ut.

* 27 dagar (18 matlådor) kvar till Bali!

* Jag ger mig ut på vägarna idag för första gången. Tag er i akt!

* Konkursen verkar avvärjd för Bajen på bekostnad av vår skyttekung.

* Det blir tapas och fotboll på fredag!

* Jag blir med drumpad på torsdag. Vik hädan, Keith Moon, there's a new crazy drummer in town!

Summa summarum är det blandad kompott. Ja just det, jag har ett jobb, familj, vänner, tak över huvudet och allt sånt där också.

******************

Hålet i ozonlagret förresten. Vad hände med den storyn? Det var det största klimathotet för ett par, eller många, år sen. Och vem samlar pengar till isbjörnarna numer?

The king has left the building

Nu är det väl mer eller mindre klart? Linus Hallenius spelar inte dagens match mot Jönköpings Södra utan är i förhandling med annan klubb. Jag vägrade tro det när det stod på Aftonbladet med motiveringen att "står det inte på officiella så är det inte på riktigt". Det ska stämma extra mycket i nya, öppna Hammarby men nu är det alltså "klart". Aftonblaskan nämner via Gazzetta dello Sport att det är Genoa som blir ny adress.

Alltid lika trevligt med pengar men där rök i stort sett allt hopp om att gå upp till Allsvenskan igen...

Train kept-a-rollin'

Vilken helg! Helt slut i hela kroppen. Jag behöver förtidspensioneras ögonabums. Ge mig mandelkubb och melodikrysset!

****************

Alltid lika trevligt som sagt när man är på fest hos Gugli och Miss India. Blev sådär skönt ölmätt efter ett tag så jag fick inte ens i mig de sista flaskorna jag hade valt så omsorgsfullt. Festen smådog en aning när störningsjouren dök upp för första gången någonsin och sa att basen var lite för hög. Jag och Fia traskade väl hemåt nånstans vid tvåsnåret och möttes av en lapp på ytterdörren: "Hej! Ni har haft inbrott i källarförrådet. /Granne". Tack för den.

Källarn är ju låst nattetid så att ingen kan ta sig in så det var bara att sitta och muttra tills man somnade. Dagen efter inventerade vi lite snabbt. Inget verkar vara borta. De tog inte bröllopsklänningen för 10.000:-, lämnade tv och vinterjackor och hade i stort sett gått igenom två-tre lådor och slängt in det igen. Vi och tre andra har fått påhälsning så man är iaf inte ensam.

****************

Fotbollen gick galant! Det vi trodde var lite slösparkande på en äng var mer uppstyrt än väntat. Nyklippt matta med målade linjer och matchställ! Roffes Rovdjur äntrade varje match som underdogs men tog ändå hem hela turneringen! Resultatet är en blå stortå, skavsår, skrubbsår, blåmärken och en väldigt öm kropp. Träningsvärken är påtaglig. Jag och Fia firade med en slafsig pizza på kvällen innan vi båda däckade i soffan innan 22. Så är det att vara pensionär.

****************

Bajen - Jönköpings Södra i kväll. 40 år sedan sången kom till Söderstadion. Kommer inte kunna närvara live men jag kommer att sitta klistrad vid dumburken och skrika.

****************

Idag börjar soppdieten. 28 dagar till Bali, då gäller det att pricka strandformen! Hårdträningen drogs igång förra veckan, nu slaktar vi kosten också!

Party like it's 1999

Kan man uppskatta någon dag mer är fredagarna? Dubbel lycka eftersom det är en löningsfredag!

Vad passar bättre än en fest? Party hos Gugli, det garanterar alltid en skön kväll. Trevligt folk som man har festat med tidigare, tequila och finöl från Systemet vid Norra Station. Fia sluter upp efter sin after work.

**************

Imorgon kommer att bli en tung dag av två anledningar. Nummer ett är uppenbar, det är dagen efter en fest hos Gugli. Då brukar man må fint. Nummer två är ny; jag och Fia ska ställa upp i en fotbollsturnering i Brevik. Precis det man behöver efter ett tequilarace. Sist jag körde fotboll var jag full som en kastrull och sabbade knät. Gissa om att jag ser fram emot det.

**************

28/10 smäller det. Rock Band 3! Som jag har längtat! Det blir till att köpa en bundle med keyboarden och spelet och beställa det nya trumsetet separat, sen är jag good to go. Pro-instrumenten får vänta till senare.

I dagarna släpptes hela låtlistan. Spana in den här.

**************

Det lutar åt att det blir Häringe slott igen på första bröllopsdagen. Tackar man inte nej till :)

Money (That's what I want)

LÖNING! Äntligen klirr i kassan! Jag har t.o.m. pengar kvar på kontot (det ska egentligen vara det dubbla dock men men...)!

**************

Visst blev det Bajenvinst! Trots en stundtals tråkig match så kom de vinnande ur striden så det blev min tur att håna Django.

**************

Fia kämpade på med löpningen igår och orkade med 4,5km! Starkt jobbat!

