Little drummer boy

Man kan alltid lita på måndagar. Alltid samma känsla av complete and utter death. Janet har däckat av nån sjukdom, folk knallar hem här på rullande band med magsjuk och what not och kvar sitter jag och håller ställningarna. Ni kan nominera mig till årets hjälte om ni vill.

***

Handbollen var som handboll är. Gott käk, trevligt sällskap och toaletter med tv. Mäktig att stå vid pissoaren när nationalsången spelas. Lite som om den spelades i min ära. Vidare till Vapiano för låtsasstek innan det gifta gamla paret och Wood begav sig till Orangeriet. 89:- för en Landsort Lager, bara drinkar med gin, "annorlunda" musik och ett klientel som garanterar skryter om sina erfarenheter i mediabranschen.

Träffade två äkta innerstadsbor som inte visste vad Farsta låg (ingen vet var Trångsund ligger så det är ingen idé att fråga), undrade om vi sov hos Wood nu när vi hade åkt in kvällstid till Stockholm och frågade om vi jobbar i orten eller pendlar. En av dem hade det enorma bekymret med att organisera en möhippa men tärnorna var utspridda i London, Paris, New York och Oslo och då vet man ju inte vilken stad som passar bäst för alla. Angenäma problem när man bor på fashionabla Östermalm.

Jag föreslog Reykjavik och en tripp ner i en gejser. Tro fan att alla hatar 08:or.

***

Impulsfilmkväll sitter aldrig fel. Men who stare at goats var helt ok, det man förväntar sig av bröderna Coen. Mr Gimos val av Bröderna Karlsson kan diskuteras. Inte ok.

***

Coldplay kommer till WTAI i sommar. Nu måste man se Götet också.

***

Fia klarade sin längsta löprunda ever idag. 6,7km, kudos till henne!

Hand that feeds

Foo Fighters bokat! Det blir jag och Fia på ståplats tillsammans med jävligt många andra. Top notch?

***

Körde boxning med Lilla Brun igår. Har aldrig upplevt träningsvärk i ryggen förut. God damn! Händerna är lite sargade också, ser ut som en riktig slugger.

***

Öl och käk på O'learys i gott sällskap av Fia, Wood, Schlaugern, Janet och Sabbe. Nu ska jag bara bry mig om den där märkliga sporten på tv också. Så länge det finns öl så...

***

Dags för första loppet i mars. Premiärmilen känns som en bra start. Ska avverka Bellmanstafetten och Midnattsloppet innan året är över. Slänger in lite smålopp allt eftersom.

***

Minns inte så mycket mer av vad som har hänt. Men skit i det, helgen står för dörren!

Stockholm's finest

Ta det lugnt, jag är kvar! Med all stress på jobbet just nu så hinner man inget annat. Desto mer att skriva om kanske? Njae, sådär va...
***

En gammal nyhet som kom upp till ytan igen i dagarna var Expressens scoop om att en get satt häktad i Nigeria för väpnat rån. Det slutar inte där. Han är häktad för att polisen är helt övertygad om att han är en trollkarl som har förvandlat sig till en get.

Humor när den är som bäst.

***

Störst happening den här veckan var att Fia äntligen sa upp sig från sitt jobb. Efter 2½ år var det verkligen dags. Exakt när hon kan gå vet hon inte men förhoppning är att hon ska hitta nåt nytt som hon kan gå direkt till. Går nog inte att beskriva hur glad man kan vara över en sån här sak. Jävligt stolt över att hon vågar ta steget.

***

Årets konsert blir troligtvis Foo Fighters på Stadion! Jag kommer att gråta blod om jag inte får tag i biljetter. Som om det inte räckte med Dave Grohl och grabbarna så är Band of Horses förband. Dubbel chans att se dem i år!

Nu ska Johnossi bara göra en privatspelning i mitt vardagsrum. Sen är ordningen återställd.

***

The Town var... sisådär. Helt ok action. Inte speciellt "engagerande" som Metro kallar den. Vill man se lite bankrån, go for it.

***

Körde första halvmilen utomhus idag. Lägger ner det tills våren står för dörren.

***

Det blev ingen keyboard till RB3 men väl ett pro-kit för trummorna. Om jag kände mig duktig innan bara för att jag tog de flesta låtar på expert så sänkte det här egot ner till noll igen. Förbannat jävla svårt!

