Måndagssjukan

Det var dags för förkylningen att spöka lite. Ingen träning i morse, kommer troligtvis inte att bli så mycket resten av veckan heller. Hurra.

Last night I heard my mama singing a song

Mors dag idag. Det ska firas med middag hos päronen med syster och familj. Spenderade gårdagen i systerns sällskap och försökte hitta en present, det tog sin tid! På kvällen drog jag till Gugli, käkade improviserad nachotallrik, såg på Family Guy och bevittnade schlagerspektaklet med den känslostorm av humor och ångest som följer.

**************************

Festen/knytiset i fredags var riktigt trevlig. Jammade halva kvällen med Sydamerikas finest och åt god mat. Kan det bli bättre?

**************************

Dennis Hopper trillade av pinn till slut. Det var väntat men ändå en förlust för filmvärlden.

**************************

Städa? Njae, men det får väl gå an.

Schlager, sol och sömn

Började dagen med att försova mig. Jag är inte säker på om jag har ställt om den på morgonen eller om jag gjorde helt fel igår. Det blev iaf inget benpass på gymmet, fanders!

*************************

Sverige gick som bekant (missar man det så bor man i en grotta) inte vidare till finalen i schlagerspektaklet. Om det var rätt eller inte orkar jag inte lägga några tankar på, Anna gjorde ett ärligt framträdande som det så vackert heter. Vete fan om Salem hade funkat bättre, det kommer vi aldrig att få veta heller.

Lördagen är numer öppen för förslag. Vilket innebär gitarrspel.

*************************

Grillningen ikväll byts mot knytis pga rådande väderlek. Nu lyser solen igen men ändå blir det ingen grillning.

*************************

Skulle Nick Borgen ha gjort bättre ifrån sig i Eurovision än vad Arvingarna gjorde 1993?

*************************

Sista dagen på jobbet för Little. Alltid trist när roligt folk försvinner. Bara att bryta ihop och gå vidare.

*************************

Skulle Cecilia Vennersten ha gjort bättre ifrån sig i Eurovision än vad Jan Johansen gjorde 1995?

*************************

Grattis till syster Linda-Marie idag! Hoppas att du får en trevlig kväll med bowling och bio :)

*************************

Skulle Magnus Uggla eller Kenta ha kommit nånvart 1979 respektive 1980?

*************************

Nä, en timme kvar att jobba. Nu kör vi!

Konvulsion...

...är ordet för dagen. Jag bräkte ut det slumpmässigt på jobbet idag utan att egentligen veta varför. Janet säger att det finns bra mediciner för folk med Tourette's.

**************************

Mount Everest skulle bestigas på gymmet idag, men det slutade med Kebnekaise. Efter 20 minuters löpning i konstant uppförsbacke gav benen upp och fick nöja sig med 10 minuters powerwalk.

Men jävlar va skönt det är att vara igång igen!

**************************

Pengarna har mellanlandat på kontot igen. Ser ut att kunna bli en okej månad den här gången. Vi lyckades kapa matkostnaderna med över hälften förra månaden, den metoden kanske man ska hålla kvar lite? Peace & Love fick se sig besegrad till slut. Det håller inte ekonomiskt att åka dit, överlevnaden känns viktigare. Man börjar bli gammal...

**************************

Schlager och vin är det som gäller ikväll. Vinet är mer till Fia och de andra som behagar dyka upp. Vete fan om schlagern lockar alls i år, man kanske skulle hoppa det?

Men så säger man varje år. Likt fan så sitter man där och garvar åt etnotrender och what-not och blir förbannad över kompisröstandet. Om Sverige nu går vidare till den stora finalen så bryts traditionen med schlagerfest eftersom Fia jobbar den här gången. Det blir kanske lite patetiskt att sitta ensam och shotta/ta en klunk vid varje tonartshöjning, röst på Sverige och till slut röst på nåt land som man sympatiserar med.

Om man nu ser på det som sagt...

Stenfrukter och dess inverkan på gravitationen

Pizzan från igår har gjort sig påmind, snäll som den är. Kanske dags att lägga i överväxeln på träningen.

