Leaving on a jetplane

Imorrn bär det av! Bali nästa. Längtar inte så mycket till morgondagen, mer till tisdagen då man äntligen är framme efter femton timmars flygande, exklusive väntetid i Bangkok.
***
Ölprovningen gick som förväntat. Folk blev fulla och odrägliga. Nånstans räknade vi galet på hur mycket öl vi behövde. Lika många öl som förra gången, d.v.s. 24 stycken. Vi missade totalt faktumet att sist hade vi i stort sett bara flasköl på 33cl. Nu var det burköl på 50cl alternativt två 33cl-burkar. Minst tolv liter öl på tre personer. Det är en helt ok mängd om man inte bara hetsdricker den billigaste ljusa lagern som Systembolaget kan uppbringa på så kort tid som möjligt. Gugli krossade två glas (ett med flit) och undertecknad la sin första fyllepizza i handfatet eftersom Django hade mutat in toaletten som sitt safe place för att sms:a.
Dagen efter var ganska jobbig, ja. Planerna på att åka iväg och handla semesterkläder byttes mot att ligga och kvida på golvet.
***
Nu är allt packat tror jag. Man glömmer ju alltid nåt. Resfebern har inte slagit till än men det kommer väl.
Adios, blogg! Vi ses om två veckor!

Time of my life

Det finns tre saker som gör mig riktigt lycklig:

1. Fredag
2. Lön
3. Semester

Idag är det allting på en gång! Life is good!

***

Ett smärre mirakel skedde igår. Eder skribent kunde utläsa 79,9kg på vågen. Det är första gången sen... högstadiet nån gång som jag ligger under 80kg. 10-12 år sen med andra ord. Det blir tio pannor sen april som har försvunnit, med lite jojoåkning mitt i allt.

Totalt 30kg sen maxvikten runt studenten. Nu är jag fan värd lite öl i kväll!

***

Mindre roliga nyheter också. Pigeon ligger på sjukhus efter att hjärtat har spökat den senaste veckan. Hon ska enligt uppgift vara lite skakis och svag men får nog åka hem idag iaf. Kurera dig och se till att må toppen till jag kommer hem så får vi catch up över en öl eller fika!

***

Mycket öl nu. Provningen går av stapeln i kväll i Trånkan. Min outfit har gått åt helvete men jag ska försöka rädda situationen. Vi ber er hålla era mödrar, döttrar och tamboskap inlåsta!

***

Tidsbristen är total. Vete fan hur jag ska hinna med allt innan jag åker.

Två timmar kvar. Sen loggar jag ut :)

Eder Stig-Helmer


Glass Onion

Har funderat lite över det här med lök. Planterar man en lök så får man en blomma. Check. Men hur fan får man en lök? Det visar sig att ingen, INGEN, i närområdet (dvs. de närmsta 4-5 personerna) vet hur man producerar gråtbomberna.

***

Näst sista löppasset innan semestern i kväll. Första på länge med HC som har kurerat sig efter förkylningen nu och kanske tar sig runt hela varvet på 3,3km-spåret idag!

Så. Då har jag nämnt lite träning också.

***

Fulölprovningen närmar sig med stormsteg. På fredag smäller det! 24 sorter under 11:- ska testas, betygsättas och raljeras om. Allt fastnas självklart på film.

***

Löken, ja. Man sår tydligen frön för att rackarna ska växa. Fascinerande.

***

Två arbetsdagar kvar! Jävlar i min lilla låda vad kroppen och hjärnan behöver semester nu. Jag kom på mig själv igår med att gå runt och prata med mig själv. Helt normalt för många. Jag föreställde rösten till olika karaktärer och åsikter. Då har det slagit slint.

Badger Badger Badger

"I DFS 2005:8 Saknr L 80, 1 kapitlet 5§ står det att GRÄVLING får hållas, förmedlas och säljas för sällskap och hobby."

Nu är frågan: Var köper man en grävling? Finns det ett bättre LAGLIGT vaktdjur? Kan små barn rida på en grävling? Tycker de om att titta på Idol?