***

Kvällens schema är köttfärspaj till tonerna av The Who och Keith Moons frenetiska trummande. Vajjert!

The great salt lake

Såja, då var man tillbaka igen. Bloggande blev nedprioriterat i några dagar.

***

När julen äntligen är över så kommer den ändå tillbaka och biter en i röven 20 dagar senare. Granbarr överallt, ett deppigt träd som bara står och hänger läpp i ett hörn och pynt i varenda vrå. Två dagar senare var julen utkastad. Nu var det visserligen klart efter en dag men vi passade på att städa ut alla lik ur garderoberna och slängde rubbet på en gång.

Nästa gång firar jag utomlands eller konverterar.

***

Jag gav handboll ett försök häromdagen och hade på nån match i bakgrunden. Det tog fem minuter innan jag bytte kanal. Jag förstår att man skriker vid varje mål i fotboll när det inte blir så många mål gjorda, men när man gapar lika mycket efter 26 mål och det inte ens är jämnt i matchen så går det inte riktigt ihop. Nån fejkar lite väl ofta.

Jag får sätta mig in i handboll på samma sätt som med curling, snooker eller bowls. Över en öl på ett sunkhak med tv.

***

Om man ändå kunde ta semester i ett år och dra utomlands. Bara guppa runt i havet och spolas iland. Awesome.

***

Ska man se en dokumentärfilm i år så ska man se Lemmy. Suverän rulle!

***

Träningen är igång igen efter ett litet uppehåll. Jag hade för mig att det var roligare.

Moving to New York

Nä, riktigt så nice är det inte. Dagens rubrik har två betydelser...

***

Det vankas en "halvdag" imorrn. Jobb fram till tolv, lunch och sen är det ommöblering på jobbet för fulla muggar. "Mutan" för att folk ska ställa upp (förutom budgetavdrag och allt sånt tjafs som inte angår mig) är öl. Hur kan man tacka nej till det? Det lutar åt att det blir en gammal hederlig AW på gamla hederliga 9:an efter det också, komplett med en cameoroll av Jeppsson och eventuellt en Leo. Long time, no see.

***

Jag vet inte hur jag kunde missa det när biljetterna släpptes i september men The Wombats spelar på Debaser Medis i mars. Biljetter finns kvar, ett måste på det nya konsertåret!

Så här glada blir folk av att spela i brittiska indieband. Tjohej!

***

Det startas en ny fotbollsliga i Indonesien och man satsar på att bli världens bästa liga 2022. Mark Viduka har skrivit på för ett lag och nu jagar man Magnus Hedman efter att Jesper Blomqvist och Teddy Lucic tackat nej. 550 000 dollar för ett år plus gratis bil, gratis lägenhet och gratis telefon. Om Bali skaffar sig ett lag så ska jag iscensätta en kupp på internet och utmåla mig som den nya supertalangen från Sverige. Jag skriver på för halva lönen, ni kan behålla bilen!

Men at work

Tillbaka på jobbet. Blandade känslor över det. Skönt att inte bara ligga hemma och må dåligt, trevligt att kunna avlasta en översvämmad Janet, trist att... tja, vara tillbaka på jobbet. Saknar lite soffan där hemma fast jag vet att jag bara hade haft det tråkigt framför repriser av Top model och Fab 5. Fascinerande tv mitt på dagen.

***

Iran slog tydligen Irak i asiatiska mästerskapen i fotboll. Jag blev ombedd av Arash att nämna det och försökte hitta nån artikel eller notis om det. Det gick som med Palmeutredningen.

***

En timme till hemgång. Blir en promenad från Farsta. Fia slog alla rekord genom att ge sig ut och springa i snöfallet. Galning.

War pigs

Det här må komma som en chock för, kära vänner. Kom inte och säg att jag inte varnade er:

Jag, Jonny de Baever, är inte odödlig.

There. I said it. Nu kanske man undrar varför jag släpper den här informationen? Är det för att få mig att verka lite mer mänsklig? Vill jag ligga steget före Julian Assange? Nä. Det är enklare än så. Jag har drabbats av... influensa.

