What's new pussycat

Var är flitigheten i den här bloggen? Skärpning, jawohl!

*************************

Det är dags att tagga till inför helgen för den kommer att bli bra, sanna mina ord! Födelsedagsmiddag för Gugli ikväll. Säker på sin läggning som han är så valde han Stockholms klassiska gayhak Patricia (endast på söndagar säger säkra källor. Varför källorna prompt känner till det här vill ingen svara på). Madness utlovas.

Lördagen bjuder på grabbkväll hos Wood. Återstår att se hur många vi blir där, än så länge har vi kommit upp i tre starka karlar. Efter några öl och whiskey så kommer vi att låta som 30 stycken ändå.

*************************

Sjuårsdagen har firats två gånger faktiskt! På självaste doppardagen blev det middag ute på Söder. Efter lite velande så blev det en klassiker; Koh Phangan. Allt från thaibasilika till Ringo Starr diskuterades. Tydligen så heter 2010 års Junior Flair Champion Gongwo Könberg också, man lär sig nåt nytt varje dag!

Fina presenter blev det. En ny redig kockkniv efter att Fia halverade den andra men hjälp av köksgolvet och John Ajvide Lindqvists nya bok. Nu måste jag sträckläsa Obamas biografi så att den blir klar nån gång.

*************************

Våren är här?

Here comes the pain

Av nån bisarr anledning - låt oss anta att det var misshandeln av löpbandet efter en veckas ofrivillig vila - så värker mitt ben. Inte underbar träningsvärk så att man vet att man har gjort nåt utan smärta som gör en haltare än LL Cool J.

Hur jag ska kunna ta mig ut för att handla lunch är ett mysterium. Finns det nån minimumgräns för hur långt färdtjänsten kör?

************************

Ljuva helg, varför är du inte kvar? Den har spenderats i solen imundigande öl, i en jacuzzi imundigande mousserande, återigen i solen imundigande hembakt kanelbulle... Ja, ni förstår. Dalarö var grymt och harmoniskt.

Passade på att utnyttja en semesterdag igår för att njuta av solen i stan också. Medis till lunch för en hälsotallrik (med öl, vi kan inte vara FÖR nyttiga på semestern) sen blev det shopping spree.

************************

Rock Band-träsket har kommit för att stanna ett tag igen. Jojomen. Inflammerade fingrar är det nya svart.

Friday I'm in love

Är det...? Jo! Eller? Jomenvisst är det fredag! Hänt mycket spännande idag känns det som fast det mesta är så internt att det inte är värt att ta upp här, ingen skulle ändå fatta.

Tyvärr så innebar den här dagen att vi fick ta farväl av vår egen Bröpp. Skrämmande, fnissig, sjukligt pervers, Anders Bagge-look alike... Det finns många sätt att beskriva den skäggige mannen. Oavsett adjektiv så är det en förlust på jobbet. Vem ska man nu ägga upp med sjuka tankar och penisskämt (förutom de andra 95% som reagerar på ungefär samma sätt)? Nä du kommer att bli saknad, that's for sure.

***********************

Ser man fram emot helgen eller? Dalarö Strand Hotel för en må bra-weekend. Kommer att komma tillbaka till jobbet på tisdag utvilad och redo för nya bus. Blir det bra väder så kanske man kan få lite färg på sin blekfeta kropp också, den kanske kan beskrivas som brunfet istället?

***********************

Fet, ja. Späkningen fick ta håltimme när slemhostan infann sig på regementet. Inte för att jag skulle ha tränat under helgen ändå.

***********************

Wärdshuset får finbesök ikväll av undertecknad, Fia, Rally-Kalle med tillhörande syster, T-res och Mr. Gimo. Enligt affischerna (herrejävlar) så bjuds det på disco i form av house. Ladda videokameran!

***********************

Många födelsedagar nu. Idag grattar vi Gugli som uppnår gubbålder! Halvvägs till 50 är inte så illa pinkat. Han fick ett vackert grattis-sms där jag jämför honom med en fullstor lämmel. Bromance.

Sen har vi Little imorrn som blir gammal nog för att göra skäl för sin nyvunna titel som MILF, framröstad av Rysslands representanter på Coop Stadium.

************************

Skål!

Hungry like a wolf

Tiden före lunch är alltid värst. Maaaaat.

***********************

Har dragit på mig en lightversion av nån halsåkomma/förkylning. Så går det när man går på fotboll i kylan. Matchen? Vinst och ett jävla ös på läktaren. 6 000 pers som gick Marschen med stort M från Medis till Söderstadion, 11 479 stolta Bajare på matchen (minus Sundsvalls klack på 30 personer). Vi kan konstatera några saker från den matchen:
1. Norrlänningarna föll som käglor, utom möjligtvis Sigurdsson som var framme och störde vid mål konstant.
2. Oavsett hur det går så finns det alltid någon inom två-tre meter som gnäller på precis allt
3. Skaldjursplatå finns inte att beställa på plats

***********************

Extra semesterdag på måndag equals långhelg!