*************************

Annars regnar det hallon. Balkongen börjar prunka efter gårdagens blomköp. Solen lyser. Lönen är fortfarande kvar. Det är en sån dag.

The boat that sank

Det smärtar att se vad som händer med klubben i ens hjärta. Inte nog med att vi är nere i Superettan, att resultaten inte har varit övertygande, att fystränaren avgår, att ungdomssatsningen är hotad eller att konkursen i värsta fall är sex månader bort utan nu lämnar ordföranden klubben också.

Nu är inte jag den som har mest koll på styrelsen och vilka som bör stanna respektive försvinna, men tre avhopp på den posten på knappa två säsongen ser inte bra ut. Man kan ju bara hoppas att det är någon form av självsanering som sker i leden just nu.

Match mot Jönköpings Södra i kväll. Ödesmatch som vanligt.

*******************************

Som vanligt på en löningsdag så blev det lunch ute och som vanligt om jag får välja mat fritt så blev det pizza. God bless.

Immortality

Då var det över. Lost är slut. Fan vilket vemod som sköljer över en nu! Skulle jag regissera film nu så skulle den göra skäl för namnet Bergman.

Det var ett bra slut tycker jag. Man visste på förhand att allt inte kan förklaras, vilket självklart känns snopet men det hade slutat i en timmes svammel om hur det kommer sig att rök bestämmer sig för att leka Godzilla på en ö okänd för 99,9% av jordens befolkning. Hade man nån gång fällt en tår till ett tv-program så hade det varit lämpligt.

Men sånt gör man ju inte, då ryker min machostämpel.

Be strong, Dawson! Be strong!

************************

Benet börjar spöka igen. Om det här resulterar i att jag inte kan springa på ett tag igen så amputerar jag. Plast får man inte ont i.

************************

Förklaring till rubriken?

När vi på smekmånaden satte oss på vad de kallar "flygplan" där borta i Karibien (en försköning av "SL-buss med vingar") så kom dödsångesten farande som stenar på en Nickelback-konsert. Efter tre minuter i luften (ca 20 meter ovanför trädkronorna) så slog den mig. Tanken, teorin, skälet till att allt kommer att bli bra.

"Det är lugnt, jag kan inte dö. Jag vet ju inte hur Lost slutar än."

Bäst att kolla extra noga när jag går över vägen i framtiden.

This is just a tribute

Battle of the tribute bands gick av stapeln i fredags på Tyrol. Hade jag haft råd och en lucka i kalendern så hade jag varit där. Hur som haver så måste man gratulera Django och hans band Slave To Rage för en hedersvärd andraplats. Jag ser fram emot en vinst nästa år!

En epok går i graven



Efter sex år av spänning och frustration så är det till slut dags för det absolut sista avsnittet av Lost. Det är svårt att förklara känslorna inom en inför det här, för många är det bara en tv-serie i mängden. Om man har hängt med genom serien så är det så mycket som man vill ha svar på att det helt enkelt inte går att hoppa av mitt i som många andra har gjort.

Säsong 1 var ett stycke tv-historia. Hade man lagt ner då så hade man haft en kultförklarad klassiker. Säsong 2 började med ett av de bästa avsnitten i mina ögon, sen började serien att kännas för mycket som en transportsträcka. Efter säsong 3 så beställde ABC fyra säsonger till av serien men här händer något stort enligt mig. Manusförfattarna vägrar att göra fyra säsonger till och prutar ned det till tre. Skälet var för att kunna knyta ihop allting snyggt och inte mjölka ut pengarna så länge som möjligt. Man valde att göra tittarna en tjänst. Sedan dess har det bara gått uppför (och sidleds om man ska räkna med tidshoppandet i säsong 5).

Under de sju åren som jag och Fia har varit tillsammans så har Lost varit ett stående inslag i livet. Onsdagar var en helig dag då man bänkade sig vid tv:n, helst med en påse sourcream & onionchips och ranchdip (numer är chipsen synonymt med Lost och vice versa). Kommer vi att återberätta vårt förhållande i tiden före och efter Lost?

Ikväll faller som sagt bilan. Vi ses i mörkret.

