Holiday

Nu är det ändå semester så då är det ok att inte blogga så jävla mycket. Men en liten uppdatering har väl aldrig skadat?

***

Spelkvällen hos Bärra, ja. Jag tog hem allt utom Stockholmspelet. Där hade jag vunnit om inte värden själv hade snott 20 cred från mig än sin flickvän som ledde! Toffeljävel säger jag bara. Nästa gång tar jag hämnd.

Utsökt kväll allt som allt med grillat och gura på balkongen, precis som det ska vara!

***

Fas 1, även kallad hemmafrufasen, av semestern är avklarad. Laptopen är fixad, studion funkar som den ska, hemmet är sjukt städat (skrubbat golvet, slå det ni!) och allt ser tipptopp ut. Jag har varit en sund (nåja) och frisk människa i tre dagar. Maten har alltid stått på bordet när Fia har kommit hem. Eller tja, ena dagen värmde jag på carbonara och idag åt vi sill. Men annars!

Nästa vecka börjar slackerfasen. Då ska det bli åka av! Men först blir det en tripp till kusinerna i Osby. Riktig road trip i husbil och allt.

***

Stockholmspelet ska väl vinnas av en Stockholmare tycker jag. Inte av den enda deltagaren från landsorten. Starkt jobbat, Vagnhärad.

***

Gränsen rekommenderas. Svenska krigsfilmer är inte de vanligaste så det var trevligt att den faktiskt var bra.

***

Nu ska jag sänka sista glaset rosé innan sängen kallar.

På återseende!

The monkey on your back is the latest trend

För tillfället bedriver vi trendblogg.

Planking är ute - Uggling är inne!

Den senaste trenden bland kidsen i Båstad är att "traska" champagne, d.v.s. att beställa två flaskor och lämna den ena på bordet när man går. Bloggen beräknar att trenden kommer att nå Grycksbo nån gång till midsommar 2013.

***

Vuxenpartaj ikväll med spelkväll hos Bärra. Steget före styrdans och Flamingokvintetten. All in!

***

Bärra har för övrigt en egen blogg, Tillbakablick. Läs om du vill bli kultiverad, den har betydligt högre läsbarhetsindex än min blogg.

Annars rekommenderas Fredrik Backmans blogg på Café. En bitter enbarnspappas syn på livet.

Minutes to midnight

Inte ens en timme kvar av arbetsdagen, sen är det äntligen semester!

Planerna är redan smidda, nu återstår det bara att se hur mycket som blir gjort när man ska "koppla av".

***

Planking är ju en sån däringa fluga på internet som jag aldrig riktigt har förstått det roliga i. Men när nån bestämmer sig för att planka på en brugd så kan jag hitta en ljusglimt i det hela!

***

På musikfronten händer det grejer.

Dave Grohl bestämmer sig för att snea ur på folk som slåss i publiken. Kudos till världens skönaste frontman!

Bob Dylan och Mark Knopfler spelar tillsammans i höst. Kommer säkert att bli dyrt som fan så frågan är om det är värt det för att tvingas genomlida Bobban för lite Dire Straits?

Black Eyed Peas slutar/tar ett uppehåll/splittras. Tack. . Mycket. För. Det. Gud. Mina öron speciellt är evigt tacksamma!

***

Men eeeh. Joråsatte... Fredag. Semester.

Hörde jag skål?!

But my eyes still see

Det är inte ok att avbryta mig mitt i en mening med att sjunga Silence is golden med The Tremeloes.

Verkligen inte, Janet. Inte ok. Så mycket pratar jag inte.

In an octopussy's garden, in the shade

Kollar in dagens meny på den lokala kinabuffén. Tydligen går det snabbt att transportera nya arter från Borneo till Vasastan. Kan nån förklara va fan en Kräftströmmingsflundra är för nåt? Det finns inte ens på Google, då är det allvarligt.

Samma restaurang serverar familjelycka med ris. En spark i familjelyckan brukar inte vara nåt att föredra som kille, varför skulle vi vilja äta det?

Vad är det för fel på pannkaka, egentligen?

Eat the rich

På en måndag är det inte ok att gå upp kl fem och ta en rask promenad.

På en måndag är det inte ok att vara pigg på jobbet.

På en måndag är det inte ok att komma hem, plocka in tvätt, ladda en grovtvätt och sopa lägenheten inom loppet av tjugo minuter. Det är heller inte ok att få lust att "påta med blommor".

På en måndag är det inte ok att se fram emot tempointervaller på kvällskvisten.

På en måndag är det inte ok att bli lite exalterad över att en pannkaka blir sådär näst intill perfekt.

Ja, jag ska söka hjälp för det här.

