Alla till Söderstadion!

Nu jävlar är det dags! För första gången sen 1983 är vi i final i Svenska cupen. En vinst skulle innebära, förutom en cupseger på den ack så magra meritlistan, en biljett till UEFA Europa League. Är det nån match som betyder mycket den här säsongen så är det nästa. Om Henkeborg vinner sin semifinal mot Mjällby i kväll så har vi en extra chans att gå vidare. Plockar de hem guldet i Allsvenskan så spelar resultatet ingen roll, vi går ändå vidare.

Sjukt nervigt att följa matchen via liverapporteringen på officiella. Straffläggningen var lika marig som mot BP.

***

Sony lägger ner produktionen av sin klassiska Walkman efter 31 år. Resten av världen trodde att det skedde för ca 10 år sedan.

***

13 november 2010. Ett datum som kan hamna på listan tillsammans med 21 oktober 2001. Be there.

***

MiniDiscs produceras tydligen fortfarande till Asien-marknaden. Formatet som jag trodde var ett riktigt fiasko håller alltså fortfarande i fjärran östern.

***

Hemma på bordet väntar en avi på ett paket från Siba. Nu jävlar x 2. I kväll kommer det att nötas Rock Band 3!

Shop 'til you drop

Unnade mig en shopping spree igår. Nu är jag stolt (?) ägare till en ny vinterjacka, två tischor och en hood. Jag kan inte ens minnas när jag handlade kläder sist. Det måste ha varit innan sommaren när jag köpte två tröjor för 50:- styck. Passade på att köpa en kofta till Fia innan vi vandrade vidare till Koh Phangan för en impulsmiddag.


Inte en sån kofta.


***

Tränade som vanligt inte idag. Nu får det snart vara nog.

***

Johnossi den åttonde, Band of Horses i februari. Plånboken får som vanligt bestämma om det blir nåt. I värsta fall blir det sjunde gången jag missar Johnossi i år!

***

I kväll gäller det. Forza Bajen!

Midsummer Madness

Tydligen är det 241 dagar kvar till midsommar. Dags att börja planera nåt? Kanske ska ta tag i nyår först.


Svensk midsommar: Grönklädd penis avec balls.

Party up in here

Vilken jävla helg det blev. Det var längesen man kände sig så här sliten.

Det blev ingen kryssning för Fia på fredagen, folk hoppade av eller blev sjuka så hon hakade på mig för fredagsöl. Det blev ett par kalla på 9:an, vidare till Broder Tuck för en himmelsk hamburgare (bea!) innan vi rundade av kvällen, smått runda under fötterna, hemma hos Janet med lite Singstar. Jonny² hakade på fram till middagen och fick se sig besegrad av en lyktstolpe på vägen.

***

Lördagen bjöd på turistfest hemma. Tyvärr gick pyntningen åt fanders men trevligt hade vi iaf. Vissa fick uppleva sin första bakfylla, vissa flög in i tv-möbler, vissa gick inte och la sig förrän vid halv åtta-snåret dagen efter. Inte lika underhållande dagen efter i vanlig ordning. Fia pallrade sig upp vid 16 och beställde kebab till middag. Det är min flicka det.

***

Rock Band 3 förhandsbokat och klart. Plånboken får bestämma om det blir ett extra trumset också.

***

Cupsemi imorrn mot Kalmar. Plånboken får bestämma om det blir av.

***

Första telefonräkningen från resan har betalats. 600:- extra för fyra dagar. Förhoppningsvis ringde jag inte lika mycket i oktober.

***

Operation späkning sätter igång igen. Hittills har jag inte orkat träna på morgonen, imorrn gör vi ett nytt försök. Rrroger behöver lite sällskap på morgonkvisten.

Äntligen!

Julpizzan är här!

It's beginning to look a lot like christmas

Njae. Inte riktigt kanske. Men det är ju lite drygt två månader kvar till eländet. Den första snön kom inatt. Ingenting stannar på marken som tur är. Julkänslorna börjar smyga sig fram när allt börjar bli kallt och mörkt. Hoppas att det går över.

***

Fia mönstrar på M/S Cinderella och drar på kryssning över natten. Kvar finns en sällskapssjuk Jonny som suktar efter öl. Tur att man har vänner som Janet, Bäckis och Jeppson som ställer upp.

