Wicked game

Eventuell späkningspaus redan första dagen. Det ryktas om en reunion mellan mig, Django och Gugli. Då måste man dricka åtminstone EN öl.


Minst en öl, spontana high fives och brölanden. Amore.

Rock the night

Manisk måndag igen. Helger har en tendens att flyga förbi.

***

Det är fan inte lätt att hitta en restaurang på Söder på en löningsfredag. Koh Phangan var inte helt oväntat fyllt till ytterdörren. Det slutade med 20 minuters väntetid på Faros. Efter middag med tillhörande ouzo och mousserande gled vi vidare till Underbara Bar, Söders enda ställe med kö. Allt för att få se 18-åringar stå och luftjucka till tonerna av de senaste hitsen.

***

Lördagen började som alla andra dagar när det är dagen efter. Stor portion äggröra med bacon, sen städning, matlagning och systemet. Lägg till en portion stress, låt stå i ugn i 20 minuter.

Festen blev iaf lyckad. Folk klädde ut sig mer eller mindre och rockade loss.

***

Fia kör första dagen på nya stället idag. Rapporterna säger att det går bra. Datorn är beställd, telefonen är levererad och hon fick en blomma. Guld värt!

***

Späkperioden är igång. En månad till Premiärmilen, formen måste slipas. En smygstart på Beach 2011 skadar inte heller. 5,5km klart på bandet vid lunch.

It. Is. On.

***

Runa är klar. Tre små ord som värmer en frusen Bajensjäl i extremkylan.

Celebration

Dags för den första av tre härliga dagar det här året. Fredag PLUS löning. Deadly combo. Jag har unnat mig en fralla till frukost och ska fluffa en buffé till lunch. Livet leker!

***

Fia säger so long till Lidingö idag och börjar på den nya kulan på måndag, så i kväll blir det fira av! Middag nånstans ute och sen blir det krogkväll för första gången sen... urminnes tider. Dackefejden nånstans. Jag minns att elden var uppfunnen.

***

Khadaffi kan mitt i allt kaos underhålla med sina tal. Al-Qaida har lagt LSD i ungdomarnas kaffe, det är därför några få revolterar.

De diktatorer som finns kvar i världen verkar inte riktigt ha alla hästar i stallet. Mahmoud Ahmadinejad tycker att det inte är ok av Khadaffi att göra som han gör mot sitt folk och Hugo Chavez hejar på. Kan man inte placera de här människorna i nästa säsong av Big Brother? Se skiten träffa fläkten? Anordna gruppdiskussioner?

***

På tal om Big Brother så kommer jag inte att se mycket av den här säsongen. TV4 ville få in blandat folk för att trycka mer på det "sociala experimentet" i det hela men lyckades få en bunt idioter i vanlig ordning. Sju minuter får räcka för den här gången.

***

Rockfest på lördag. Utstyrseln är nästan klar, whiskeyn ligger nästan på kylning och det är nästan dekorerat. Allt ligger i fas? Sista helgen av dekadens innan renlevnadslivet slår till.

Better to burn out than fade away.

Islands on the coast

Suverän konsert igår! Jag har aldrig sett så många flanellskjortor och yviga skägg i hela mitt liv. Helt galet. Lika galet som kön till garderoben när det var slut. Nu ska det bli intressant att se dem på Stadion i sommar innan Foo Fighters.

First Aid Kit var bra som förband också. Allt vara bra. Utom ölen. 56:- för utspädd mellanöl i plastglas, det är grejer det.

***

Utifrån ledtrådarna vi har fått så verkar jobbresan gå till Åre den här gången. Woopedi-fucking-doo.

Till råga på allt spelar Håkan HellströmBygget den helgen.

***

Sista veckan innan träningen ska sätta igång på allvar. Vi "smygstartar" med ett spinningpass i kväll.

***

Annars bygger vi upp förväntningarna inför helgen. Party x 2. Bring it!

Blue Beard

Sista jobbhelgen för Fia avklarad. Nu väntar bara lediga helger!

Med andra ord var helgen lugn. Vi fixade en ny datorskärm i fredags innan vi drog till päronen för kortspel middag från Lilla pastaköket.

