Losing my grip

Ja visst ja, det var ju det där med att blogga också. Har helt glömt bort det i all stress. Men nu är jag tillbaka på obestämd tid!

***

Mexikofesten gick strålande. Folk åt, drack och var glada. Det blev en hel del käk kvar som skänktes till Len. Nu känns det verkligen värt att ha fräst 5,6kg köttfärs en halv natt.

Utgången efter var väl inte lika lyckad. Hamnade på Rocks vid Mariatorget, ett ställe placerat i en källarlokal fylld med svåra rockers och där man ger bort cd-singlar i baren. Hej 90-talet! Är det här du har varit hela tiden?

Taxiresan hem med inofficiellt taxibolag slutade på 542 bagis. Drygt dubbelt så dyrt som annars. Så inte värt det.

***

Betongkepsen satt där den skulle dagen efter. Lyckades mest sitta still i mörkret och tycka synd om mig själv. Inflyttningsfesten hos Robban på kvällen blev inte så festlig. Stannade i runt två timmar innan jag begav mig hem lagom till 22-tiden. Man är inte purung längre!

***

Snön har kommit till Hufvudstaden och skapar sitt sedvanliga kaos. Folk börjar bunkra upp ärtsoppa inför undergången och nödslaktar svanar i Hagaparken för att ha lite kött hemma ifall snön stiger över fem meter. Allt är precis som vanligt. Nu nojas det även över att det är så kallt så pass tidigt på året. Tidigt?! Det är slutet av november! Vad är det som blandas ut i dricksvattnet här varje vår egentligen?

***

Leslie Nielsen trillade av pinn häromnatten. Vem minns inte Titta, vi flyger eller Nakna Pistolen-serien? Tydligen så var han mitt i inspelningen av en till film i den serien, 84 år gammal. Mycket tråkigt.

***

Nu minns jag inget mer av vad som har hänt den senaste veckan. Säkert en massa roligt som jag har glömt för tillfället. Jag ber om ursäkt i förhand till alla listeners där ute.

Eight days a week

Fyra små dagar kvar till löning. Tre dagar innan jag flyttar ut från fattighjonen och flyttar in bland stekarna på Stureplan. Eller iaf har råd med några liter mjölk. Whatever comes first.

***

Helgen har varit lugn och fin. Fredagen slutade extra tidigt på kvällen efter att både jag och Fia sov redan 20:30. Inte mycket action där inte.

Lördagen bjöd på en fin sovmorgon och middag med Django och K på kvällen. Efter fredagens fiasko satsade vi allt på att vara uppe extra länge. Vi lyckades kan man säga. Efter ett sent jam, en flaska vin, en häxa gjord på förra årets hjortronglögg, två veckor gammal öppnad Bacardi Breezer Mango och fruktsoda och ett youtube-maraton av gamla tv-program från tidigt 90-tal så lyckades vi hitta tillbaka till kudden runt halv fem på morgonen.

Söndagen var betydligt mer händelselös. Storstädning hela dagen och Rock Band 3 på kvällen följt av två avsnitt The Event. Jag har numer ett ugnsgaller som man kan spegla sig i.

***

Fullt ös väntar hela veckan. Mexikofest på fredag och inflyttningsfest i Tyresö på lördag. Innan dess ska jag hinna klämma in en storhandling x 2 och styra upp festen. Där snackar vi dekorationer, matlagning, fixa musiken, lekar, rubbet.

Hilfe.

***

Snön faller ute och vägrar prompt att stanna på marken. Slöseri.

Clap your hands if you're working too hard

Fredag! Finally! Helgen är i sikte och kroppen börjar vakna till liv igen. Det blir en lugn helg hemma med Fia. Inget planerat alls, eventuellt ett spinningpass imorrn och någon fotopromenad men det är allt. Man kanske skulle göra nåt kreativt? Måla taket som Sixtinska kapellet? Bygga en staty i skala 1:1 av papier mache?


Eller en gigantisk uppblåsbar dog turd?


***

Nä, pilates var inte mycket att hänga i julgranen. Undra fan på att det bara är en återkommande person på de passen. En totalförlamad människa skulle ha instruerat bättre än vad Olga faktiskt gjorde. I efterhand så känns det lite mer än innan i magen och låren men det kan ju bero på all annan träning innan också.

Pilates stryks härmed från listan på träningsformer. Kändes lite weird att vara enda killen också.

***

6 dagar kvar till löning! På nåt mystiskt sätt har mitt konto ökat med tio kronor. Ingen insättning, ingenting. Jag känner mig rik och oövervinnerlig. Väntar med spänning på räkningen från Tele2. Samtal från utlandet, där har vi en dyr hobby.

Man vet att man har det knapert när man fyndar ett större paket blodpudding för fem kronor och känner sig mäkta stolt över det.