***

Strålande nyheter igår, nio år efter guldnatten. Det kanske börjar ljusna nu kring Bajen. Både Gurra och Bobigol var snabba på att blogga om saken och ge sina synpunkter. Två suveräna Bajen-bloggar för övrigt.

***

Sex timmar kvar, sen får jag känna på hur det är att ha helg igen!

Luddigt

Hörlursuttaget på mobilen har ju glappat ett tag. Idag hittade jag en lösning. Enligt ett inlägg på nåt forum så kan det bero på ludd i uttaget och rensas bäst med en nål. Tamejfan, det fanns ludd! Mängder! Nu funkar allt som det ska igen.


Ovan: Antikrist


***

Eventuell övningskörning ikväll. Dags att ta tjuren, eller Volvon, vid hornen. Mycket beror på den där snöchocken som utlovas.

***

Enligt Rrroger så är ludd bra. En snabb undersökning visar att han inte tycker om fick-, tarm- eller navelludd men dunludd är the shit. Lenin å andra sidan redogjorde snabbt att tarmludd är viktigt för kroppen.

En helt vanlig dag på jobbet.

***

Fest på lördag. Börjar känna en lätt panik kring den. Ingenting känns riktigt klart.


Eat it

Efter tre veckors semesterdiet - perfekt balanserad med mycket flottig mat, öl och drinkar - så är det en pina att gå tillbaka till normal mat. Maten kanske inte är det största problemet men portionerna måste ju minskas drastiskt. Från en frukost med bacon, omelett, croissant och annat gott till havregrynsgröt. Bara havregrynsgröt. Tro fan att man är hungrig klockan nio igen.


Sex on a stick. Not.


***

Lutar åt bio på kvällskvisten. Fia sitter hemma ledig och klättrar på väggarna av tristess. Frågan är vad man ska se.

***

Dags att styra fest både på jobbet och hemma till helgen. Ni kan kalla mig festgeneralen! Eller bara El Generalisimo.

Besvikelse

Jag känner mig lurad av Aftonbladet. Högst upp på sidan står det "Så lever bin Ladin". Då får man en liten text av nån källa inom Nato och en satellitbild från Pakistan.

Jag som hoppades på en inblick a la Cribs.

"This is where the magic happens".

Back to reality

Tillbaka till verkligheten alltså. Usch, fy och näsa. Borde kanske sammanfatta resan lite snabbt för er:

  • Surfing var awesome. Svårt som fan men kul när man lyckades stå en längre stund och bara glida med.
  • Forsränning är nog roligare om man får ge järnet lite mer. Men det dög gott för oss newbies.
  • Snorkling gick bättre den här gången så nu har man lyckats med det också.
  • Flyg är överskattat. Speciellt med sex timmars transfertid på en enorm flygplats med bara butiker för parfym och dyr konjak.
  • Bali är inte att förakta. Resan tillbaka håller på att planeras.

  • ***

    Vardagen var inte så lockande som man försökte sig själv om de sista dagarna på semestern. Bara att börja längta till julledigheten.

    ***

    Det finns en tradition varje gång jag åker nånstans som jag inte missar. Tja, det är två. Den ena är att alltid stanna till vid McDonald's - mot bättre vetande - på hemvägen. Den andra är att fråga morsan vad som har hänt av nyhetsvärde under tiden man har varit borta. Årets svar:

    "Nån körde ihjäl sig i morse. Han var rattfull." Betänketid. "Bonde söker fru har börjat".

    Bonde söker fru. Det placerade sig på andraplats över viktiga saker som sker i världen i två veckors tid. Skit i det faktumet att man har börjat hala upp chilenare ur en grotta efter två månader och att Martin Ljung och Tony Curtis har kolat.

    Min mor, nyhetsankaret.

    ***

    Kings of Leons nya är... svår att definiera. Första två spåren var bra vid första lyssningen, sen dog det ut lite. Återkommer kanske med en recension?

    ***

    Poolbaren. Som jag saknar den. För en vecka sen vid den här tiden hade happy hour precis slutat och jag var på mycket, mycket bra humör. I ren protest planerar jag att fylla upp badkaret i kväll och dricka blaskig Lapin Kulta.


    RSS 2.0