Mycket troligt att det är svininfluensa even. Jag har aldrig haft någon form av influensa så vi kan väl hala fram Ockhams rakkniv och konstatera att jag tillhör de 20% av befolkningen som är immun mot den i vanliga fall. Hur som haver så har man förbannat tråkigt när man är för sjuk för att orka göra nåt vettigt. Likt Skalman bestod mina dagar av sömn och film. Nu har jag inga bra filmer kvar att se. Tur att man börjar bli bättre.

***

Let's dance-debuten blev av i fredags. Själva dansen var inget att se men småsnacket runt kunde vara lite intressant. Trist bara med alla moralkärringar som "rasar" direkt efter programmet över småsaker. "De pratar snusk när barn kan se och jag måste förklara ett sexskämt till dem då!". Borde inte småbarn sova vid den tiden? Om man säger nåt som kan vridas till nåt snuskigt, är det inte fel på en själv då som vrider det? Måste man förklara sexskämt istället för att bara avvisa det som ett vuxenskämt eller bara dra en vit lögn och säga att man själv inte förstod? Och varför rasar ingen över att man dansar i bara en glittrig behå och en halv kjol?

Idioti. Tro fan att det är synd om människorna.

***

Front ringde nyss och ville bekräfta min adress för ett utskick av strumpor/boxershorts. Efter att på ett lite finare sätt bett honom att dränka sig själv i bensin och tända på eftersom de fortsätter ringa till mig gång på gång så föreslog han att jag ska gå med i Nix. Jomenvisst. Det funkar ju när de ringer mig på mobilen ibland också.

Nä. Dags att slå sig ner i soffan igen och hela sig själv med allt underbart som finns på tv vid den här tiden.

Ebony and ivory

Tog en nödvändig bloggpaus. Det blir inte särskilt givande för någon när inspirationen tryter och det inte händer nåt värt att skriva om. Veckan har i stort sett bara bestått av träning och välförtjänt vila i soffan efter det.

***

Om en vecka dimper det ner en keyboard i brevlådan. Eller iaf en avi på en keyboard. Sen ska det rockas på helt nya nivåer i RB3. Kul att göra nåt annorlunda tills jag har råd med de nya trummorna.

***

Snön släpper inte greppet om stan. I morse var det nära på töväder och nu vräker det ner flingor stora som noshörningslår. Räkna med kaos på vägen hem?

***

Robban arrangerade en födelsedagsfest i onsdags, passande nog före helgdag. Fullt ös i vanlig ordning, jag och Jeppsson satt och planerade ett övertagande av världen medan två heteropojkar satt och utmanade varandra på vem som vågade gå längst med den andra. Mycket intressant scenario. Drog hem rätt tidigt och fick skjuts av Jeppssons taxi till Hökarängen och sparade en halvtimme i restid. Smutt!

***

I dag sitter jag i en feberdimma och sliter hund. Mycket ska fixas på jobbet innan helgen så det är bara att bita ihop och köra. Ål in, som fiskarfrun sa.

***

Helgen? Fia jobbar så det blir lugnt. Nykter fest hos Rally-Kalle på lördag, annars blir det lite småpysslande hemma och skrotande.

Into the wild

Man kan ju tycka att en långhelg i vildmarken ska göra en mer utvilad än innan. Då har man fel. Efter 20 timmars bilande är man fan inte fräsch nånstans. Men men, trevligt var det. Hann med en hel del skoteråkande runt i trakten (två fastkörningar som facit). Vi varvade ner första kvällen med att dricka öl med byggjobbare i en halvfärdig kåk (whiskey inmundigades i egna "glas" gjorde av kapade burkar). En husmus/råtta bestämde sig för att placera sig i mitt hår en natt. Blev inte mycket till sömn efter det.

***

Har fått en egen prao-elev bredvid mig i dag. Arash har sabbat rösten och gör sig duglig genom att vika fakturor åt mig. Snart ska han bre salamimackor åt mig eller nåt.

***

Vi har inte bara undvikit parasiten i Östersund utan även en bajschock i Åre, rapporterar Länstidningen. Därför håller man sig till storstan.

***

Dags att börja planera nästa tripp upp. Antingen i vinter eller till nästa vår. En dos om året räcker långt.

***

Träningshysterin ska startas idag. Dags att bli av med alla extrakilon. Eller iaf ett par stycken. Återkommer med resultat.

Hepp hepp!

RSS 2.0