Last man standing

När den här dagen är över så har jag spenderat två veckor helt solo på jobbet. Sjukt nog så är man tröttare när man går hem än när man har haft saker att göra hela dagarna. På den här tiden så har jag hunnit gå igenom nästan all teori inför körkortet, prata med kaffeautomaterna, klappa samtliga blommor, förakta kaffeautomaterna för att de planerar ett myteri mot mig, anlägga grönsaksodlingar på utvalda platser och bemästra samtliga Wii-spel i hela världen.

Det går bra nu.

***********************

Jag och Fia plockade hem pensionärspoäng igår när blev hooked på kortspelet Gin. Tonic ingår ej. Nästa gång blir det bridge eller canasta.

***********************

Nästa år tänker jag ta semester åtminstone en vecka på sommaren. Alla andra har fått njuta av tropisk värme medan jag får njuta av tropiskt regn på helgen.

***********************

Helgen är planerad till max i vanlig ordning. Siggesta Gård imorrn med päronen för lunch och äventyrsgolf. Jag tror att jag vann förra året (nåt annat skulle förvåna) så jag har en titel att försvara. Vidare till svärmor på kvällen för en fika och sen lite vin med T-res och Rally-Kalle.

Söndagen dedikeras till återhämtning och tapasmiddag på La CucarachaGugli, Miss India och Bohemen med bihang.

***********************

Dags för... tja... nåt. Kanske ska städa upp lite efter mitt dekadenta leverne.

Inception



Ska man se en film som har haft premiär det här året så har man hittat rätt om man ser Inception. Med ett par kända skådespelare som faktiskt gör skäl för sin berömmelse och en regissör i världsklass så är det svårt att misslyckas.

Handlingen är svår att beskriva. Flera av skådespelarna själva var tvungna att läsa om de första sidorna i manuset och få det förklarat för sig innan det sjönk in. Kort sammanfattat så är det möjligt att genom teknik skapa och ta sig in i andras drömmar för att stjäla, extrahera, affärshemligheter, något som Leonardo di Caprio sysslar med. Han och ett team får i uppdrag att göra det motsatta; ta sig in i dröm och plantera en tanke hos drömmaren och på så sätt få honom att agera efter kommando.

Förlorar man kollen ett tag i filmen så kan det vara svårt att hänga med i vad som faktiskt är en eller flera drömmar och vad som är verklighet. Christopher Nolan håller sig kvar i gamla hjulspår och levererar en film där man måste tänka lite själv. Man vet aldrig riktigt vad som kommer att ske härnäst, ungefär som det har varit i t.ex. The Prestige.

Det var helt enkelt längesen man såg en så pass bra film med en sån samling skådespelare som Michael Caine, Cillian Murphy och Ellen Page. Fotografiet är en fröjd för ögat och specialeffekterna blir aldrig riktigt överdrivna. Tyckte man om Shutter Island så kan man nog uppskatta den här också.

Helhetsbetyg?
9/10.

Enter Sandman

Man börjar bli gammal. Kroppen orkar inte med att vara uppe sent längre, iaf inte på en arbetsdag. Jag tror att jag somnade nånstans efter ett inatt och trodde att jag skulle komma upp och gymma. Pffff!

Åldersnoja när man är 25, det är fint det!

**************************

Grymt trevlig dag igår! Fia droppade förbi efter sin intervju och lunchade med mig. Thaibuffen lämnar en aldrig besviken. Sen höll hon mig sällskap på jobbet de sista timmarna efter lunch innan vi gav oss ut på stan. Impulshandlade shorts på rea, köpte nya löpshorts (många shorts blir det) och jagade leggings med Fia. Vi drog till Arken för en öl/matcombo. Lyckades hitta en gammal bekant, Fabio, som jag inte hade sett på ett par år.

Efter käket tog vi den nyttiga vägen till Rigoletto och Inception och gick genom Gamla Stan. Tur var det, då fick vi ju se en hemlös som gjorde nummer två i rabatterna framför Riddarhuset. High five!

Filmen var riktigt bra. Jag får nog återkomma med nån form av recension.

**************************

Styrketräning och löpning med HC står på schemat idag. Fia jobbar kväll så jag måste ta tag i det vanliga i-landsproblemet: Vad ska vi äta till middag?