Titta, mamma! Den ler!

King of my castle

Sicken helg! Slottsherren har lämnat ägorna och kommit tillbaka till vardagen på bästa möjliga sätt. En tisdag som känns som en måndag, prisa Björn Ranelid!

***

Jag hann med det mesta som skulle hinnas med i lördags. Städningen hanns med, milen avklarades (och vilken jävla mil sen!), Fia blev hämtad från jobbet och Entourage var lika suveränt som alltid. Datorn är fortfarande kaputt men det börjar ordna upp sig. Måste bara installera en miljard saker för att den ska vara upp and running.

***

Årsdagen var härlig! Vi kom ut och sprang på morgonen, Fia klarade hela rundan igen. Slottet var lika trevligt som sist. Vi hade ju lite bättre väder förra året dock. Solen slank fram en sväng när vi satt vid sjöbastun och njöt av livet. Maten smakade bra och vi var i princip helt ensamma på slottet. Sa jag att vi hade ett skelett på rummet? Han fick heta Jörgen.


Seksi Jörgen!


***

Milen, ja. Det regnade ju en aning. Så pass att jag fick stanna under en bro efter knappa kilometern för att flytta luren till en stängd ficka innan den gick under. GPS-tjöfräsen nollställde sig så jag fick springa en mil från scratch. I hällregnet. Det är första gången jag har varit med om kallsupar på "torra" land.

***

Valet undviker vi att nämna. Det gick ju ganska åt helvete för Sverige där. Folk som vanligtvis är ganska tysta av sig på Facebook började skriva ohämmat och sympatisera med SD. Resultatet är några vänner färre.

***

Fyra arbetsdagar kvar. Fyra. Smaka på den!

Lovely days

Mindre än två timmar till helg och vilken helg det kommer att bli! Årsdag på Häringe = Långledigt.

Den börjar direkt med inga planer alls. After worken hos B-röms blev inställd så planen var att ge sig ut och undvika rödljus. Då blev det inställt så nu vankas en öl på det klassiska haket 9:an.

***

Roger Franzén är klar som ny huvudtränare i Bajen! Hoppas att det går lika bra i A-laget som för HTFF. Om så blir fallet så har alla sargade Bajare en ljus framtid :)

***

Idag för 19 år sen släpptes Use Your Illusion I & II. Två mer eller mindre episka plattor som markerade början på slutet för Guns n' Roses, beroende på vad man nu räknar som bandet. Det var sista skivan som Steven Adler medverkade på (ett spår) innan han sparkades p.g.a. drogproblem (oh the irony). In kom istället Matt Sorum. Efter det här droppade medlem efter medlem av med några års mellanrum, kvar står bara Axl Rose med en skiva som tog en evighet att slutföra och som ingen brydde sig om direkt.

***

Stora planer imorgon. Städa, springa en mil för att straffa mig själv för utebliven styrketräning, eventuellt köra lite bil, laga mat, hämta Fia på jobbet, kolla på Entourage, fixa datorn och börja planera packningen. Kommer jag att hinna allt?

The midget has left the building

En sorgens dag här på jobbet. Kotten lämnade bygget för... tja, ingenting särskilt. En eventuell flytt/långsemester i Cannes hägrar. Det räckte gott och väl. Trist för oss andra i gänget, nu är det inte många kvar snart. Farväl Malin Kotten Lefty Midget Mini-Me Flathead Retardosaurus Wigger Karlstedt. Vi ses... redan imorrn för en öl, ja. Så jävla dramatiskt blev det inte.


You will be missed. Kinda.


***

Gårdagens utfrågning var inte lika rolig som den första. Det är inte samma sak att planera att se nåt som att bara fastna i det.

***

Tråkigt tyst på Bajenfronten just nu. Vad försiggår?

***

Öl imorrn på B-röms nya arbetsplats. De bjuder, då är det ofint att tacka nej!

***

Övningskörning i kväll, nu utan lagbrott! Hoppas jag...

***

Dagens Lenin: Gravöl, är det som gravlax?