***

Nej, kära Front och liknande företag. Jag är inte intresserade av gratis boxers eller briefs. Återkom när ni erbjuder gratis öl. Ringer du inom tio minuter så får du baconsnacks och en Mitsukniv. Allt får plats under sängen.

***

Det där med att äta sushi av en naken kropp som alla japaner gör i mina fördomar (när de inte utöver kung fu i bergen). Funkar det inte med någon annan maträtt? Hittills har jag kommit fram till att det inte ser lika smakligt/erotiskt(?) ut med:
-Pölsa
-Bruna bönor
-Pannkakor
-Sill (inklusive makrill i tomatsås)

Kanske om man gör allt som en plankstek och spritsar potatismos på magen runt i köttbit. Nä?

Seven days and one week

Hela sju arbetsdagar kvar innan första "ordentliga" sommarsemestern sen 2007. Vad gör man egentligen när man har två veckor på sig att skrota runt hemma? Jag försöker hitta inspiration a la Äntligen hemma och skapa ett projekt av nåt slag. Kanske måla golvsocklarna? Är det sånt man pysslar med som medel-Svensson? Stå i ett blåställ i solen med en öl och sucka över att det aldrig blir klart? Fixa i trädgården och svära över allt ogräs?

Blir ju svårt när man bara har en balkong med blommor som Fia har bannlyst mig från att röra. Man kanske skulle bygga ut?

***

Göta ark är söders hemligaste uteservering som ligger mitt i solen. Man passerar ett Medis - knökfullt med folk som hetsar över att hinna få den sista sittplatsen på Snaps - och glider in på en uteplats med 20+ lediga platser.

Med risk för att det blir lite The Beach över det hela så måste jag nog ändå tipsa om stället.

***

Jag hann iaf med ett dopp i helgen i gott sällskap av Fia och Bröms med familj. Det var nästan varmt i vattnet t.o.m!

***

Nä, det blir en estetisk semester. Lite musik, lite foto, eventuellt lite tecknade. That'll do.

Sol, vind och vatten

En snabb titt i kalendern visar att det är fredag yet again. Underbara dag. För första gången på ett tag så är det en helt öppen helg också. High five!

***

Picknicken i tisdags gick inte riktigt som planerat. Vi körde den inomhus istället, komplett med filtar på golvet, parkbilder på tv:n och naturljud (nåja, nästan) i bakgrunden.


Ungefär som här, fast med färre barn. Och ribbstolar.

***

Racing Santander sätts i konkurs och lämnar Kennedy Bakircioglü klubblös. Dags för den hårfagre mannen att vända hem?

Annars så är det ju provspelare på g nuförtiden. Aldrig fel!

***

Ryktas om Koh Phangan till middag idag. Först blir det en kall i solen medan Fia går en rond i tetris-ringen mot jobbrivaler. Heja heja!

The lazy song



Seg dag på jobbet. Måste vara tisdag. Kalendern skulle väl aldrig ljuga?

***

Det blev ett formbesked med råge igår. Jag kröp under 27 minuter ganska precis med 26.49. Tog ut mig totalt på första kilometern men det tempot är det jag måste kunna hålla om jag ska ta mig runt på 25 minuter.

Fia drog till med att krossa sin utsatta tid på 28 minuter med att ta sig runt på 27.03. Snart lär man väl bli varvad av henne. Dags för överväxeln!

***

En picknick i det vackra vädret idag? Tja, varför inte?

The winner takes it all

Riktigt vinnarhelg! Hade en trevlig ölkväll med grabbarna på fredagen. Blandad kompott på ölen, vissa tar vi till hjärtat och vissa andra har vi redan förträngt.

Tog hem förstaplatsen på minigolfen på lördagen, hoo ah! Rindö Krog rekommenderas starkt för den som inte har varit där än. Bästa skagenröran sen.. ja. För alltid.

Söndagen rundades av med Bajen - Öster med Django som fick uppleva en riktig fotbollsmatch för första gången. 2-1 och en dubbelbalja av Runa.

***

Nu är det nästa omgång späk som gäller. Vi går ut hårt med att testa formen på halvmilen i Ågesta. Sen tar vi det därifrån.

***

Måste självklart tipsa om Fias nya blogg. Jag känner ingen press alls kring designen på den här, nej då!


Take me to the ball game

Klockren upphämtning från underläge i matchen igår. Undertecknad stod för ett frivarv, ett par lyror och ett obestämd antal raseriutbrott. Men vinst blev det!

***

Ett par timmar till sen blir det ölkväll för första gången på ett par månader. Bord är bokat på Oliver Twist och plånboken är fylld (nåja). All in!

RSS 2.0