**************************

Wood hade tydligen dragit tre avsnitt av Entourage, the bastard! Det blir med andra ord en seriedag på jobbet.

Autumn leaves

Vad hände med sommaren egentligen? Det gick från 30° och sol till 15° och regn. Hösten kom snabbt i år!

Men man får ju se det positiva i det. Man svettas inte hela nätterna längre, grillförbudet hävs troligtvis och... ja, det var väl allt.

**********************

Middag med päronen i fredags. Jag krossade i Värsta språket och åkte på storstryk i plump. Allt är precis som det ska.

I lördags fick jag "äntligen" flytta deras tresitssoffa modell elefant med tillhörande fåtöljer för sista gången också. Efter tio år och sex flyttar så har den parkerats hemma hos syrran istället. Världens största soffa som precis går in i alla hissar är för evigt borta som bekymmer.

Värre var det med nya soffan. Enklare att lyfta men det är trapporna som gäller för den.

**********************

Resan är färdigbetald! Nu ska det bara skrapas ihop fickpengar för två veckor så är vi i hamn.

63 och 45 är dagens siffror. 63 dagar kvar till resan, vilket innebär 45 arbetsdagar.

**********************

"Coachat" två nyblivna löpare i helgen. Sprang fyra km intervall med Rally-Kalle i lördags, imponerande att hon orkade så mycket mer än vad hon trodde! Sprang två km med HC igår, snart är han uppe i en km utan paus. Bra jobbat!

**********************

Nu ska jag vältra mig i mina pengar. Lönen har kommit och alla räkningar är betalda. Halleluja!

Love kickstarts again

Den här spelas varje morgon på gymmet:


Just put a 'donk' on it

Spenderade en halvtimme igår med att kolla på "Aftonbladets" dokumentär om Donk eller bouncy house som det också kan kallas. Slutsatsen blev att jag aldrig vill åka till Wigan. Det finns en musikaffär i hela staden och de säljer bara donk, folket klär sig i typisk förortskostym (komplett med byxorna instoppade innanför strumporna)och det är snarare regel än undantag att som kille hoppa runt på det lokala haket Wigan Pier i bar överkropp för att visa upp sin steroidfyllda kropp. Alla ser förjävliga ut och musiken låter som dåligt producerad rave.

Hur den staden kan ha skitit ur sig ett så pass hyffsat band som The Verve är ett smärre mirakel.


Mingelbild från Wigan Pier, komplett med barbröstade män och tjejer i neonkläder. Jag gissar på att det finns MINST ett par lurviga boots i lokalen.

***********************

Bajen möter Kalmar i semifinalen i Svenska cupen. Match hemma på SöS, ska man pallra sig iväg nu?

***********************

Jamandet har kommit igång hemma igen. Just nu är det väldigt mycket Macy Gray.

Another day in paradise

Ladies and gentlemen, mobilen som gud skapade funkar igen! Efter dryga dygnet i en rispåse så är den lika underbar som innan skurhinksdoppet. Plus att den är renare nu. Nu har jag lovat bort min själ till Kina eller Uncle Ben. Låt apphysterin fortsätta!


Nu med hund-app!


**********************

Bajen är klara för semifinal i Svenska cupen efter straffdrama mot BP igår! Det var längesen jag satt så nervös framför en liverapportering i en chat. Om man ändå hade varit där...

**********************

Många överskattade skivor som finns ute nu. The Drums var inget speciellt trots alla hyllningar, Oskar Linnros ska vara årets sommarplåga men efter halva skivan gav jag upp och veckans cd hos Cdon var Rasmus Seebach. Dansk dancepop som låter värre än Basshunter (bara det en bedrift) och med sång på DANSKA!

Var är Aqua när man behöver dem?

**********************

På tal om Uncle Ben, vem var han egentligen? Varför pysslade han med ris? Enligt Gugli var han trött på spaghetti. Betyder det att han var italienare i grunden? Hette han Uncle Benito? Är han skaparen av ricearoni?


An offer you can't refuse?

Kaptenens logg #3

Fyra samtal på sju timmar. Telefonen bara glöööder här! Körkortteorin går framåt ostört kan man säga.