I kväll väntar 3,3km-spåret med HC.

**************

Masterchef kommer till Sverige! Fia gör det enda rätta och söker :)


My humps

Nåt kreatur har bitit i mig utan att be om lov först. Resultatet är en dryga decimetern stor svullnad, tack så mycket! Ritva eller Pirjo på vårdguiden tyckte att det inte lätt så farlig och att jag "kunde lägg på nå syyylande". Jag får väl låtsas att jag har tränat underarmen extra mycket.

*****************

Helt ändrade planer på löpningen igår. Det blev 2km uppvärmning med HC, han tog sig runt hela vägen nu! Congrats! På onsdag väntar 3,3km spåret med backen från döden. Efteråt tyckte jag att en mil terränglöpning var helt rätt. Milspåret var avstängt så det blev Skogsfemman istället. Det funkade ju fint, ända fram till att man skulle in på "spåret" genom skogen. "Spåret" var mest lite nedtrampat gräs. Sen var det bara att tampas med rötter, berg, huggormar som överraskar en, kärr som försöker svälja skorna och eventuella monster som gömmer sig i snåren. Klarade livhanken på 31 sekunder, det får vara godkänt. Joggade hem tre km "för skojs skull".


Varför man inte går vilse i Lännaskogen


*****************

Öster - Bajen i kväll! Django och K kommer över för att se matchen och käka lite gott. Hoppas på vinst så att man får gotta sig lite.

Walk Idiot Walk

Spelkvällen gick galant. Jag var på det vinnande laget på Stockholmsspelet tillsammans med Den där Mika och Fia och jag var på det vinnande laget på Party Alias med Lenski. Enligt rapporter efteråt fick jag henne nästan att gråta när jag skulle vara arg och ställa frågor. Det kan ha varit det personliga häcklandet som slank in när hon inte kunde svaren. What doesn't kill you makes you stronger.

*******************

Jag och Fia tog emot en slutjobbad T-res med öppna armar och en box rosé på fredagskvällen. Vet inte riktigt vad som hände men boxen tog slut.

*******************

Vilket för oss in på lördagen. Jag skulle spela gitarr på Mr Browns dop och kompa Pigeon. Slutresultatet var ok. Nervös som fan men jag tog mig genom låten. Baksmällan gav med sig nånstans vid elvatiden på kvällen! Fin form man måste ha varit i. Märkligt att man inte var mer social på mottagningen.

*******************

Nu är det dags att ta tag i monsterdisken och städningen. Senare blir det en mil i Ågesta följt av 2km lunk på HC som nedvarvning.

Bring your game face

0-2 mot Brage är inte ok. Vi behöver inte orda mer om den saken.

*******************

I kväll är det gamla hederliga brädspel som gäller med bl.a. Janet, Kotten, Lenski och Fia. Vi kickar igång det hela med en liten tacofest!

*******************

Tog mig inte upp den här morgonen heller. Nu gäller det att jag kommer iväg imorrn, sen blir det straffpass på söndag.

*******************

På tal om tacos så blev det ett litet Entourage-medley hos Wood, med tillhörande tacotallrik. Allt hade varit fint om jag inte hade kört tummen i rivjärnet. Nu saknas en bit på tummen. Jag saknar den så.

Running to stand still

Den här förbannade träningsapatin man har just nu! Ska det vara så svårt att komma upp på morgonen? Ska straffa min kropp resterande veckan med styrkepass på morgonen och löpning fredag-söndag PLUS ett styrkepass på söndag! Nu jeflar! Hur skulle det se ut annars?


Couch mode: ON

*****************

Såg inte allt för mycket av CajsaStina igår. Scenen ligger numer ihopbyggd med dansbanan och allt är under tak, vilket gör att står man utanför så ser man inte lika mycket, hör inte lika mycket och känner sig som en utböling. Men den halvtimmen vi stannade var det iaf bra.

*****************

Söker alternativa lösningar för Nike+-sensorn för fulla muggar. Det verkar som om det funkar med en liten tygpåse som man snörar fast. TakeSthlm, here I come!

*****************

I kväll blir det Entourage-race hos Wood. Har jag tur är han på hempizzahumör :)


Fråga stjärnorna

Konsertdebuten för det här året blir av ikväll. Det blir en helt otippad spelning med CajsaStina Åkerström i Stortorpsparken. Har ingen större koll på henne mer än typ Fråga stjärnorna, Av längtan till dig och några visor av pappa Fred men det är fri entré och hon har en skön röst.

******************

Lutar åt att jag kör TakeSthlm i september. Måste hitta en lösning med Nike+-sensorn. Deras egna skor har ett litet hål i ena sulan anpassat för den, annars gäller ett sportband för 600-700:-. Inte så sugen på att lägga ut så mycket pengar på nåt jag kommer att använda i knappa månaden. OM det nu blir av så springer jag för Södermalms ära, såklart!

