Viva España

Nu är alla bilder överlagda från midsommar. Det slutade på dryga 700 bilder med en hel del suddiga som fick tas bort. Galet kul verkar vi ha haft iaf :)

***********************

Nessie är tydligen död. Det är slutsatsen man drar efter att ingen har observerat henne/honom/det på hela året. Det kanske bara saknas galningar som åker dit och "ser" monstret? Enligt någon ledande mupp så finns det "självklart" fler men hennes art är på väg att dö ut. Exakt när konstaterade man att det finns fler men det är bara en som dyker upp vid ytan och kan döpas till nåt? Och hur visste man att det var en hona? Lyfte man på kjolen?

Galna skottar...


Galen australier utklädd till galen skotte


***********************

I kväll blir det middag på Sangria för att "fira" att Pidgeon slutar. Quesadillas och cruzcampo, here I come!

Back from nature

Tillbaka i civilisationen efter en galen helg i Gundeland. Det är väl lite mycket att summera bara såhär men kul har man haft i alla fall. Det har varit roadkillbingo med Den där Mika, kungliga vinkingar till alla passerande bilar norr om Dalälven med Lenski, Kotten går härmed under namnet Grycksbostekar'n efter att ha köpt en mosbricka med räksallad utan korv för att slänga den direkt efter (vissa sprutar skumpa i Båstad, vissa slänger mos i Grycksbo), nostalgitrippar a la Spotify, Fia har deklarerat jihad mot myggen, Sverige slog England i kubb (undertecknad noteras för en fullträff) och alkoholen har flödat.

Annars har det regnat hallon, typ.

Drive my car

Sista två timmarna innan ledigheten! Fan va skönt det ska bli. Vi kommer att rivstarta med att handla på systemet och Willys och tillaga potatisgratäng till midsommar. Vadå ledigt? Det kommer att bli en galen bilfärd upp med Lenski bakom ratten och Fia som första kartläsare. Jag tänker ligga raklång i baksätet och sippa på vodka hela vägen upp.

Pump up the jam

Solen skiner, lön imorgon, kaffemaskinerna är paj och det är drygt en arbetsdag kvar den här veckan. Ain't life grand?

*************************

Fotbollstipset går åt helvete. Jag ligger just nu på delad sistaplats och ingenting kan rädda mig. En femtiolapp fattigare och hedern är som bortblåst. Fan, som Thåström hade sagt.

*************************

För första gången ska jag fira en någorlunda genuin midsommar, i Dalarna av alla ställen. Jag har aldrig varit närmare än lite sill på bordet och snaps i glaset. Nu ska det till och med resas midsommarstång!


Amerikanerna försökte sig på samma tradition en gång.

Kaos har utlovats med kubblandskamp, badtunnebadande och allsång in på småtimmarna. Det kommer troligtvis en full rapport efter helgen, i alla fall av det jag minns.

*************************

Att gymma eller att inte gymma, det är frågan. Om jag kör armar och bröst som planerat imorrn så kommer jag att vara nöjd med träningen den här veckan, MEN jag kommer inte att kunna lyfta ölen till munnen under hela helgen. What would Mr. T do?

*************************

Galen högtid, midsommar. Man reser fallossymboler, gör huvudbonader av vegetationen och skuttar runt och låtsas vara små grodor. Crazy awesome.

*************************

Säsong 2 av Arkiv X påbörjades igår. Inte så många kvalitetsavsnitt i första säsongen men några gamla godingar blev det. Helt klart en av de bästa serierna som har gjorts.

Four kicks

Det här året blir man ju serverad kvalitetsfotboll på tv mer än vanligt. Riktigt bra match igår, man skulle ha begett sig söderut för att se den. Synd bara att det är VM samtidigt, det inte roar lika mycket som Syrianska - Hammarby. Den jämnaste serien någonsin?

********************

This is it gick igår på trean. Inte den sortens film man ska se på bio, den saken är säker. Visst, det var väl intressant att se arbetet bakom showen men en dokumentär på bio? Nä. Finns bättre saker att lägga pengarna på.


Som rattmuffar. Lurviga rattmuffar.