*******************

iPhone-härvan, eller iPhonegate som det skulle kallas om jag var en sensationstörstande nyhetsblaska, fortsätter och börjar gå mot en lösning tycker jag. Jag försökte mig på att få en ersättningsmobil från dem genom att skarva lite på sanningen om gamla telefoner jag haft på avbetalning. Gick inget vidare. Jag blev hänvisad till deras "leverantör" för att få reda på reparationskostnader m.m. Pratade med en underhållande prick som föreslog att jag skulle köra på drulleförsäkringen och skicka telefonen till honom för kostnadsförslag.

Om, OM, det nu skulle funka med Trygghansa så skulle det lätt vara ett alternativ. Vi snackar 600:- för en ny laddmodul och 400-500:- för nya högtalare och lite extra om det är nåt mer. Men! I och med att man jobbar med det jag gör så kollade jag upp företaget och det ser inte ljust ut där någonstans. Så nu måste jag hitta en annan reparatör som inte är allt för dyr. Men det är ju om jag nu får ut pengar på försäkringen. Fortsättning följer imorrn.

*******************

Scissor Sisters kommer till Stockholm i oktober. Kan det vara räddningen på konserttorkan det här året? Senaste gången de var här så var det röj!

Annars så försöker jag få biljetter till Sonisphere.

*******************

På tal om reklamationer så ska min älskade Les Paul på reparation idag. Inget allvarligt, mikswitchen glappar bara. Förhoppningsvis går det snabbt så att det kommer hem snart igen.

*******************

Såg för övrigt en nudist igår i Ågesta. Inget konstigt kan man tycka, det ligger ändå ett nudistbad där. Fast den här killen kom gående på vägen. Med en trädgren framför sig som skydd. Och en bekant av nåt slag två meter framför sig som såg ut att skämmas.

Kaptenens logg#2

Gårdagen gick ju ganska smidigt ändå. Några samtal blev det. Mellan de få som kom så satt jag själv i telefonkö hos Tele2 och försökte få fram ett underlag på att jag har beställt en iPhone där. Det tog ett par samtal och omkopplingar (höftar på ca tre timmars kötid totalt?) men till slut kom jag till rätt avdelning som försökte koppla tillbaka mig. Planen idag är att ringa igen och försöka tvinga mig till nån form av ersättningsmobil. Hur kommer det gå månntro?

Translate THIS

Man måste ju älska automatöversättningar. Hittade den här när jag ville ha lite info om fukskadade iPhones:

"Ju fler mobiltelefoner utvecklas i termer av makt och teknik, är de mer beroende vi på dem. Jämfört med andra smarta telefonerna ägare, iPhone ägare i synnerhet förstå denna relation främst till följd av enhetens uppsjö av teknik och mobila applikationer.

Även om detta verkar bekväma med utgångspunkt från användaren, betyder det också att be om problem, speciellt samtidigt som den förlorade eller bryta din iPhone.


Om du är i en situation som behöver iPhone återhämtning, nedan är några av de tips värt att prova innan du drar ut ditt kreditkortsnummer och kasta in handduken.


Torkning din iPhone


De vanligaste sätten iPhones lite damm är genom vattenskador. Och det värsta är att de inte garantin omfattas. Och med inbyggd vatten sensorer, kan du inte försköna din väg på börsen butiken.


iPhone återhämtning börjar med att placera enheten och en absorberande handduk i ett okokt ris ruta i en torr och varm miljö för att förhindra ytterligare vattenskador. Nu kan du prova händerna på några paket kiselgel. Lägg dem i sluten behållare och låta magin att fungera. Detta skulle bidra till att undanröja fukten på den inre komponenterna i telefonen.


Skydda personuppgifter och Söka förlorade Telefon


Om du tappar din iPhone, Apples MobileMe är praktiskt. När som helst iPhone saknas, bara logga in på ditt konto och använda funktionen för att visa den ungefärliga enheten plats."

Hur lägger man sina händer i en sluten behållare?


Kaptenens logg #1

Det har gått en dryg timme. Jag tycker mig höra folk i lokalen, allt morgonjobb är klart för längesen och jag har redan pratat med idioter som hotar med jurister för att jag "kör med dem".

Det kan blir en intressant tid det här.

All I've got to do

Helgen sprang förbi lite väl snabbt va? Ibland känns det som om man inte hinner med nånting.

