2011 - Personligt

Repris från förra året!

2011:

...besökte vi den mörka kontinenten och the smiling coast; Gambia. Det blev inte Spanien x 2 som jag trodde förra året.

...körde jag mitt första lopp. Totalt blev det fem lopp under årets gång. Mitt mål med att få ett resultat på under timmen på milen avklarades på Midnattsloppet.

...firade jag och Fia årsdagen på Gimo herrgård och bröllopsdagen på Koh Phangan. Restaurangen, inte ön. Det hade varit snäppet bättre. Men ett fint år blev det!

...damp lilla Nelly ner efter en lång väntan. Återigen stort grattis till Gimo och T-res!

...tog jag inte körkort. Övningskörningen fortsätter.

...blev det över hundra ölmärken. Ingen större bedrift, det gick per automatik.

...såg jag ingenting av Vasaloppet. Bra där!

2012:

...blir det minst fem lopp att springa. Halvmilen blir nästa milstolpe (höhö).

...kommer jag inte att resa nånstans speciellt. Det får bli en weekend nånstans.

...hoppas vi på en Mea eller en Theo.

***

Nyår firas den här gången betydligt med centralt, närmare bestämt i Hornstull med Django, K, Miss India och Gugli. Ett jävla kalas utlovas.

Men det är, som man säger, fullt normalt på den här nivån.

Skål!

2011 - Topplistan

Jahapp, ännu ett år har svischat förbi. Se på fan. Förutom att meddela att julen är över och har varit bra så tänkte jag göra en liten topplista på filmer och dylikt. Same procedure som förra året, minus nyheterna.

Musik:

#1: Foo Fighters - Wasting light
Ingen skiva har gått så varm hemma det här året som husguden Dave Grohls sjunde platta med Foo Fighters. 10 starka spår av 11 möjliga, det är inte fy skam det! Utan tvekan årets konsert också. Enligt rykten så filas det på en till skiva kanske redan nästa år.

#2: Coldplay - Mylo Xyloto
Deras sämsta skiva i mina ögon men fortfarande en helt ok samling låtar. Vissa riktigt bra låtar, som Every teardrop is a waterfall, och en aning för många mellanspår som kunde ha dumpats. Vi får se hur det nya materialet funkar live nästa år på Stadion.

#3: Britney Spears - Femme fatale
Oväntat! Inget jag normalt lyssnar på men hela skivan är fylld med låtar man skulle kunna höra på vilken reklamradio utan samhällsansvar som helst. En städskiva att ha på i bakgrunden, vilket inte är så dumt för att vara Brittan.

Andra äldre skivor som förtjänar att nämnas för sin insats i år är Edward Sharpe & The Magnetic Zeros - Up from below, The Clash - London calling och Fleetwood Mac - Rumours.

Sämst? Kan inte komma på nåt på rak arm men jag är jävligt trött på att höra Adele gny fram nån ballad om att bli dumpad och må dåligt över det. Hoppar man snabbt mellan radiokanalerna så kan man höra henne på minst tre kanaler samtidigt.

Årets David Guetta går till Pitbull, som lyckas vara med i varenda låt som har släppts det senaste året. Ett tag fanns det inga andra musiker på jorden är David Guetta, Pitbull, Usher och Rihanna. Ni kanske minns dem bättre efter deras bibliska namn; Kriget, Svälten, Pesten och Döden.


Två år senare så har han fortfarande samma halvlyckade försök till page. Minns det ansiktet, barn. Ni kommer att känna igen det på den yttersta dagen.


Film:

Ett riktigt risigt filmår för min del. Jag har lyckats undvika alla kritikerhyllade måsten som Sucker Punch. Det enda jag kan komma på som har släppts i år och som skulle kunna platsa på en topplista är Tintin. Annars? Tja, vad sägs om att det här var året med flest uppföljare någonsin? Hela 28 stycken. Ovanligt många del fem. Harry Potter-sagan tog slut efter ett par risiga mellanfilmer. Jag hoppas på att väga upp helhetsbetyget med The girl with the dragon tattoo i morgon.

Årets besvikelse är dock Super 8. Sån trailer, sån potential och sen avslutar man filmen med att länsa dess kylskåpet och lämna en giant turd i toaletten. Tack. Verkligen.

Böcker:

Nä, det blev dåligt med sånt i år. Jag skyller på Shantaram. En halv miljard sidor, sånt tar tid. Det blev några biografier, några faktabäcker och lite skönlitteratur. Inget som har fastnat i minnet.

***

Det var väl det hela. Jag ber att få återkomma med lite mer innan nyår.

Cats in the cradle

Finbesök av Gimo och T-res med nyanlända Nelly. Det firar vi med pizza och öl!


Music sounds better with you

Vad är grejen med gatumusikanter och deras förkärlek till temat till Gudfadern? Det spelar ingen roll om det är killen med xylofon på pendeltåget eller valfri saxofonist/dragspelstok/flöjtgalning. Alltid. Samma. Låt. Överallt.

Lite som Adele, fast mer variation på instrumenten.

Only the lonely

Då var vi där, dan före dopparedan! Knappt en människa på kontoret, knappt en människa på tåget och tuben. Alla infinner sig med min tur på Drottninggatan. Tänkte göra det stora mandomsprovet och ge mig ut i julstressen direkt efter jobbet innan nästa stora mandomsprov väntar hemma med det sista som ska förberedas innan julen.

Om jag inte är bannlyst från köket efter gårdagens bravader. Men det är en helt annan historia.

Men annars så eh... Ha en bra jul och sånt, så skriver jag nåt i mellandagarna eller när lusten faller på.