********************

Det var nåt bröllop i helgen tydligen. Jag kan erkänna att jag såg en bild av klänningen och lyssnade Daniels tal. Annars hade man inte förstått nånting av medierna det närmsta året.

********************

Kung Linus. Vilken jävla balja!

********************

Ny metod på gymmet den här veckan. Vi får se om det bär frukt eller inte.

********************

Kort vecka, sen bär det upp till Dalarna för midsommarfirande med bekanta och obekanta!

Summer madness

Vi var ju på den där visningen igår. Många för- och nackdelar med lägenheten. Det som var bra var att balkongen var större än vår (inte så svårslaget förvisso), köket var bättre planerat och hade nyare vitvaror, badrummet kunde användas som balsal och klädkammaren var enorm.

Men sen har vi ju det negativa. Ett vardagsrum som inte går att möblera om man inte satsar stenhårt på hörnmöbler, inget källarförråd, om vi ska ha allt i klädkammaren istället så går vi +/-0 på yta, balkongen var vänd åt fel håll (mindre bekymmer men det är skönare med eftermiddagssol) och sen var det ju det där med pengarna. Högre hyra och förmedlingsavgift hade varit lite opassande. Lite som senap och pannkakor, det går ju bara inte.


Kaniner och pannkakor dock. Mums!

**********************

Sorgen har lagt sig över jobbet, Pidgeon flyr fältet den sista juni. Vem blir nästa? Kan man satsa pengar?

**********************

Kroppen försöker ta ut skilsmässa med mig just nu efter träningspasset igår. Tack för det, chin ups!

**********************

Bara åtta dagar kvar till lön. Wooo!

**********************

Ikväll är det en riktigt bra match, synd bara att den inte går på tv. Varför prioriterar man VM framför Bajen - Ljungskile?


Sun is shining

Är det sommar eller? Livet lunkar verkligen fram just nu.

*********************

Dags för visning ikväll. Det känns rätt pirrigt trots att det absolut inte är nåt akut. Om allt stämmer - lägenheten är fräsch, planlösningen funkar med möblemanget, balkongen ligger åt rätt håll - så kan det bli lite stressigt framöver. Pengamässigt så skiter det sig lite med förmedlingsavgift och högre hyra men det är väl smällar man får ta.

*********************

VM-tipset går sisådär just nu. Gårdagens matcher gick åt helvete. Nu ligger jag tre poäng efter ledaren men det är fortfarande jämnt skägg.


Ojämnt skägg

*********************

Sprang på Polacken igår efter typ ett år. Kul när det händer mycket i folks liv. Misshandelsrättegångar, karriärbyten och bostadsköp. Det var bara barnet som saknades.

*********************

25-årsfest på fredag för Tysken. Det blir väl bra drag som vanligt.

Lazy Sunday afternoon

Det absolut bästa med regn är att man kan ligga i soffan och kolla på film utan att ha skuldkänslor för att man inte är ute. Det åskade en sväng tidigare också, kan det bli bättre?

*************************

60-årsfesten i Tullinge igår var ett skönt litet samkväm för aspirerande filosofer. Många tankar och diskussioner som hördes genom kvällen; allt från pedagogik i skolan till hur man bäst spelar en didgeridoo.

Hello Tullinge!


*************************

Efter onsdagens lilla ölkväll så har det varit lucköppning för samtliga medverkande. Dels genom att kolla igenom alla filmer, dels genom att höra historier från Miss India om våra bravader efter att hon kom hem. Det var dansande, pungsparkar, juckande och annat bus. Måste ha varit en suverän kväll!

*************************

Janet har äntligen införskaffat sig ett PS3 som till min stora glädje innehöll lite musikspel. It's on!

Blame it on the rain

Nu var det ett tag sen igen. Man skulle kunna säga att det är stiltje på aktiviteter men så är inte fallet.

*********************

I onsdags anordnades Beer fest för första gången. Jag, Django och Gugli klädde upp oss med kavaj, scarf och vattenkammat hår, inhandlade 24 olika sorters öl, lyssnade på klassisk musik och dokumenterade provsmakningen. Det blev en bra samling filmer som ska redigeras till en rulle som kommer vinna priser i Cannes. Det blev även en hel del alkohol, surprise surprise! Vi neutraliserade smaklökarna med butter scotch när det behövdes. Håll ögonen öppna hos din lokala videouthyrare!