Dagens bedrift

Fia, även känd som kvinnan som aldrig skulle uppskatta löpning, körde precis 3,5km i sträck på 20 minuter. Åtta minuter och 1,5km mer är förra gången. Grymt jobbat!

Snart kan man ge sig ut på lite längre sträckor tillsammans :)

Vi blev omkörda av Googles kamerabil på vägen. Kanske finns vi på nätet snart i all vår prakt?

Global Fussball OK

Jag håller ett stadigt tempo på inlägg var femte dag. Det verkar vara ett vinnande koncept.

*****************

Kickoffen är avslöjad nu. Det blir Sverige - Ungern live and direct på Råttsunda. Kanske inte det ultimata partytricket men det ska bli kul att se landslaget igen. Det var ett par år sen sist.

*****************

Helgens bravader då? Ja, det var väl det sedvanliga röjet på fredagen. Akut hemmafest stod på schemat. Betyg Väl Godkänt, folk däckade på köksgolvet med smulpaj i händerna. Då måste det ha varit bra. Lenski gjorde debut i Trånkan och blev kallad för jätte av centrumungarna. Det kan ha varit kombinationen platåskor och högklackat som utlöste reaktionen.

*****************

Handledarkursen är avklarad. Bara ett steg kvar till själva övningskörningen.

*****************

Fullspäckad vecka som vanligt. När ska man få tid över till att bara vara?


Flight of the Pigeon

Nu blev det en sån där lucka igen. Att man aldrig lär sig.

Öl ikväll för att fira Pigeon som fyller år! Grattis!

*****************

Ölen blev av på torsdagen, trots enorm försening från Ishmet.

Grillning i fredags hos T-res & co. Mycket trevligt! Fick visa upp lite finare öl än Spendrups för grabbarna.

Utgång på lördagen med Wood. Little skulle ha följt med men bangade när åskan dök upp.

Löpning på söndagen och måndagen. Fia tog sina första två km i ett svep på en hyffsad tid. Kudos!

******************

Det sammanfattar allt bra sen sist. Resten är överflödig internkomik.

******************

Jag går numer under namnet Jonny Timberlake efter rakningen. Vi ska tydligen dela skäggfrisyr.

Gonna eat a lot of peaches

Bisarrt seg dag idag. Ingenting, verkligen INGENTING, har hänt. Lilla Brun kom tillbaka från semester och berättade om spyor på väg till Capri, Kotten sitter och listar alla saker hon hatar och Rrroger pratar sig varm om en salsakurs.

***********************

Det vankas öl med Ishmet och Bappen idag. Hoppas bara att det blir av, det är lite radioskugga över enstaka lägenheter i Vällingby.

***********************

Jag verkar ha startat en liten löpgrupp att ta hand om. HC och Jessie körde på bra igår och orkar mer för varje gång. Sen har vi tydligen 2-3 till som vill vara med också. I egenskap av den med bäst kondis och "erfarenhet" så blir det jag som får hålla igång alla och peppa på.

***********************

Fullspäckad helg som vanligt och en plånbok som försöker hoppa ut genom fönstret. Det lutar bl.a. åt en liten Justitia-reunion på lördag. Måtte pengagudarna vara med mig.

***********************

Johnossi har en konsert på Cirkus i november. Femte gången gillt den här sommaren?

Klipptid

Det har gått så långt så jag behöver inte ens uppge namn när jag ringer till frisören längre. De känner igen rösten. Bra eller anus?

Carry that weight

Gott folk, det är återigen människor på jobbet. Livs levande (nåja) människor. Det var ett tag sen. Nu börjar anpassningen till det normala arbetslivet igen, med allt vad det innebär. Fikaraster, irriterande frågor och gnäll över kaffemaskinen.

************************

Enligt osäkra källor så vann jag inte alls minigolfen förra året utan kom TREA! Det hör ni själva att det inte kan vara sanning. I år kom jag iaf tvåa med en poängs marginal. Vädergudarna var med oss ute på Siggesta.

Kvällen, eller snarare natten, tillägnades Tekken 6 mellan mig, Fia, T-res och Rally-Kalle. Summa summarum så var det ganska jämnt. Fast jag vann mest såklart.

Söndagen bjöd på sovmorgon till efter lunch. En kebab senare var man människa igen och disken försvann på nåt magiskt sätt. Tapasmiddagen var ett äventyr för sig. Det diskuterades allt från näshår till porr, gärna högt också så att alla andra gäster fick vara med lite. Det slutade på 5emtio4yran med snorkiga servitriser, fulla finnar som inte tolererade att bli utkastade och festivalhistorier.

************************

Kaffemaskinerna hatar mig fortfarande.

************************

56/40. Lägg de siffrorna på minnet. Bara åtta arbetsveckor kvar. Medan resten av jobbet har ångest över att hösten inte bjuder på en enda röd dag och att nästa semester är ca 48 veckor bort så njuter jag av tanken på att dra till Bali. Ain't life grand?

RSS 2.0