Weekender

Tiden flyger när man sätter jetmotorer på den, som de gamla grekerna sa. Ännu en helg att lägga bakom sig, snart är det jul också.

****************************

Undici känns som det där stället som var kreddigt när en kändis ägde det. Sen flyttade man allt nåt kvarter och lever kvar på den forna stjärnglansen. Visst, det var ett mysigt ställe att ha en after work på (om solen hade varit framme så hade allt varit mycket väl godkänt) och maten i form av italiensk småplock gick inte av för hackor. Det hanns med en hel del samtalsämnen; allt från Rusty, Jonny²s "tama" råtta som möter honom varje dag vid tuben i Bromma för att önska honom en bra dag (plot twist: Rusty har tydligen ynglat av sig och är antingen av ett helt annat kön än vad som var väntat eller så har han tagit pappaledigt) till blygdläppar som troligtvis saknar varandra. En helt vanlig fredag med andra ord.

Vi höll oss kvar i Stekarnas Stadsdel och knallade iväg till Humlegården med tidigare inköpt rosévin. Fia mötte upp oss med en filt, mer behöver man inte för en bra kväll. Vi fick bevittna en pardans mellan Jonny² och Lenski (det finns på film till högstbjudande) innan vi delade upp gänget. Vissa ville till Harry B. James för att hitta lortiga män, vissa ville till Medis och hitta öl. En öl på Malmen, nattamat på Donken och sen bar det av hem med tåget.

****************************

Lördagen började med att man sov länge, high five! Solen sken så det fick bli picknick utomhus för att få lite färg på sig. Middagen spenderades hos svärmor som bjöd på asiatiskt. Perfekt solläge på den balkongen, det brände på bra.

Efter det var det dags för spelkväll ute i Tyresö. Killarna dominerade kvällen, allt var precis som det ska vara. Hemgången var ingen höjdare dock, Tyresö är inte direkt centralt beläget. Nattbussen var sen så det var på håret att man hann byta buss i Gullmars för att ta sig hem. Det tog väl dryga timmen hem, konstigt att man sov bra sen?

****************************

Nu idag har det bara varit städdag. Inte så illa med tanke på vädret, man kan ändå inte göra nåt ute. Just nu avnjuts lite jordnötsringar till en film. Bara att börja ladda mentalt inför morgondagen.

Konsten att trappa ner.

Poor man's crusade

Nu jävlar har man nått rock bottom! Man kan inte sjunka lägre än när man väljer toalettpapper efter pris. Vi är nu stolta ägare till åtta rullar sandpapper, grovlek 36.

Dagens i-landsproblem, i samarbete med Euroshopper.

Ur spår!

Frågan lyder: Spårade det igår? Njae, det vet jag inte. Det blev väl lite mer än vad man hade tänkt sig men vad gör man inte för konsten? Jag hann med öl, rödvin, calvados, butterscotch och whiskey. Starkt jobbat, PG! I den lilla dimma jag skapade lyckades jag lova bort mig själv till Peace & Love ännu en gång och planera en egen brännbollsyra i sommar. Don't drink and drive, kids.

Självklart måste jag tacka värdparet för middagen, den satt fint!

***************************

Wrestling ligger långt ner på listan med favoritnöjen men spel under den kategorin går inte av för hackor! Det bjöds på en hel del smakfulla slag med spikklubbor och bordsbyggande må jag säga. Nu ska vi bara tvinga med Django på det här så blir det rättfärdigat kaos.

***************************

På tal om Peace & Love så finns det ljus i slutet av tunneln! Tydligen så måste jag inte vara på kontoret när festivalen äger rum så jag behöver bara få ledigt i två dagar, spara pengar till biljetten och fixa boendet. Blir det inte tält så behövs det en chaufför som är villig på att köra päronens husbil. Det bådar gott :)


Love wagon


***************************

Nu är det nedräkning till helgen som gäller. Jobbsponsrad after work på Undici på fredag, medtag eget dammsugarmunstycke ifall Brolin dyker upp på sin gamla krog och vill skriva autografer. Efter det vet man aldrig var man hamnar, kanske i Högdalen?