Men lite hann man med iaf. I fredags firade vi Syster Yster. Firandet blev försenat med nästan en månad pga en viss Turkietresa. Det hela slutade med att jag har lovat bort mig till korpfotboll i höst, löpcoachning under sommaren och insett att jag definitivt inte passar i blont hår.

Lördagen blev till en städdag. Jag placerade en skurhink strategiskt inför söndagen, vi återkommer om det. Jag och Fia drog iväg till Björkhagen för att äta middag med hennes gamla klasskamrater. Samtliga tjejer drog vidare ut på stan efter tre flaskor vin och en förnedrande förlust i Cranium. Jag förflyttade min fattiga kropp hem till tv-soffan och somnade där.

Så kom söndagen. Vi kan kalla den Ragnarök på en gång. Efter en svalkande dusch tycker jag att det är en självklarhet att ta med sig mobilen i fickan på badrocken. Den ligger kvar där tills jag reser mig upp från soffan, ramlar ur, gör en saltomortal och slutar med ett härligt PLUMS! Ett stycke blöt iPhone, tack. En snabb torkning med fönen och en omladdning så är den "igång". Den tjatar om att tillbehöret för laddning inte stöds och man hör inget ur högtalarna. Jag har med andra ord en onödigt dyr iPod Touch just nu. En överskattad sak som bara har vitala funktioner kvar.

Lite som Christopher Reeve.

***************************

0-0 efter fyra halvlekar mot Falkenberg är inte ok.

Sun king

Nu drar de sista på jobbet på semester och jag flyger solo i två veckor. Planen är att plugga teori intensivt under den här tiden så att man kommer igång. Annars vete fan vad jag ska hitta på här. Förslag?

*********************

Grattis Bröpp till jobbet! Vi ses på thaibuffén vid Odenplan!

Happiness is a warm gun

Om två dagar kommer syrran hem från sin semester i Turkiet. Det måste kännas bra att ha spenderat pengar på att åka till värmen när man bor i ett land som för tillfället har flyttat ner till Medelhavet. Varmaste sommaren sen 1994 sägs det.

*************************

Jag såg på nån form av final i söndags. Tror att det var rugby, det såg iaf ut som det ibland. Höjdpunkten den kvällen var väl middagen hos Django och K. Grymt god biffsallad!

*************************

Igår vad det premiär för Ölprovningen från helvetet - Director's cut! Min undertitel, Gugli Goes Wild, blev inte antagen. Vilken jävla resa det var. Och vilken lucköppning!

Det startades tydligen en ny svensk rapgrupp också. Introducing J-Rod, G-Spot och T-Bag!

Cold Desert

Just nu är folk utomlands och har betalat dyra pengar för att komma till värmen. Just nu är jag hemma och har inte betalat en spänn för att svettas i min kombinerade lägenhet/bastu. Det är sjukt varmt nu! 30° klockan åtta på morgonen!

Vad gör Jonny då? Han ger sig ut och springer en mil. Totalt idiotiskt egentligen men jag höll mig i skuggan större delen av vägen och såg till att hålla ett jämnt tempo hela vägen. Nu kan jag boka av att ha sprungit en mil oavbrutet, high five!

*************************

Det var en rent gudomlig dag igår. Kontoret stängdes vid lunch så jag, Janet, Kotten och en den nya bekantskapen Jeppson tog bilen till Medis och Pizza Hut. På nåt sätt hamnade jag och Jeppson i en pizzaätningstävling mot varandra. Vi tackade för matchen efter 12 slices och konstaterade att vi båda var lika bra på att blobba i oss pizza. Det är så manlig vänskap skapas! Skriv ner det här, flickor, det kommer på provet.

Ett ovanligt folktomt Medis mötte oss när vi gick runt hörnet. Vi hade ölen i sikte och för första gången någonsin kanske så behövde vi inte leta efter ett ledigt bord. Jag lyckades hinna med samma tåg som Fia på vägen hem. Hem och hem, det blev en mellanlandning innan vi drog ner och solade vid närmsta
bad.
Kvällen avslutades med vin, ett urval av ostar och en film. En suverän dag med andra ord.

*************************

Idag blir Lilla Brun en ärofylld man. Enligt rapporter så har han tur med vädret :)

*************************

Dags att avsluta hantverket med en lax- och spenatpaj lagom tills Fia kommer hem.