Those christmas lights light up the street

Hoppsan hejsan! Redan måndag? Det borde inte få gå såhär fort. Sa flickan.

Något omdanade helg. Det har varit roliga saker, som middagsbjudningar, spelkvällar och adventsfikor, och tråkiga saker. Syster Tette ligger inlagd på sjukan av okänd anledning, första budet var stroke men det verkar som om det är något liknande. Läskigt hur som helst, hoppas att hon blir bättre och får komma hem snart.

***

Världen har förlorat en stor golfare, filmstjärna och en helylle kille. Ja, iaf enligt honom själv. Troligtvis så kommer inte så många utanför Nordkoreas gränser sakna Kim Jong-il.



Ingen vet dock hur det gick med hans musikkarriär, men troligtvis låg han etta på Trackslistan i Nordkorea.


***

Vilka har minst att göra på jobbet: SCB eller Aftonbladet?

I feel my heart start beating to my favourite song

Nämen! Fredag! Det var längesen! Äntligen dags för lite helg, jag har inte sovit bra på hela veckan känns det som. Vi skyller på julen. Det är samma visa varje år. Nånstans vid första advent kommer julkänslorna med en smäll och runt andra advent vill jag att det ska vara över. Tur att det bara är en vecka kvar.

***

Julbordet var det i särklass sämsta jag - och hela jobbet - har varit på. Smaklöst, totalt smaklöst. I ett försök att rädda kvällen drog jag, Janet och Berra iväg till första bästa billiga hak (man placerar inte vårt företag på ett ställe utan bar, det går emot alla naturlagar som finns). Vi hittade Lion bar. Mycket fashionabelt. Varningsklockorna ringde väl redan vid entrén när vi möter två tjejer runt arton som klagar på att det är så ungt där. Skinnsofforna saknade skinn på sina ställen och bordet hade slagsida. På vägen ut står en kille och sjunger karaoke (jorå, alla classy ställen har karaoke) SAMTIDIGT som han spelar på en Jack Vegas-maskin.

Utan tvekan det sunkigaste haket jag har varit på hittills. Svårslaget.

***

Men snart är det helg! Festen har redan börjat på kontoret. Janet sjunger med till Eloise med Arvingarna och några andra försöker lista ut texten till Brother Louie med Modern Talking. Partyprissar.

Annars är det soaré hos Gugli och Miss India. Imorrn går lilljulafton av stapeln med allt vad det innebär och på söndag blir det julmatshandling. Hallelujah.

Skål tamejfan!

Is this christmas?

Julbord idag. Känns som en fredag. Ska till Himlavalvet och frossa i sill, kan aldrig bli fel! Lite trist att ha julbord på en onsdag men det reder sig nog ändå.

***

Gjorde det onämnbara igår och såg Twilight. Höll nästan hela vägen men jag antar att ingenting av intresse hände de sista 20 minuterna. När är det man måste välja om man tillhör Team Jacob eller Team Edward? Tredje filmen? Andra? Vem vill bli min ciceron i vampyrnatten?

Nä, inte en favorit men långt ifrån det sämsta jag har sett. På en dålig dag kanske jag ser en till film i serien. You never know.

Lights will guide you home



Nästa års första konsert bokad! 30:e augusti smäller det!

COOKIE

Vi kan sammanfatta helgen enkelt.

City Gross. Hobnobs. Med choklad. För 5:-.

 That is all.

The flood

Det finns regnoväder och det finns syndafloden. Just nu känns det mest aktuellt att bygga en ark för att ta sig till jobbet. En forell simmade just förbi i axelhöjd.


Mmmbop IPA

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det här.

Oh. My. God.

Sleeping awake

Så här pigg får man inte vara på en måndag. Antingen så är det karman som jämnas ut efter alla trötta dagar eller så är det lugnet före stormen.

To be continued...


It's beginning to look a lot like christmas


En helg till största del i julens tecken är avklarad. En helg helt utan planer = En helg helt i diverse shoppingdistrikt. Nu är en stor del av klapparna avklarade. Allt som saknas är att slå in allt och rimma på rubbet, sen kan man lugnt luta sig tillbaka, sippa på glöggen och tycka att Kalle var bättre när man var liten.

***

Förlovningsfesten var lyckad i fredags! Det blev en "tidig" kväll för oss gamlingar men har man nått vad Danskens mattelärare kallade det "ultimata rummet" så har man peakat för kvällen. Några öl till och det hade gått utför som Greklands ekonomi. Jag fick lära mig den hårda vägen att man inte har väst på sig när man går på lokal, om man nu inte finner någon form av bisarr njutning i att folk skriker beställningar åt en.

***

Om man förr i tiden kunde hota små barn med att man hamnade i helvetet om man var dum så funkar det precis lika bra nu för tiden med vuxna. Man byter bara ut helvetet mot BR Leksaker i julruschen. Aldrig. Igen.

***

In other news så blir det finbesök om knappa två veckor. Systeryster korsar Nordsjön och återvänder hem till Schweden i ett par dagar! Yay!

Lover's rock

Försöker åtminstone hålla mig på veckobasis just nu. Jag vet att ni saknar mig.

Det är helt enkelt lite för mycket på gång i veckorna. Inget särskilt, bara vardagen som tränger sig på med träning, matlagning, socialt umgånge och sånt tjafs. Nu blir det iaf en lugn helg helt utan planer.

Enda planen är förlovningsfest för Den där Mika och Danny boy! Stilfullt baluns utlovas.

Mer om det i helgen eller nåt. Ni måste jag ha kaffe. Har skurit ner på jobbkaffet till en svag kopp om dagen och i morse blev det inte ens en kopp hemma. Hur fan ska man bli människa då?

RSS 2.0