Späk my bitch up

Aprilväder, huh? Fantastiskt att vara med om det. Hur ofta står man ute och njuter av solskenet och värmen, samtidigt som det snöar på en? Bisarrt, det är vad det är.

Men som alla andra så skyller vi på askan. Det är det nya svart.

******************************

Hemmapremiär idag! Är man taggad eller vad? Första gången som jag går med i marschen från Medis också. Bara att hoppas på vinst. Tur att man är Bajare och har lärt sig genom åren att man aldrig kan ta nåt för givet. Åker vi nästan ur Svenska cupen mot Värmdö IF så kan vi lika gärna spöa Brasiliens A-lag. Det hade kunnat ske men de kommer inte hit. Aska och flyg, ni vet? Som pannkakor och senap, det går bara inte.

******************************

Dalarö Strand Hotel till helgen. Äntligen som herr Fylking hade sagt. Då ska det njutas av livet inför den nya utmaningen på måndag...

******************************

...späkningstävlingen mot Little. Det avgörs på före- och efterbilder eftersom hon, i egenskap av kvinna, vägrar att uppge några som helst siffror i stil med kilon eller cm. Enväldiga domare är Pidgeon och Janet. Med oss som en minskningens Ralph Nader har vi Bröppen som kör enbart för att det är kul.

******************************

Tonfisk till lunch. It's on.


Ghost

När det inte händer nåt speciellt så blir det svårt att skriva nåt har jag märkt. Det har varit sedvanligt lunk på jobbet, en vecka präglad av späkning och träning, serier som har setts. Ja, ni märker ju själva. Hur kul är det att skriva om sånt egentligen?

*******************

Öl igår i trevligt sällskap av Janet, Kotten, Little, Jonny² och Den Där Mika. Vidare hem till Fia som hade förberett teriyakiwok och tända ljus, söt som hon är :) Det är så en riktigt bra fredag ska vara!

*******************

The Hurt Locker verkar vara en bra film. Första halvan var det iaf, sen somnade jag. Inte på grund av filmen, det blev för sent för en gammal gubbe som jag.

*******************

Nu är tre klackbiljetter inhandlade till mig, Fia och Bobu. Tisdagen kommer att bli magisk. Marsch kl 18 från Medis. Kommer du att vara där?

*******************

Slash nya platta blir bara bättre och bättre. Några sega spår men suverän träningsmusik!

Tomhet

Så var man där. Första säsongen i superettan någonsin, den första i näst högsta divisionen sen 1997. Förväntningarna var på topp, humöret var på topp, god öl hade inhandlats, sällskap av Bobu. Visst var det en fest och stundtals ett underbart exemplar på grisfotboll när den är som bäst. Sen var det ju det där med resultatet.

Final i Svenska Cupen?


Ängelholm ska ändå ha kredd. De kämpade genom hela matchen och bjöd på bra motstånd. 2-2 eller 3-2-målet (allt är en stor dimma just nu) var riktigt vackert. Men men, det var en match av många fler i framtiden. Än är det inte kört. Man kanske skulle hålla koll på Bennhage i framtiden, inte dåligt lirat av honom.

 

Dessutom slog vi publikrekord i kohagen: 3013 friska viljor. Man gissar väl på att ca 2000 av dem var bajare, det säger en hel del!

 

***********************

 

Späkningen är i full gång. Det blev en powerwalk på kvällen igår och idag blev det dubbelpass med styrketräning innan jobbet och crosstrainer på lunchen. Funderar på en vilodag imorrn men det kanske är för mycket begärt?

 

***********************

 

Linus Hallenius. Där har vi ljuset i tunneln. Skytteligavinnare 2010?

 

***********************

 

Janet och Pidgeon återvända hem från Dublin idag och hade med sig en liten present. Döm själva:

 

Det kan vara världens bästa tröja :)

 

***********************

 

Nog gnällt för ikväll. Fia är hemma om 10 minuter, det måste firas!


I'm cleaning out my closet

Nu var fan ett tag sen. Det funkar inte, dags att skriva lite!
Var var vi nånstans? Jorå, det blev grabbkväll här hos mig. Är det nåt man lär sig så är det att inte förstöra ett vinnande koncept. Det är våldsporr på Wii:t, slaskmat och öl. Jag gav Gugli och Django en andra chans att välja öl åt mig dagen till ära, det gick som det gick. En fulöl i PET-flaska, en Dugges lager (kan vara en av de bästa flaskorna dock, full av självdistans), en Spendrups Bright (för mig som tänker på träningen... not) och en 7,5:a. Det slank ner till slut men det tog emot.