Lördagen bjuder på middag hos svärmor och spelkväll i Tyresö. Jonny ställer som vanligt upp med sitt dryga jag.

Bring it on!

Det ordnar sig i mix

Mitt nyvunna liv med radio på jobbet har sina för- och nackdelar. En klart plus är att Mix Megapol kör en topp 1000-lista över 80-, 90- och 00-talet. Det innebär betyyyydligt mer variation än vanligt på den kanalen!

En stort minus är radioreklam. Fy fan, den har man inte saknat.

*****************************

På tal om musik så glömde jag självklart lurarna hemma imorse. En halvtimmes promenad till gymmet funkade på morgonen när man ändå är för trött för att märka nåt, men hemgång utan musik... Makabert som en gammal tant brukar säga.

Att lägga in gurkor

Jag kommer aldrig att förstå tjusningen i att gymma. Det är ju så jävla tråkigt bortsett från de få gånger om året då man märker att han kan lyfta liiiiite till.

**************************

Huset Wajjert öppnar sina dörrar för fattighjonen ikväll och bjuder på middag. Jobb dagen efter så det kommer nog inte att spåra lika mycket som det kan göra men man vet aldrig. Jag ger upp löpningen dagen efter för att kunna unna mig en öl eller två, då kräver jag nästan nån form av urspårning.

**************************

MacGyver-andan föll på när radion på jobbet skulle fixas. Nu funkar den bättre än någonsin med hjälp av tejp, gem och en gummisnodd.



**************************

The Pirate Bay var tydligen nere i någon timme efter att internetleverantören blev tvungen att stänga av dem efter ett domstolsbeslut. Nästa drag?

Beaver fever

Det gick precis en dokumentär om bävrar på SVT2. Bäverdammen kan vara den mest gripande film jag nånsin har sett. Schindler's list har ingenting att komma med här.

I don't like Mondays


Ovan: Norrmän tar Alice i underlandet-hypen på för stort allvar


En sak är alltid säker: Det kommer alltid en måndag. Efter den här långledigheten så känns det extra surt att vanka in på kontoret. Kroppen fick sig åtminstone en omgång på löpbandet imorse. Next stop: överkropp. Ofrivilligt rim, javisst!

***********************

Det är brutala cravings på pizza här idag. Kotten skickar bilder på kebabpizza och praisar lokalhak i Östersund och jag ger mina rekommendationer kring ställen här i Storstan. Om bara plånboken var något mer välfylld. Nu måste jag leta upp 130 tomburkar för att få min fix.

***********************

Min fotbollsexpertis är hett eftertraktad i de jämska skogarna. Det är uppenbart att de aldrig har sett mig spela.

***********************

Broderlandet firar syttende mai idag också. Det firar vi med A-ha-medley, Fleksnes-maraton och lax i mängder. Med tanke på hur dyr pizzan är där i väst så skulle det kännas som om man var i Oslo om man åt en idag. Resist!


Sunday Bloody Sunday

Det känns som sista dagen på sommarlovet. Den där känslan av att imorrn går världen under (mer än vanligt, det är ju ändå måndag!). Fan ta långledigt. Huvudsaken är att det har varit en lugnande helg. Man har fått sova ut, njuta av solen, ha det trevligt i gott sällskap och hunnit fixa lite smått och gott som aldrig blir gjort annars.

***************************

Modern Family är den senaste serien på piedestalen här i hemmet. Det är nåt särskilt med mockumentaries som gör att det går hem hos mig. All hail avsaknaden av laugh tracks, hur skulle man annars kunna ha en snabb dialog i en komediserie? Se den, gott folk :)

***************************

Späkningen skapar intressanta observationer kring människokroppen...

***************************

Det blev en slappdag i nostalgins tecken idag. Wikipedia och YouTube är som tändvätska och tändstickor för en pyroman när man är på det humöret. På nåt sätt började jag kolla vad för barnprogram som gick på The Children's Channel aka TCC när man var liten och sen var det bara att börja kolla klipp. Vissa program förstår man inte varför man ens kollade på det, det finns ingen direkt logik i barnprogram alla gånger.

