It began in Africa

Den där pensionen som skulle firas, den firades ordentligt. Plötsligt var man inte så uppkäftig längre dagen efter. Tur att man hade bokat upp sig på en brunch för att fira Fia. Det slutade med att jag kände mig bakis på mat istället. Raglade runt på Götgatan och frågade förbipasserande om de hade några kronor över till ett weinerbröd. Stökigt.

***

Bara en dryg arbetsdag kvar innan semestern. Tänkte bara rub it in lite. Vissa jobbar kvar i höstmörkret, andra drar utomlands till solen.

Early bird special

Hur kul man än kan ha det på en kväll på helgen så är det minst lika skönt att vakna tidigt en lördag och inte vara bakis. Ett steg närmare pensionen. Tänkte fira den nalkande ålderdomen med sprutor och alkohol. Like you do.

Nä, nu ska jag mata ankor och skrapa trisslotter, kids.


Break ya neck

Obekväm gårdag. Vaknade med nackspärren från helvetet. Kunde inte lyfta huvudet från kudden utan att det kändes som om nån slet huvudet av mig. Jobbet fick klara sig utan mig (allt finns kvar, vilken tur!) och jag gjorde misstaget att lägga mig ner i sängen igen. Fick samla krafter i en timme och studera taket innan jag kunde ta mig upp igen.

Inte hände det mycket på hela dagen inte.

***

Tur att det händer så mycket annars i världen!

***

Coldplays nya ligger efter två lyssningar på en trea av fem. Helt ok pop att lyssna på men ingenting revolutionerande. En aning för intetsägande för min smak.

Life on mars

Total träningskoma. Crossfit i morse och en halvmil på lunchen tog död på allt i min kropp. Jag behöver flott för att återhämta mig. Bacon helst. Jag är en kol- och baconbaserad livsform. Så att ni vet.

***

In other news så blir det aw med Lenski och Janet idag. Vi ska återigen få stifta bekantskap med exilpiteåbon och höra henne förtella historier om nya jobbet. T.ex. den där om när hon snöt sig tills det blev stopp i avloppet. Humor.

***

Ere löning? Japp.

Silent night

Söndag kväll, slutet på den lugnaste helgen på länge. Har spenderat dagarna på ett kontor och trixat med utskriftsmallar. Inte det mest givande jobbet men det inbringar cold hard cash. Trots den egentliga tidsbristen så har jag och Fia varit mer effektiva än någonsin typ. Gått upp strax efter sju varje morgon, städat, käkat frukost, tvättat och hängt tvätt. På kvällarna har det spelats spel och pysslats med lite allt möjligt. Sånt där som man aldrig hinner med när man har hela helgen på sig. Jag har t.o.m. övningskört två gånger. Med Morsan i bilen, hon som aldrig skulle sätta sin fot i en bil med mig förrän jag har kortet klart.

För en händelselös helg så har det hänt en del ändå. Märkligt hur det kan vara. Just nu sitter jag bara och stirrar in i nacken på frun och njuter av lugnet. Hon är fin hon. Att hon orkar med mina konstigheter hela dagarna är ett mirakel. Hon måste ha varit mentalskötare i ett tidigare liv.

***

Slut på fotbollssäsongen för i år. Det blev ett dramatiskt slut för Bajen men de höll sig kvar i Superettan. Nånstans får man vara nöjd med det. För min egen del blev det färre matcher än vanligt. Förutom premiären och matchen mot Öster så bröt jag min svit med att gå på sista matchen för säsongen. Det blir skärpning till nästa år.

***

Nä, det är inte ok att ha en tio år gammal Werther's Original-reklam i huvudet.

Speciellt inte när man citerar den vid slumpmässiga tillfällen under dagen.

We are golden

Fredag. Inte vilken fredag som helst heller. Idag är det tioårsdagen sen Bajen vann sitt första - och enda - SM-guld i fotboll. Stor nostalgi! Med tanke på läget i laget nu så lär det dröja ett par år tills det händer igen. Till dess har man Sportspegelns inslag från guldmatchen mot Örgryte att njuta av. Om och om igen.

***

Blir en stökfri helg. Extrajobb kallar. Såatteeee... Ja. Det blir inte så mycket att skriva om troligtvis.

På återseende.

I'll be your luck and never be your curse

Ni vet den där dagen då jag åkte runt halva söderort för att ta mig till jobbet? När tuben stod still pga sjukdomsfall i Skanstull? Det hände igår igen. TWICE!

Satt mig på gröna linjen mot Farsta och fastnar i Gamla stan. Sjukdomsfall i Skanstull. Rullade vidare efter tio minuter, hann komma till Skanstullsbron, då kollapsar nästa människa två meter från mig.

Jag ska fan inte åka tunnelbana, den saken är säker.

Come fly with me

Om två veckor sitter jag där, på planet mot Gambia. De sista veckorna har inte gått så sakta som man var beredd på. Blott fjorton dagar kvar till sol, bad och värme.

***

Den sjuttioelfte American Pie-filmen är på väg. Den här gången verkar det faktiskt ganska lovande. Samtliga karaktärer från första filmen ska mötas igen för en återträff. Med tanke på den riktning de senaste filmerna har tagit så kan det inte gå mycket mer åt helvete iaf.

***

Lyckad dag igår. Fias nya objektiv kom med posten, foton som hade beställts för framkallning damp ner i lådan och Coldplays låtpack till Rock Band laddades ned. En synnerligen lyckad kväll!