Vid midnatt var ölen slut men snobberierna fortsatte. Miss India kom hem och blev ombedd att ställa sig i en garderob tills vi behövde en städerska. Golfklubborna behövdes luftas så vi drog ut på mossen och sköt iväg lite bollar i mörkret. Inga skrik hördes, det är positivt. Och negativt kanske.


Polisens fantombild av förövarna


Det här var absolut inte sista gången som vi har vårt lilla event, var så säker. Glöm inte cykelhjälmen nästa gång ni ger er ut nattetid i Skogås.

*********************

Skattepengarna har anlänt! 267 friska kronor som gick åt på öl och burger king. Så ska en slipsten dras.

*********************

SL lagar sina pendeltåg med silvertejp. Jag har aldrig känt mig så säker i trafiken som nu.


Nio av tio veterinärer använder SL-metoden i sitt arbete.


*********************

Torsk mot Degerfors igår. Norrettan nästa?

*********************

Nu startar festen! Fotbolls-VM är här för att förgylla den regniga sommaren. Tipset är inlämnat på alla 48 gruppspelsmatcher, snart rullar kosingen in. Nu har jag ingen koll på lagen alls så hur fel kan man ha?

*********************

Pachelbels Canon i D kommer aldrig att låta likadant igen efter att lite lagom halvberusat ha dansat styrdans till den. Med en golvmopp.

*********************

Fest imorrn för Bohemen. Åååååååål in!

Highway to hell

Enligt vissa så är tydligen AC/DC:s gamla dänga inte lämplig att ha på i bakgrunden på ett jobb. Vad ska kunderna tänka när de ringer in? Istället rekommenderades Drömmen om Elin. Visst är det fantastiskt att en över 30 år gammal låt fortfarande anses vara så hemsk? Angus och grabbarna har verkligen lyckats.


Satans lakej?

Frågan är om man ska byta kanal till The Voice och se om det uppskattas mer?

**************************

Dagens artikel är helt klart Aftonbladet "avslöjande" om att Zlatan ska övertalas att köpa aktier i Hammarby. Skulle det gå så är det en sjuk bedrift. Bragdguldet till Salle? 

***********************

Rockklassiker
kortade precis ner Jimmy Pages solo i Stairway to heaven. Helgerån!

**************************

Visning på tisdag på en lägenhet över gatan. Hoppas att den är fräsch och bra planerad. Bara fem stycken före oss som ska tacka nej till den.

Run to the hills

Hur mycket man än försöker så kommer det alltid en måndag efter söndagen. Folk kommer att vara snopna när jag har lyckats lura universum till att hoppa direkt till fredag istället.

*************************

Visst fick vi finbesök av Bröms i fredags, jojomen. Hela vägen till Kungsan till och med! Efter alldeles för många öl och en jambalaya som krävde ingenjörsexamen för att äta så blev det vinkväll hemmavid. T-res och Väktarn slöt upp för lite sällskapsspel (frågesport är alltid en höjdare i dimman). Ni behöver inte fråga, självklart vann jag!

Annars hade vi jagat grisar med luftvärnskanoner numer.

*************************

Fia har dragit på sig en uppfriskande sommarförkylning. Just nu pågår det en mildare exorsism hemma i form av dag-tv och glass.

*************************

SkrattStock brukar vara en höjdare varje år men den här gången var det liiiite för mycket folk. Halva Stockholm hade bestämt sig för att samsas på en sketen liten kobbe. Nästa år arrangeras det på Gärdet, tack och lov! Och varför kan man inte köpa kaffe med kort? Som nybliven pensionär kräver jag min koffeindos på regelbundna tider.

Jag och Fia vandrade vidare över Västerbron och betraktade maratonlöpare på vägen till Rålis. Någonstans på vägen insåg jag att det nog är bäst att skjuta upp maratondrömmarna med minst ett år till. Först måste jag få samma kroppsform som en sparris, det är iaf så resten av deltagarna såg ut.