*****************************

Fredagen blev smått känd som fredagen från helvetet. Det kändes som att inget på jobbet funkade, mest för att det inte gjorde det. Telefoner, säljsystem, administrationssystem och mitt i allt kommer en påstridig säljare från Canon som vill skapa relationer. Fia skulle bort på middag på kvällen och ingen verkade direkt vara upplagd för nåt så räddningen blev Lenski och ett par glas impulsvin på Medis, följt av mer vin hemma med T-res och Fia när hon kom hem.

*****************************

Hela helgen i sig gick åt till att vårstäda/rensa i hemmet. Sinnessjukt vad mycket skräp man samlar på sig. Det slutade med sex sopsäckar, runt tio pappkassar och ett par plastpåsar som fick fara till de sälla jaktmarkerna. Är man glad för att det är över?

*****************************

Tredje säsongen av Californication avklarad. Vilket slut! Jävlar i min lilla låda vad man ser fram emot säsong 4 i oktober eller nåt. Nu är det Arkiv X som gäller. Från en David Duchovny till en annan, betydligt yngre och mesigare.

*****************************

Måndag alltså. Nu jävlar ska det späkas, det här går inte längre! 5km avklarat på löpbandet imorse, hoppas på en promenad ikväll!

Just igår var jag stark

Debuten klar på Söderstadion för i år i gott sällskap av Fia och Bobu. Det som kunde ha varit en riktigt schysst kväll i det sista solljuset blev en riktigt schysst kväll i kylan. Optimist som man är så startade man dagen i t-shirt och det höll inte i det långa loppet. Det fick bli ett impulsköp i matchbutiken; ett stycke wct-tröja som jag har tittat på i några år nu man aldrig tagit det sista steget. Grym känsla i klacken som vanligt, sjukt mycket kids med gratis inträde och påsklov!

Lite skrämmande dock att märka av så mycket onödigt hat i en träningsmatch. Tre stycken småglin med målbrottet låååångt borta som står och skriker att domaren är en fitta och att han förtjänar att dö. Sånt kan man höra bräkas ut när man har en eller flera bortdömda mål emot sig och allt har gått fel men när man leder med 5-0? Hatramsor mot spelare som inte finns i motståndet eller ens i samma liga? Och vems briljanta idé var det att dra igång mosh pits i klacken?! På ett underlag av kantig betong?! Några av dem som föll hade legat kvar länge om de hade hamnat en decimeter åt fel håll. Det är på väg åt fel håll det här.

Eller så är det jag som börjar bli gammal. 5-0 i alla fall. 4 937 åskådare på läktaren. Hat trick av Linus Hallenius. Sånt gillar vi.

*******************************

Jag är helt hooked på Alfapet till luren just nu. Janet och Pidgeon får sina rövar kickade än så länge. Men som de gamla grekerna sa: Varje vinst för en närmare en förlust.

*******************************

JohnossiDebaser Medis är utsålt. Dum som man är så glömde man att fixa biljett i tid och missar därmed en av årets bästa konserter i mina ögon. Det betyder att Jonny måste bege sig till Storsjöyran för att se dem. Tur att det inte är så lång resa dit...

*******************************

Year one. Sicken skitfilm. Återkommer om den.

*******************************

Dags att whippa ihop lite middag och städa. Blir eventuellt nån form av grabbkväll här imorrn. Här eller eminenta Hökmossen.

Fred ut.

Snön faller och vi med den

Påsk brukar vara en helg då det garanterat är sol (jämfört med midsommar då det regnar istället). Hittills har man inte kunnat klaga men vad ser man när man vaknar idag? SNÖ! Det sista man ville se igen det här året, i alla fall fram till december eller nåt. Vårkänslorna dog ut snabbt.

**********************************

Gårdagen blev inte så wild and crazy som man trodde. Det blev fika i Djangos föräldrahem, en fika som hade varit helt oskyldig om inte det hade dykt upp rom, gin och öl på bordet. Så farligt blev det inte, musikerna i lyan skulle ha spelning senare i Hornstull. Efter diverse oseriösa samtalsämnen tog vi tuben mot kvällens jaktmarker. Django med bror begav sig mot lokalen medan jag och Gugli bestämde oss för att leta mat i närområdet.

Normalt sätt så är det inte svårt, det finns ett bra utbud runt Hornstull men nu var det självaste påskdagen. Hak med kvalitetsmat har en tendens att stänga då! Piccolo Angelo hade precis stängt så en himmelsk pizza var verkligen "off the menu". Med begränsad budget så fick det bli hamburgare på Crave, inklusive underhållning av civilpolisen utanför. En bil med pappas pojkar blev stoppad och genomsökt innan de fick rulla vidare, vi gissar på att bilen var lyst för nåt.