Lördagen bjöd på melodifestival hos T-res och Mr Gimo med öl och whiskey.

Söndagskvällen ägnades åt I rymden finns inga känslor och Buried, två bra filmer. High five!

***

Nu invigs konsertåret med Band of HorsesAnnexet. Skägg och flanellskjortor rekommenderas.


Dock inte växter innanför skjortan, det är reserverat till sångaren.



Relapse

Nu är träningsvärken över och helgen har passerat med god marginal. Update?

***

Fia skulle ut på fredagen med jobbet och min originalplan på en klassisk aw på 9:an gick i stöpet totalt. Efter lite matlagning och gnäll hemma kom jag på lösningen: Distans-aw! Little joinade via sms och senare MSN och efter ett par glas vin slutade kvällen helt ok ändå. Hann göra lite nytta och styra upp en spellista till nästa helg när jag ändå var i farten.

***

Lördagskvällen spenderades i Råcksta på en avskedsfest för Den där Mika som flyr landet. Trevlig tillställning, kom hem relativt tidigt som tur är.

***

Sköna söndag var en vis mans födelsedag så det var middag, tårta och presenter för hela slanten. Jag är nu en lycklig ägare till den där förbannade keyboarden som jag aldrig lyckades få tag på. Tack Fia för att du förser mig med fler vuxenleksaker!

***

Veckan är inte så värd att nämna, inget särskilt som har hänt vad jag kan komma på just nu.

***

Den här helgen blir den sista jobbhelgen för Fia, så inget är planerat. Middag hos päronen ikväll men först blir det en tripp till Media Markt för en ny datorskärm. Den gamla sjunger på sista versen efter fem års intensivt användande.

***

Om man fick välja en dryck att dricka i resten av sitt liv, vad skulle det vara? Öl skulle man ledsna på om man bara fick begränsa sig till en sort. Mjölk var mitt val tills jag började fundera över om jag var tvungen att byta ut t.ex. vatten mot mjölk i allt. Verkligen allt. Tvätta kläder i mjölk? Snorkla i mjölk? Ha med sig mjölk i en flaska ut i löpspåret? Usch.

Lenskis val var cola. Hon ändrade sig när man skulle blanda det med O'boy.

***

Nästa lopp är snart bokat. Jag och Fia tänkte springa Parloppet i Hagaparken i juni.

***

Äh, kommer inte på nåt mer nu. Jag återkommer när det har hänt nåt.

Bag out of hell

En gång för längesen i ett litet land som heter Bulgarien beslöt sig en brottare för att göra en sandsäck med spenar och få folk att träna med det. Ett par år senare ska det här vara det nya svarta efter kettlebells på Svea rikes gym.

Moderspippare vilken jävla träning det var! Jag kommer inte att kunna röra mig imorrn efter det här. God bless.

***

Fias status: Liggande. Hon lyckades med en präktig vurpa i trapporna från bussen och har ont i röva nu. Så ont att hon har dragit i sig två alvedon och däckat. Rocklivet tär på henne.

***

Annars så... tja... det rullar på liksom. Halva jobbet är på konferens i Wien och festar troligtvis järnet. Janet är sjuk igen så undertecknad är högst uppsatt. Platt organisation, yes box. Man kanske skulle börja att styra och ställa lite. Införa danskt styre med öl till lunchen. Och till rasterna.

Ett steg närmare världsherraväldet.

Blue days, black nights

Omtumlande två dagar. En hel del som har hänt.

***

Igår lyckades både jag och Fia med att försova oss när vi skulle iväg till provtagning på Karolinska. Vi flög ur sängen, redo för en rivstart på dagen men hittade istället en utslagen Mimsan i buren. Iväg i ilfart till Roslagstulls djursjukhus men det var försent. Fiffi gick inte att rädda och vi förlorade ett marsvin. Det är lite svårt att förklara och få folk att förstå att det betyder lika mycket som att behöva avliva en hund. Ett marsvin är ju mest enligt folk nåt som gömmer sig i en bur och kräver mat då och då. Jag har aldrig varit nån större marsvinsälskare själv men visst fan känns det när man måste säga adjö till dem. De små liven har lika mycket personlighet i sig som vilket annat husdjur som helst. Undantag för vandrande pinnar. Och stenar.