Politik

För första gången i mitt liv har jag fastnat framför ett politiskt tv-program. Jag vet inte riktigt vad det var som snärjde mig heller. Kanske var det TV4:s försök till att vara lite ungdomligare och slänga in Peter Jihde med en interaktiv skärm, kanske var det ren tristess och det fanns inget bättre alternativ.

Summa summarum är att jag kommer att kolla ikväll igen när det är dags för de Rödgröna. Eftersom jag fortfarande inte har bestämt mig för vilka som får min röst på söndag så känns det rätt smart att hålla lite extra koll nu i slutet.

***

I skrivande stund är det natt på Bali. Termometern visar på 27°. Tråkigt läge?

***

Måste det regna på morgonen? När jag är lite pepp på att ge mig ut kl fem för en halvmil så öser regnet ner. Nånstans måste gränsen gå.

***

Tolv dagar varav sju arbetsdagar kvar. Sen jävlar.

***

Bo-Kaj dissade oss och lämnade skutan igår. Trist, han var en skön prick. Så var man ensam gitarrist igen då.

***

Trodde jag skulle lyckas fixa datorn igår men installationsprogrammet för XP vägrade partionera upp hårddisken. Nu fixas den inte förrän... lördag kanske? Eller imorrn? Jag börjar ledsna rejält på musiken i luren och kan inte uppdatera med nåt nytt. Poo.

Last train from Clarksville

Bajenmatch igår. Väsby United stod för motståndet. Jag tippade helt rätt på hur det skulle gå. Det är det vanliga Bajensyndromet. Vi kan slå lagen i toppen men torskar mot bottenlagen. Vinst mot typ Brasiliens landslag, torsk mot... Hertzöga.

Ångest. Total ångest. Nu är det definitivt spikat. Det blir ett år till i Superettan, vilket leder till ett år till i ekonomisk limbo. Både dansversionen och mellanfasen innan helvetet.

Tåget har liksom gått. Eller som någon skrev i en blogg: "Perrongen har gått och vi sitter kvar på ett stillastående tåg."

***

Styrketräning i morse, löpning efter jobbet. Nu jävlar ska det sista på beachformen smidas!

Kiss the rain

Enligt SMHI så skulle det bli varmare den här veckan. Det kan nog stämma men ingen nämnde nåt om regn! Vilseledande må jag säga! Hösten närmar sig. Eller så är den redan här. Såg några gula löv på ett träd igår och hoppades på att det bara var surt regn.

***

Kräftskivan gick väl lite sisådär. En var magsjuk och kunde inte dricka annat än avslagen cola, en fick i sig för mycket för snabbt och var på humör därefter, en försökte storma hem i vredesmod men bestämde sig för att hämta sin sista öl först och blev därför kvar och en annan förstår fortfarande inte varför det är så härligt att suga saft ur anuset på ett spindeldjur.

Vi får se om vi kör nästa år igen.

***

På tal om kör så utförde jag mitt första lagbrott i helgen och körde mot rött. Överbelastningen med att möta sitt första rödljus blev väl för mycket. Eller nåt. Skrek åt barn gjorde jag också. Man leker inte på vägen, punkt! Och om man prompt måste göra det så står man inte kvar och vinkar när folk försöker forcera sig fram i en Volvo V70.

***

Överlag skön helg. Mycket slapptid, Fia kunde återgå till att springa igen, kebab inhandlades och datorn är fortfarande paj.

Men! Bara två veckor kvar nu!


Slow night, so long

Fredag och jag mår lite halvrisigt. Kan vara en förkylning på g, huga!

***

Kvällens planer grusades så nu står jag och Fia till folks förfogande. Spontanitet, yessiree!

***

Imorrn är det dagen K. Jag, Jonny, ska på min första kräftskiva. Ever. Jag vet bara hur det går till från observationer, nu ska jag göra allt det där själv. Knäcka skaldjur, suga ut rövsaften, skrapa ut inälvor och kalla det för smör, rada upp bajssträngar som troféer och allmänt svina runt med ren sprit och öl i kroppen.

En utförlig rapport kommer på söndag eller när jag nu vaknar till liv igen.