***************************

Nu håller vi tummar, tår och allt annat som går att hållas (inte såna tankar nu) för att Fia har en lyckad intervju imorrn!

Saturday Night's Alright

Så har hälften av långledigheten sprungit förbi som en hare på speed. Man har all tid i världen och ändå så verkar ingenting hända. Just nu hoppar musiken mellan gammal eurodisco-dängor från tidigt 90-tal och Elton John's greatest hits. Jo, lite skäms jag väl.

**************************


Spenderade slutet av onsdagen på balkongen i solen istället för på löpbandet som var planerat. Man vet aldrig när chansen dyker upp igen, so sue me. Det slutade i att min blekfeta kropp förvandlades till att mest bara vara fet och att Fia blev förbannad för att jag är brunare än henne för tillfället. Inte för att jag är överdrivet brun nu men en nyans åt rätt håll är aldrig fel. Måste jag köpa ny foundation nu?


**************************


Torsdagen, den lediga torsdagen! Vi drog till med minifest med betoning på mini. Inte många verkade kunna dyka upp på så kort varsel så man gör det bästa man kan av situationen. Gugli försökte övertyga mig att pengar inte betyder nånting för lycka (vilket jag höll med om från sekund ett men kommunikationen mellan oss funkade inte så bra efter några öl), Miss India vägrade släppa taget om min iPhone, det diskuterades allt från Sverigedemokraterna till varför vissa ostar svettas och vissa inte. En helt vanlig kväll i huset Bergman. Mitt i allt bjöds det på hemmabakad blåbärspaj med egengjord vaniljsås, chokladbollar (typ det enda jag kan baka) och maränger.


Gemytligt så man får kväljningar.


**************************


Sjukt varmt idag också. Det var lite väl overkill att ge sig ut och springa med en hood. Folk måste ha undrat vad det var för naturfenomen på g när en vandrande vattenpöl kom glidande längs med gatan.


**************************


Öster? Söder. Vi lämnar det där, Django har redan hånat mig tillräckligt.


**************************


Johnossis nya har inte levt upp till förväntningarna än på två lyssningar. Illa.


Lady Antebellum dock. Det är så mycket Mix Megapol att jag vill kräkas men det borrar sig in i reptilhjärnan som en E-type-wannabe från Halmstad.


Du vet vem du är...



**************************


T - 2 timmar innan Mor och Syster kommer på besök. Dags att fräscha upp knarkarkvarten lite.


**************************


Nick Carter på Winamp. Nä, en flaska Jack Daniels och att ge guran en behandling för att väga upp det här kanske?

Wednesday morning, 3 A.M.

Äntligen långledigt! Det här slår så otroligt mycket i världen just nu :) Det ska sovas kungligt, festas en aning men mest bara njutas. Till och med solen skiner för en onsdag som denna!

Lunka på

Visst är det fantastiskt att det kan vara tisdag och ändå typ torsdag? Gårdagen slog det mesta genom att vara måndag, i princip onsdag och därmed lill-lördag samtidigt! Hur firar man nåt sånt egentligen? Just nu firas det genom att lyssna på gamla Absolute Dance-dängor som är mellan fem och tio år gamla.

Nostalgi är ett gränsfall.

***************************

Johnossis nya är inlagd på le iFeaun. Håller de samma nivå som tidigare plattor (och går tillbaka lite mot första) så kan det vara vårens lyssnarfest för undertecknad.

Lady Antebellum blir intressant att höra. Har läst en del gott om dem i tidningarna. Country är inte min grej men det får väl gå ner.

***************************

Genius till iTunes verkar intressant. Man får en helt ok mix av låtar i samma stuk, det är ju aldrig fel! Lite skeptisk till att de måste granska ens bibliotek och skicka informationen till Apple bara.

***************************

Rock Band: The Beatles är härmed varvat med hjälp av Fia. Det borde ha gjorts mycket tidigare men vi fastnade som bekant i Rock Band 2 och har väl precis hämtat oss från det.
Värt att notera är att Fia klarade spelet på Hard på gitarren. Eloge!

***************************

Bajen - Öster på torsdag. Har verkligen inte råd att se den live så det blir soffan den kvällen.