Dog eat dog

Det här med folk som bär runt på sina chihuahuaor (hur många poäng får man för det ordet på Wordfeud egentligen?) stup i kvarten. Jag trodde att den hundrasen levererades med ben? Eller ingår det bara i sportpaketet? Tacksam för svar.

Today... we celebrate... our Independence day!

Ni vet Rocky Horror Picture Show och hur folk som fortfarande går och ser den på bio efter 36 år för att skrika ut replikerna i salongen? Jag och Fia gör samma sak varje gång vi ser Independence day. Vilket har gjort att vi är bannlysta från att se den i vissa engelska hushåll.

Men det är lika jävla underhållande varje gång.

Lapdance

Håller på att ge skrevet en redig strålbehandling. Kom på att jag hade en laptop liggande så varför inte utnyttja chansen att sitta på internätet samtidigt som Fia? Riktigt varmt och mysigt annars.

***

Så jävla härligt med en Bajenvinst i ångestens tid! 5-2 är man inte bortskämd med i vanliga fall. Tror att vi inte har fått två straffar i en match sen guldåret. Två mål med en man mindre också.

SM-GULD!

***

Har gett mig på ett litet musikprojekt i typ ett år framåt eller så: Jag ska lyssna igenom samtliga skivor på Rolling Stone's Top 500 album genom tiderna. Vissa har jag redan lyssnat på sedan länge, vissa kommer att bli en helt ny upplevelse. Planen är väl att jag ska skriva nåt litet om varje skiva efter en (eller två) lyssningar. En sorts mini-recension. Vi får se hur det blir med det. Kanske Veckans skiva?

Hey, soul sister

Parmiddagen blev inställd pga sjukdom. Det blir en tripp till Trollbäcken och hälsa på systeryster istället.

***

Skippade allt vad after work heter igår och sprang hem från Gullmarsplan. Inte det klokaste alternativet i efterhand. Fötterna gör ont och det där med att laga mat när man håller på att svälta ihjäl, inte ok. Speciellt inte när pajdegen kollapsar i ugnen. Inte. Fucking. Ok.

Men va fan, dryga 11km på en hygglig tid får man väl vara nöjd med.

***

Måste fånga ett tåg. Adjö.

Rebel yell

Idag är är fredagsrebell. Jag sket i att raka mig på morgonen. You heard me. Stick it to the man! Inatt ska jag sova med strumporna på, bara för att jag kan.

Eller så hade jag glömt att ladda rakapparaten. You choose.

FIGHT THE POWER!

Extra extra, read all about it

Vi bryter tystnaden med nyheter om en skänk från ovan. Big Mama's & Papa's pizzeria i Burbank, USA, har en hämtpizza som är nästa två kvadratmeter stor! Sug på den ni!

***

Helgen? Aw med Janet i fredags följt av Rock Band-kväll med Fias kollegor. Middag i lördags med Aron och Dansken. Hyfsat lugnt.

***

Veckan? Noll planer. Lutar åt en parmiddag i helgen och fika/filmkväll på söndag.

Frågor på det?

***

Fia firar idag ett år som rökfri. Starkt jobbat!

För övrigt är hon anmäld till Metro Photo Challenge, ni hittar hennes bilder här.

Världsrekord

För två timmar sen klev jag utanför dörren. Nu är jag nästan framme. Jag vill tacka Edward Sharpe, the Beatles och Foo Fighters för underhållningen på vägen.

Men jag är inte bitter.


The day the Earth stood still

Kom till Gullmars, klev på tuben, gissa vad? Sjukdomsfall på tåget framför, ambulans krävs, "vi kan inte åka vidare". Om världen går under enligt Mayakalendern nästa år så kommer allt att starta vid 4:ans busshållplats. Inledningen på 300 hade kunnat spelats in där. Istället för att döda en varg med ett spjut så ska man komma på en buss. Där har ni ert mandomsprov. Darwin skrev garanterat om arternas överlevnad efter en isande vintermorgon bland sina medmänniskor på Gullmarsplan.

Men jag är inte bitter.


Vilse i skogen

Ni minns måndagen från helvetet? Onsdagar kan vara likadana tydligen. Det tar enligt SL:s beräkningar en halvtimme att evakuera ett trasigt tåg vid Södra, så nu sitter jag på en buss mellan Älvsjö och Gullmarsplan. Hittills har vi passerat Skarpnäck, Bromölla och månens baksida.

Men jag är inte bitter.

***

Ölmässan i lördags. Trevlig tillställning det där! Klientelet var 45% medelålders män med bakåtsträvande hårväxt, aggressiv ölmage och skinnväst som favoritplagg, 45% Södermalmshipsters som har fått höra av en bekant som jobbar inom media att ju obskyrare ölsort desto mer kreddpoäng och 10% övrigt folk. Vågar inte gissa på var jag, Django och Gugli hamnade i för fack.

Vi avslutade kvällen på Söder med mojitos, tv-spel och en snabbkurs från Gugli i hur man bäst river en fasad.

Classic moment.


Hell ain't a bad place to be

Måndag morgon. Pendeln vägrar allt, bussen till Farsta är lika full som en trebarnsmamma på konferens med fria drinkar i baren, tunnelbanan slår nytt rekord i antal människor i en vagn och sista bussen till jobbet är lika sen försenad som Rysslands topplista i musik.

Fan ta måndagar.

Jag återkommer med helgens äventyr när stormen har lagt sig och King Kong har klättrat ned från Empire State Building.

RSS 2.0