With a little help from my friends

Idag fyller Richard Starkey alias Ringo Starr 70 år, vilket redan har firats med några utvalda låtar där han sjunger på vägen till jobbet. Han har inte världens bästa sångröst, den mannen, men det funkar. Håkan Hellström är inte heller speciellt trevlig att lyssna på alla gånger. Det kanske är nåt speciellt med trummisar?


Ett glatt födelsedagsbarn

*************************

60 dagar kvar till Bali. Varför går det inte snabbare?

Dear Prudence

En mulen måndag är universums sätt att spotta en i ansiktet. Fast hellre mulet än soligt när man ändå inte kan vara ute.

Om det var nåt som dominerade helgen så var det ovannämnda sol. Drog direkt efter jobbet till en uteservering på Söder med Janet och väntade in Fia. Det blev Koh Phangan till slut, det är knappt nåt folk där när solen skiner. Rullade hem, mätt och belåten.

I lördags var det stranden som gällde med T-res och Rally-Kalle. Jag träffade en väldigt avkopplad Bröms som lånade ut papptallrikar till sillunchen, finns det bättre mat en varm sommardag? Efter några timmar var det Fruängen och middag hos bekanta som gällde. Det diskuterades segling, golf, gitarrer och whiskey provades. Vuxenkväll? Javisst. Kvällen slutade hos T-res med rosé och fiskeplanering.

Söndagen var allmänt slö. Fia drog iväg på picknick på Reimersholme och skulle inte äta middag hemma så jag passade på att lapa sol på balkongen och maratonlyssna på the Beatles.

Man kanske skulle hitta på nåt att göra på jobbet? Händer inte mycket på sommaren.

Bara 62 dagar kvar till semestern...

The meaning of life

Tack Janet för att du korrekturläser bloggen. Påminn mig om att köpa dig ett liv i julklapp.

As.

What a wonderful world

Gott folk, det är fredag! Livet leker som vanligt på de här dagarna, vad kan egentligen gå fel? Solen skiner och ska göra så hela helgen. I kväll planeras middag med svärmor ute nånstans. Antingen Koh Pangan eller tapas, så länge det är gott!


MEN! Kan nåt slå en korv i pannkakssmet med chocolate chips... på en pinne?!

**************************

Vinst igår igen för Bajen! Det handlade inte om nåt mediokert superettanlag heller, utan Elfsborg. Femma just nu i Sverige men åker ändå ut mot laget som ligger på en mindre hedrande 26:e plats. 9-2 i målstatistik de senaste tre matcherna, nu gäller det att hålla greppet om det här. Vågar man hoppas på Allsvenskan igen?

**************************

Peace & Love är som bekant igång, tyvärr utan mig. Little, Kotten, Den där Mika, Gugli och alla andra får helt enkelt försöka hålla nivån uppe själva. Spelningen med Them Crooked Vultures var tydligen riktigt bra enligt Aftonbladet.

Konsertmisären fortsätter med en John Fogerty-miss idag. Fan.

Nä! Vi får nöja oss med att vänta in årets julklapp 2010: Vuvuzela Hero!


Highway star

Lurdöden har slängt sina tysta armar kring mig igen. Den här gången är det tyvärr inte hörlurarna som krånglar (vanligt scenario, jag avverkar 6-10 par per år) utan det är hörlursuttaget på min bedårande iPhone som glappar! Högra kanalen dör fram och tillbaka. Hur lagar man en iPhone? Jo, man skickar in hela skiten till nån instutition placerad i en bunker i Schweiz alternativt Burma. Garantin gäller i ett år men följesedeln försvann när jag fick skiten. Röv!

**********************

Varför äter man inte tapas varje dag? Det finns knappast nån bättre mat.

**********************

Wood äger numer ett hem på magnifika Kungholmen. Grattis! Hörde jag skål?

**********************

Vampyrhysterin börjar gå lite väl långt när folk skyller olyckor på dem. När ska föräldrar och religiösa fanatiker fördöma Robert Pattison? Det har ju funkat bra med tv-spel och musik innan.

**********************

Sommaren är äntligen här i Stockholm. Helgen kommer att tillägnas stranden :)

RSS 2.0