***

Trolla från knäna, vad är det för uttryck egentligen? Hur gör man det? Eder journalist och privatdetektiv undersökte självklart saken på bästa möjliga sätt: Google Images. Resultatet?



Känns inte helt rätt va?

Gonna ride my bike until I get home

Spinning, fy faaaan. Hur tänkte man där? Missade totalt instruktionerna om att sänka motståndet under spurt. Satt och kved i en kvart innan jag insåg mitt misstag. Nu har man gjort det iaf, kommer att försöka köra ett pass i veckan med Fia. Det tar på benen ganska bra och förbränner lite extra på kroppen.

Efter en sån kväll borde man ju vila but noooooo. Dagen efter blev det ett löppass på lunchen och styrka på eftermiddagen. All in, som man säger!

Efter två såna dagar borde man ju vila but nooooo. Jag spräcker pilatesmödisen när jag ändå är igång. Vete fan hur det ska gå, Fia får väl köra hem mig i en skottkärra efteråt.

Nu är planen att jag ska vila imorrn men jag skulle behöva ett styrkepass till innan veckan är över. Vi får se vad som händer.

***

Annars rullar livet sakta men säkert på. Django har vuxit upp/blivit fin i kanten och skaffat sig en lya i Knivis, ett stenkast från Piccolo Angelo och världens bästa pizza. Jag ser fram emot festen med snittar och klädkod.

***

Little har namnsdag idag. Grattis typ. Varför finns inte Jonny med i almanackan?

Diskriminering, det är vad det är.

Baby, you're a rich man

Dags för en ny nedräkning va? 9 dagar kvar till löning! Mina 4,69 på kontot ska hålla hela vägen.

***

Linus Hallenius tog hem segern i Årets mål på Fotbollsgalan igår. Helt rättvist eftersom det var ljusår mellan det konststycket och de andra bidragen. Hade han förlorat efter att ha blivit nominerad till årets mål i hela världen så hade det inte varit något annat än skandal.

***

Fia var en god fru och skrev upp oss båda på spinning ikväll. Sist jag gick på spinning låg S Club 7 etta på Trackslistan, så länge sen var det. Det här kommer att göra ont.

***

Bajen bryter med trio. Ingen förlust med Söderström i mina ögon men Bergman och Traoré har ändå gjort bra ifrån sig tycker jag.

Rainy days

Jaha. Det är måndag på alla sätt. Regn, småkyligt, tråkigt på jobbet... Verkligen dags för en sista minuten!

***

Torsk i cupfinalen i lördags. Tyckte att vi stängde igen rätt bra matchen igenom. De chanser som kom stoppade Hopf med bravur. Släpp Rami fri och satsa allt på honom istället! Enormt tryck på läktaren dock. Dryga 12 000 pers som står upp hela matchen och sjunger, bengaler trots böterna och ett jävla ös.

Efter matchen blev det buss mot Tyresö och Chateau de Bäckström. Det blev några öl, lite Kåre Granath och filosoferande med nyligen landstigna och väldigt trötta kamrater innan vi drog ner till bowlinghallen.

***

Såg The Social Network i fredags. Helt ok rulle. Det går väl inte att göra en så mycket bättre film om skapandet av Facebook egentligen.

Baby Hurricane

När kommer sommaren tillbaka? Just nu är det nån enstaka plusgrad, regnigt och en mindre storm ute. Totalt meningslöst.

Med tanke på vädret så sög det enormt att springa ute igår. Kallt och jävligt, kolsvart och isgata hela vägen. Men vad gör man inte för konsten? Det blev en halvmil till slut och lite hantlar och skit när jag kom hem. Sunt beteende klockan tio på kvällen? You tell me.

***

Cupfinal imorrn! Går det bra så blir det segeröl hos Bäckis ute i Tyresö. Går det åt helvete så blir det sorgöl istället.

***

Just nu letar jag och Fia febrilt efter en resa i slutet av april för att fira nästa årsdag utomlands. Kap Verde är ett drömmål vid den tiden men säsongen verkar ta slut i mars. Bummer. Det lutar åt Egypten eller nåt annat ställe runt medelhavet.

***

Viktigaste av allt, gott folk, är att det är fredag! Bara några timmar kvar innan jag kan njuta av lite ledighet.

Nu ska jag arrangera bostäder åt plebejer. Vi ses i gryningen!

When in Rome

Då var man där igen. Fast i nåt jävla skitspel på internätet. På Facebook också till råga på allt, i sann fucking Farmville-stil! Fan ta Janet, allt är hennes fel. Fan ta Legacy of Rome.

***

Flyger solo i kväll. Fia ska ut på middag med andra flickor så jag får stå ensam och reda mig själv vid spisen. Vad ska man äta? Osso bucco? Bosse oko?

***

Det blir iaf en runda i Ågesta med HC. Nu tar han sig hela vägen runt 3,3km-slingan utan att stanna så man kanske får hitta nya sätt att prygla honom nu? Terränglopp, here we come!