Solen sken inte så mycket som vi ville så vi började bege oss hemåt när Gugli meddelade att han redan var på g in till stan. Plikttrogna som vi är så drog vi istället till Söder och Göta Ark för att göra sällis över en öl. Django i egen hög person dök upp med K. Fia gjorde ett underbart första intryck och vi tog tåget hem för att se på film. Det gick sådär, vi sov båda två inom en timme.

*************************

Nu startar späkningen på allvar. Det blev ingen träning alls förra veckan pga förkylningen så nu jävlar är jag igång! Ska försöka käka lite nyttigt också, det blir den svåraste delen.

*************************

Solen sken troget igår också så man gör vad man kan och lägger sig som en strandad val på några klippor och försöker få färg. Päronen fick sig en visit också. Tyvärr så fick jag och Fia stryk i TP. Någon var dopad eller mutad, den saken är klar.


The summertime's in bloom

Grillpremiär igår i Bellmans gamla hood; Fållan. Det är fortfarande oklart om även han satt och sippade San Miguel när han skrev Opp Amaryllis. Tydligen så är myggen redan igång och hakar på vampyrtrenden. Pesky fuckers! Kvällen blev fulländad när jag fullkomligt kickade Fias röv på rapid alfapet.

************************

Kväll #2 på Smaka på Stockholm ikväll, även känt som den ultimata after worken en solig sommardag som denna. Kanske får vi storfrämmande i form av Bröms också!

************************

Man kanske skulle ha varit på Stadion igår och sett AC/DC. Kan man satsa pengar på när nån därifrån kommer att trilla av pinn? Det måste vara betydligt lägre odds på Rolling Stones.

The beer is here

Gugli fick sin efterlängtade 25-årspresent igår: Ölskola i Gamla Stan. Vi värmde upp tillsammans med Janet i Kungsan. Det är kanske den bästa veckan på hela året just nu, det kallas Smaka på Stockholm. Libanesisk meze för 50:- och två öl i solen. Vi traskade vidare in på Stadsholmen och öste hat över klappande cyklister.

Ölskolan var väldigt basic. Åtta sorter från lager till porter, lite upphällningstips, mat som passar och sjukt mycket info att ta in om hur all öl tillverkas. Man blev lite lagom rund under fötterna kan man säga. Efter den här kunskapsbomben så var vi ju tvungna att inhandla lite finöl på Akkurat. Gugli tog tillfället i akt att testa ytterliggare en flaska rauchbier, jag körde på en klassiker; Maredsous 8. Django, finsmakare som han är, brölade att han ville ha vilken öl som helst. Så länge det var en pale ale. Vi stannade ett tag och garvade åt det roliga i livet och bitchade om det tråkiga.


Hur en jul ska firas


Nästa onsdag blir det ölprovning hemma. Vi ska klä upp oss snofsigt (helst iförd kaptensmössa, monokel och pipa), hålla föredrag om åtta valfria sorter och filma allt. Youtube, here we come!

******************************

Solen hänger kvar! Ikväll blir det grillning vid vattnet med söta Fia :)

Pizza for the pigs

Mötte upp en skäggig Wood igår för lite bromance. Skäggig är kanske att ta i, tänk Edward Norton i American History X. Nashville-goatee für alles. Vi lyckades hitta en helt nyöppnad pizzeria i Sumpan. Så pass ny att det var första kvällen den var öppen. Vi verkade vara deras första gäster så vi fick VIP-behandling, rabatt och allt. Pizzan fick betyget 7/10. Helt ok om man vill ha lite bättre fulpizza, ingenting för Primo Ciao Ciao-konnässören. Bagarna fick lite handfasta tips i vad som verkligen gäller för att sticka ut och hur en perfekt pizza ska vara av två experter på ämnet.

Efter en timme eller två på balkongen med öl och Celine Dion så dök Ahlgroin och Umeå#2 upp. Vi diskuterade livsviktiga händelser, kvinnor, drack öl och lekte med Woods latexgris. Det låter inte alls kinky. Jävlar vad den kunde låta!

Ett stort plus för att jag för en gångs skull kunde ta tåget raka vägen hem. Inga byten, ingen väntan nånstans. Mer sånt!

RSS 2.0