Sing Hallelujah

Luncherna här på jobbet är ett underbart forum för alla möjliga diskussioner. Väldigt sällan blir vi seriösa och pratar typ politik. Idag avhandlades sekter runt om i Sverige. Det sas för mycket för att kunna citera nåt men det blev en hel del sköna garv. Nu är vi på jakt efter en sekt som lever livet bokstavstroget enligt Gamla Testamentet. Tredje Moseboken är rekommenderad läsning!

***

Sicket ölande det blev igår! Vi fick t.o.m. finbesök av Charlie som svängde förbi mellan jobb och baconshopping. En runda genom Gamla Stan med slutdestination Eken var precis vad kroppen behövde. Som vanligt skulle man ha skippat den sista.

Men pizzan! PIZZAN! Vapiano, min själ tillhör er!

***

Löpning står på schemat i kväll om HC går med på en tidig runda. Tills dess dreglar jag över trumset.

Ciao!


Ghana make you sweat

Det ringer på luren. Från ett nummer jag inte känner igen. Det kan ju de flesta relatera till. Men det här numret innehåller landskoden till Ghana. Accra närmare bestämt. Indien hade jag förstått, t.o.m. Nigeria. Men Ghana, icke.

Mystiken tätnar.

Scotty, beer me up!

Gick ju riktigt smidigt att övningsköra igår också. Start i backe avklarat, annars brummar det på. Jag har t.o.m. hunnit bli bitter på fotgängare som tycker att vägen tillhör dem också.

***

Solen tittar fram lagom till en after work/middag. Ska sätta mig på Flyt eller Vapiano i gott sällskap bestående av gamla kollegor (nåja, några nuvarande också). Har inte träffat B-röms på ett bra tag nu så det blir ett kört återseende. Vi lär väl lägga ribban så lågt som möjligt i vanlig ordning!

***

Nike+GPS nedladdat till iPhonen. TakeSthlm, här kommer jag!

***

Kings of Leon drar på Europaturné och undviker Sverige. Tyskland eller England? Vilket land har bäst öl?

***

19 dagar kvar. Fan, det närmar sig!

Return to innocence



We meet again! 19:e september återvänder jag och Fia till Häringe Slott och firar vår första bröllopsdag på samma ställe vi gifte oss på.

Längtan!

On the road again

Dags för tripp tre med bilen idag. Sist var jag ju ute och brummade runt i Trångsund och Farsta. Parkerade t.o.m. bilen när jag var klar. Värdefull skill!

***

Tog den första av tre vaccinationssprutor mot Hepatit A+B i morse. Inte så farligt som jag trodde, spruträdd som jag är, men då hade jag en sjuksyrra som konstant pladdrade med finsk brytning för att förvirra mig.


Jag och sprutor, minus braids. Och kön. Och hudfärg.


***

20 dagar kvar. 13 arbetsdagar. Hallelujah moment!

Running up that hill

Sprang precis en mil och tänker vara självgod ett tag framöver. Tid: 1.02.42. Sänka mitt personliga med fem minuter och är bara två minuter från min "drömgräns" på under timmen. Gick förvånansvärt lätt hela vägen fram till de två sista backarna med kilometern kvar. Innan året är slut så är jag där, var så säkra gott folk.

***

Avnjöt lite syndigheter igår kväll med Fia. Det blev ingen öl på Wärdsan så vi bytte ut det mot en lugn hemmakväll och det läckraste Ica har att erbjuda; sourcream & onionchips med ranchdip. Vi såg Dante's Peak, en film som var hyffsat när den kom men som man mest skrattade åt nu. Underbart dålig dialog.

***

2,42 mil blev det den här veckan. Hybris upphöjt i två!

***

Nästa person in i bloggträsket är Pigeon! Nu hittar hennes här.


Legs

Jag vaknade i natt med kramp i vaden. Obeskrivlig smärta. När jag klev ur sängen kunde jag knappt gå. Mycket märkligt. Det ska jag ut och springa på.