***

Nu måste jag kräva mina plebejer på pengar. Ave!

Snow Hey Oh

"Polskvädret" som tidningarna kallar det slog till över Stockholm. Det är en halv snöstorm ute just nu och kaos lär utbryta när alla ska hem, i vanlig ordning. Det där med vinter är varje år en helt ny upplevelse för många människor. Vem kunde förutspå det? Saida? I think not. Sånt här händer ju aldrig i Stockholm annars. Snö? Minusgrader? Sånt är för lapplänningar.

***

Två stycken biljetter till cupfinalen fixade. Det tog 25 minuter innan de sista gick åt. För min del blir det rad 2 på Norra sitt. Farsgubben följer med som en tidig fars dag-present.

***

Springa idag? Skulle inte tro det va?

Day Old Belgian Blues

Jag har hittat det. Ölhaket in my dreams. 450 ölsorter. Bara belgisk öl. Trevlig atmosfär och personal. Helt ok priser. Centralt beläget. Jag har nått nirvana. Jag har funnit Edens lustgård.

Je t'aime...

Duvel Café.


Ljuv nektar för strupen.

***

Fredagskvällen spenderades som planerat med Syrran framför en hel fredagsfinal i Idol. Någon bartömning blev det inte eftersom hon tog bilen. Trevligt var det iaf, vi hann frossa i tacos och prata en hel del under kvällen.

***

Jag och Fia mötte upp Desi på lördagen för att ta en öl och fira Fia en extra gång. Vi startade med en minimal krogrunda på Kungsholmen innan vi letade oss in till Duvel (aaah, kärlek och Maredsous 10 på fat!) i sällskap av Sanna & Jonathan. En nattpizza och en Staropramen på Galways senare rumlade vi hem i natten.

***

Grattis till Jessica som fyller 18 idag! Vi firade henne igår men ett grattis ska hon självklart ha idag också.

***

Imorrn släpps biljetterna till cupfinalen. Eftersom Malmö tog hem guldet igår så krävs det en vinst för Bajen för att ta sig vidare ut i Europa. Räkna med drag på Söderstadion på lördag.

***

Apropå lördag så verkar det bli spelkväll med Gugli & Django för första gången på väldigt länge. Två nya spel är införskaffade. Räkna med drag även där.

I Can Jive

Fredag i fängelset. Säljarna har nått sin deal och får vara lediga idag. Sex stycken är här ändå för att få ihop sin budget. Jag och Janet tvingas sitta här ändå, for no apparent reason. Det ringer knappt. Vi har skickat några brev. Så värt det.

Not.

***

Var och såg Jerka igår. Fick en liten lucköppning från julfesten där senast. Nu minns jag var allting stod, success! Men jävlar som gubben kan hålla igång på scen. Helt klart sevärt om man tycker om sånt. Maten var delikat också, inte att förglömma.

***

I kväll blir det fredagsmys/bartömning med syrran. Vi får se vart det här barkar.

***

Nu tänker jag fly fältet för att köpa lunch innan det är dags för dubbelpass på gymmet med Janet. Styrka, trots min ömmande lekamen, och kondition. Håll i hatten!

***

Sist men inte minst: Nostalgi!


Saturday Night Beaver

Nu missade jag ju ett självklart inlägg om att världens bästa Fia fyllde år! Dagen var aningen för hektisk för att jag skulle hinna med det, vi skyller på det.

Hon blev iaf glad över överraskningsfrukosten, sin jacka och middagen gick bra, så det blev en rätt lyckad födelsedag till slut.

***

Köpte AC/DC:s "självbiografi" i går. 500 sidor rockhistoria. Nu måste jag ta ledigt i en vecka och sträckläsa!

***

Spenderade kvällen igår hos Wood tillsammans med Janet och Lilla Brun. Kom tvåa på poker, käkade finfin thaimat och drack god öl. Lyckat!

***

Tyrol, vi möts igen! Jerry Williams står för underhållningen och det ska inte serveras bäver den här gången.

***

Förutom att Hammarby står högst upp på Lennart Johanssons pokal så finns de även inristade på annan plats på bucklan enligt DN. Humor på hög nivå!

***

Träningsvärken från helvetet är här. Efter dubbla löppass i måndags och styrketräning igår så har benen helt lagt av och armarna vill fly resten av kroppen. Varför gör man sånt här?

Golden slumbers

Nu har jag varit lite frånvarande igen. Vad det beror på vet jag inte exakt. Ska försöka skärpa mig, I promise.

***

Rock Band 3. Vilken jävla lycka! Äntligen lite ny musik. Nu väntar jag ivrigt på att ha råd med keyboarden och ett nytt trumset.

***

Tog mina första staplande steg på löpbandet på morgonkvisten. Återtåget har lämnat stationen!

RSS 2.0