Den följde mig hem, får jag behålla den?

***

Fia hade sin tredje arbetsintervju senare på dagen. Inte riktigt upplagd efter det som hade hänt men det gick helt ok i slutändan. I morse kom samtalet som hon hade väntat på: hon fick det! 1:a mars börjar hon jobba på landstinget istället och behöver inte jobba helger och kvällar igen!

***

Arash lämnade jobbskutan för att söka sig vidare i karriären. Jag bjöd på fem persiska låtar som avskedspresent, det var inte så uppskattat som jag trodde. God speed!

***

Jag är fan ingen mästerkock.

***

Intressant hur ena dagen kan vara helt åt helvete och nästa dag vänder vinden totalt.

We can work it out

Jag behöver inte förklara hur dagen ser ut. Det är måndag. Hipp hipp hooray.

***

Fia tog en semesterdag igår istället för att jobba ett tolvtimmarspass. För att fördriva tiden lyckades vi spatsera runt en mil på söder i jakten på ett fik som inte är proppfullt och serverar något roligare än torkade delicatobollar. Major fail på den. En solig söndag är helt fel dag för det uppdraget.

Vi tog andrahandsalternativet istället: Daimtårta. Köpt på ICA. I Skogås. För att fiket där inte sålde annat än torra delicatobollar heller.

***

Paulinho är klar för Bajen. Hoppas att målformen har hängt med och förbättrats sen sist.

***

Paranormal activity 2 var... ungefär samma sak. Nu med hund och spädbarn! Tyckte man om första filmen så funkar den här också.

***

Devil följde samma mönster som alla andra Shyamalan-filmer. Intressant idé, 50-50 att det fungerar som film och med en plot twist på slutet som fuckar upp allt. Men den var väl helt ok också.

***

Har bokat fyra pass på gymmet den här veckan. På tre dagar. Beef cake!

***

På tal om Fia så väntar hon besked om jobb. Håll tummarna!

Night crawler

Det är dags för att blogga på obekväm tid.

***

Fredagen har varit nice. 9:an direkt efter jobbet, följt av biljard. Fick återse Kotten, Little och den där Mika. Själva biljarden gick åt helvete, ringrostighet har fått ett ansikte. Jag och Fia vann en match innan vi däckade under totalt. Fia rumlade hem för en vinkväll med T-res och jag stannade kvar en sväng och pratade barn, giftermål och medborgarskap i andra länder.

Kom hem till en slutkör Fia som däckade snabbt och diskret i sängen. Jag och T-res undrade vad som hände och pratade vidare till ett på natten. Tack, Mr Gimo, för alla underhållande samtal från fjällen!

***

Defriending, det nya sättet att skapa ovänner.

***

Nu blir det en lugn helg. Fia jobbar kväll och heldag så jag har inget särskilt planerat förutom en tvätt. Schlagern börjar tydligen också. Det är mycket nu.

***

Impulsköpte en Rickenbacker 325 på Elgiganten. Nu önskar man att det var den riktiga guran but no, den funkar enbart till Rock Band. Nedsatt från dryga 800:- till 299:-. Som hittat! Kaffebryggaren strejkar och kaffemissbrukare som vi är i familjen så går det ju inte att leva utan en sån där manick. Hade det inte varit för vår älskade Fasett (vila i frid) så hade jag aldrig fyndat John Lennons klassiska yxa.

Return of the mack

Woopedido, Janet är tillbaka på sin stol och avlastar. Plötsligt händer det, livslusten kommer tillbaka.

***

Fia var på intervju igår för ett sånt där perfekt jobb och det gick suveränt. Nu är det upp till Academic Work att sälja in henne till kund. De verkade sugna på det iaf.

***

Annars regnar det hallon. Coldplay känns mer aktuellt än Kings of Leon. Våren verkar vara på g. Det blir pilates till middag.

Life goes on.


RSS 2.0