***

Kickoffen gick som förväntat. Caliente serverar bra tapas och vi fick den i mängder! Mitt tips på fotbollen slog inte in, hade sagt 1-0 innan matchen. Trevligt med landskamp iaf, det var ju som sagt sex år sen sist.

Efter jobbspektaklet gick det vanliga järngänget (jag, Kotten, Lenin, Janet och Jeppson) vidare ut i natten. Vi hann med att bli besvikna på Malmen och hitta en ny "kärlek" i Dickens. Ölhak med skön bakgrundsmusik regerar.

Hemgången blev lite tråkigare. Nån hoppade framför tåget vid Medis så de stängde hållplatsen. Stackars Jeppson räknade med en snabb promenad till Slussen för att ta röda hem till Skärholmen men röda linjen är avstängd mellan Slussen och Zinken pga Citybanan. Det blev nog en långpromenad för honom. Jag traskade till Skanstull i hopp om att tuben vände där men jag hittade en nattbuss till Gullmars istället. Mellanlandade i tio minuter innan jag tog mig hem.

***

I kväll blir det en öl med T-res och RallyKalle. Håller mig till en, ska ge mig ut på roadtrip imorrn igen med farsgubben.

California dreaming

På sistone har jag börjat drömma bisarra drömmar. Det började igår med att hela jobbet skulle till Australien med tåg. Det tar ju ett tag. När vi var framme så fortsatte tåget till Los Angeles/Chicago dit vi skulle sen, men vi skulle spara lite tid och ta flyget. Helt plötsligt var jag och FiaBali fast det såg riktigt beigt ut. En sjöko (Tack för den, Lenin) behövde vår hjälp med att ta sig upp från havet till vår tomt så vi började bygga en trappa med spadar.

Sen sjönk vattnet undan och det kom en flodvåg mot oss. Jag minns att jag inte hittade någon höjd att fly till och kallade "Bali" för ett "jävla låglandshelvete". Vi lyckades fly upp i ett träd men där fanns det en blandras mellan fågel och insekt som var farlig. Efter det vaknade jag.

*************

Inatt var jag jagad av scientologer och utomjordingar som skulle döda alla. Inte så mycket substans i den. Mest bara ond, bråd död.

*************

Behöver jag hjälp?

Crazy nights

Praise the fredag! Sinnsykt taggad inför kvällen. Ska bli nice med tapas och fotboll. Öl, nämnde jag att det ska förekomma?

**************

Nu är drumpaden min! Man blir som ett barn igen när man placerar nåt som låter när man slår på det framför en :)


Sex on a stick, som Little skulle ha sagt.

**************

Jag tror att det är valår i år. En liten gnagande känsla jag har.

**************

Soppdiet var intressant. Tappade något kilo och klev över tröskeln som jag har haft svårt att ta mig över sen två år tillbaka. Nu blir det riktigt mat med tuggmotstånd istället :)

**************

Kan passa på att tipsa om två nya bloggar:

Kottens

och

Lenins

No soup for you!

Måttligt less på soppa nu. Det är gott, ja, men man saknar all annan mat och lite mer tuggmotstånd. Det har gett lite resultat på vågen iaf, rätt intressant att se hur kroppen funkar. Första gången jag ger mig på nån form av "diet". Sjukt jobbigt att träna dock. Man orkar ingenting.

**************

Övningskörningen gick bra. Nu är man äntligen igång och jag är bra sugen på att ge mig ut på nya äventyr. Krypkörning var inte speciellt underhållande men nödvändigt. Gjorde bästa tabben direkt med att missa bältet. Rematch?

**************

Tån verkar inte vara infekterad, bara jävligt blåslagen.

**************

Vad händer egentligen i Bajen? Linus blev såld till slut och räddade oss från likvidation, VD:n har avgått, Wesslén blev utröstad och kom tillbaka eftersom det var ett ogiltigt beslut och nu kommer fler att få gå efter styrelsemötet i kväll. Kaos, det är vad det är.


Och inte KaOs på ett bra sätt.

**************

Imorgon slipper jag soppan till middag iaf. Tapas for president!

RSS 2.0