Mätta och belåtna så var det dags att hitta stället där det hände. Ett litet problem dock: Varken jag eller Gugli minns exakt vad det hette. Det bästa alternativet efter en stunds tänkande var att det hette nåt i stil med "Internationella Kulturkofteföreningen" och skulle ligga på Bergsunds strand. Needless to say så finns det inget ställe med det namnet på den gatan och inget alternativ ens i närheten. Trots löften om gypsy swing, ett klientel som beskrevs som "något äldre än oss" och inträde på en hundring så drog vi vidare mot Skogås, plockade upp ett stycke Wii och drog hem till mig för lite MadWorld, rom & red bull, 3,5:or och prat om livets goda.

********************************

Snö. I april. Under påsken.

********************************

Återigen så är jag fast i Arrested Development. Den serien lyfte sig bra från andra säsongen till den tredje.

En sån dag

Plötsligt händer det. Ni vet, sån där dag när man inte har något planerat förrän sent på kvällen och man kan sova ut. Sen ligger man där, nyvaken och med mer energi än en kokainstinn Robin Williams och klockan är 08:51!
Inget att göra åt saken, det är bara att masa sig upp och fylla dagen med mening. Jag har hunnit lägga in musik på luren, slipa och måla lister och socklar i köket (varifrån det rycket nu kom) och gå en lång och smärtsam fight mot golvbrunnen i badrummet. Den vann, KO i tredje ronden. Detta trots sexiga gummihandskar.

********************************

En överkörd grävling, är det ett vårtecken?

********************************

Systembolaget kan inte ha koll på svenska högtider. Att ha stängt hela påskhelgen kräfver kompanismisk. Till varje högtid har man nån form av starksprit och/eller öl, nu när man har förbrukat sitt ölförråd och det återstår åtminstone en dag så man kan ta i lite extra och lugnt sova ut dagen efter så finns det ingenstans att gå.

********************************

Oväntad twist på kvällen. Den börjar hemma hos käre Djangos föräldrar för en fika. Hur han vågar släpa dit både mig och Gugli - samtidigt bör tilläggas - är ett mysterium. Våra samtalsämnen brukar skena iväg efter en kvart tillsammans. Hinner man hyra en kameraman till?

Det ska bli intressant att se var den här kvällen slutar. Ha på radion ifall regeringen utfärdar någon form av varning eller undantagstillstånd.

I am the Eggman

Så var man solokvist för dagen. Fia har sprungit iväg till jobbet och lämnat mig med disk och städning. Hurra. Den hinner jag nog med under dagen. Kanske.

******************************

Hade en riktigt trevlig torsdag. Pizza och fönstershopping i Farsta med Bröpp. Hem och plocka ut gåvan från gud: iPhone, även känd som telefonen jag aldrig skulle ha eftersom alla andra har den. Alla faller vi dit till slut, just nu kan jag inte direkt klaga på den. En makalös manick!

Drog vidare hem till Wood på eminenta Söder. Nybliven stekare som han är så köpte han ett flak Grolsch först. Det blev chipsmiddag, tekniklektioner på Tekken 6, whiskey och mobelköpsdiskussioner innan vi masade oss till La Cucaracha för några till öl och utebliven tapas. Ingen sen kväll är komplett utan en burgare på BK innan hemgång. Vi fick en liten bonus när Ahlgroin vandrade in i vårnatten.

******************************

Krokus. Sånt gillar vi, det är vår det!

******************************

Morgondagen blir intressant. Antingen är det gitarrlektion med Rrroger eller så är det game night med Gugli, en eventuell Wood och en sammanstrålning med Django himself.

******************************

Förkylningar kan dra åt fanders för övrigt.

Halvdag, är det ett aprilskämt?

Visst känns det lite löjligt att jobba på halvdagar? Man hinner inte riktigt med nåt förutom det allra nödvändigaste och man sitter och räknar minuterna till hemgång. Ska bli grymt skönt med en långhelg i alla fall, även om den till största del kommer att spenderas i ensamhet.

***********************************

Käre Rrroger ska tydligen lära sig spela gitarr. Hoppas att det går bättre än när han skickade iväg sonen till sin första gitarrlektion. Gitarren som han tog med hade tydligen bara två strängar. Ingen Wonderwall den dagen inte.

***********************************

Vet inte vad H&M följer för standard på skostorlekar. Köpte ett par helvita sneakers för en billig penning och var tvungen att ta storlek 41 istället för 44 för att inte se ut som en clown (mer än vanligt).


Typisk H&M-kund?

Tycker nån ens om clowner nu för tiden? Läskig, till synes påtänd man, utklädd i extrema kläder som älskar barn. Skulle du släppa in ovanstående man på ett dagis? Man kan lika gärna träffa honom på Plattan. Håhåjaja.

***********************************

Vi kickar av påskhelgen med Tekken och thaimat med Bröpp och Wood. Eventuellt blir det vin senare med Fia & co.

Signing off,
J


RSS 2.0