***************************

Mycket bävrar i mediabruset den här veckan. Världsherraväldet är nära.

Land of confusion

Torra land har aldrig känts bättre. Jisses vilken resa! Allt som hände orkar vi inte gå in på här. Man kan bara lugnt konstatera att Wood numer är känd som EMD-Mattias bland sjuksköterskor från Sundsvall, Lapin Kulta är fortfarande blaskigt, folk i Jägermeister-hattar borde skjutas, dansband fortfarande är ute och Sierra smakar fortfarande... ja, vad smakar det egentligen?

Kul hade vi, det är en sak som är säker. Bäver-tröjan var självklart närvarande hela natten lång.

************************

Fia ska äntligen gå på intervju! Vi håller alla tummar och tår för att det leder nånvart!

************************

Nästa konsert att gå åt helvete blev finalen i Battle of the tribute bands. Det är nåt spektakel inplanerat med jobbet samma kväll. Favorit i repris: Bu!

************************

På tal om tår så gjorde Wood min fredagskväll med att gapa sådär lagom ödmjukt åt en dam utan skor som bara han kan. Vad skrek herrn? "Sug in tårna, för i helvete! De sitter ju så jävla glest isär!".

Internhumor på hög nivå.

************************

Nu har man spenderat större delen av helgen i ett hav av skräpmat och alkohol. Dags för späkningen att ta vid igen. All onboard the späk-train!

************************

Brage? Nä, vi lämnar det där.


Just cruising

Nu är det dags! Fredag OCH kryssning, jisses i min lilla låda. Det vankas madness, tappkransöl, finsk karaoke, smuggelsprit och en dance off där jag blev vald sist av alla (lika bra eftersom jag absolut inte dansar, HA!).

Lädret tillåter inte speciellt mycket så det blir till att fylla dunk och stomipåse med vattnig Lapin Kulta för att överleva kvällen.

***************************

Bajen - Brage ikväll. Första matchen jag missar helt. Bu.

***************************

Deportees lirar på Debaser Medis ikväll. Den konserten missar jag. Bu.

Förbannat dåligt konsertår det här för mig. Ingen Peace & Love, Johnossi är slutsålt och ingen större konsert värd pengarna än. Bu.

***************************

Lost är inne på sluttampen, bara två avsnitt kvar. Gårdagens var... ja, chockerande och oförutsägbart.

***************************

En "konsert" är dock bokad: Finalen till Battle of the Tribute Bands. Jag är där och hejar fram Slave To Rage.

Lätta ankar!

Long distance runner

Drömmen blev sann igår. Jag har besegrat den: Milen. Det tog sin tid men nu är det klart. Nu kan jag dra mig tillbaka på min söderhavsö och bara åka graciöst fram på min Segway vart jag än ska nånstans.


Årets julklapp 2010 (Prince medföljer ej)


Nu blir det antingen Midnattsloppet i augusti eller Tjurruset i oktober. Lutar starkt åt augusti när man ser bilderna från kärret på Tjurruset.

iFånen åkte i backen under träningen men överlevde så alla kan andas ut. Löpbandet dämpade fallet men sköt iväg den in i ett element. Karma.

*****************************

Rockkvällen blev till gubbrockkväll blev till gubbkväll. Två utsvultna och slitna män i form av mig och Wood tog sig till Trånkan, vräkte i sig pasta carbonara som om det var det sista ätbara på planeten och lät paltkoman skölja över oss. Kaffe och byggprogram på tv är obligatoriskt.

Lite Rock band blev det till slut, Wood fick leva ut lite batteristfantasier innan han gav upp. Jag kan ha sett en ny Keith Moon födas.

Eller i alla fall en Phil Collins.

*****************************

Kryssning imorrn. Jag säger som systerdottern: Tagga till!

Working 9 to 5

Cinco de Mayo idag! Det skulle man egentligen fira på mexikanskt vis med en bra flaska tequila men det tillåter varken plånboken, vardagsnykterheten, träningen eller min mage. Om något år dock, när den infaller på en lördag...

*************************

Är man inte nöjd med vädret så väntar man i fem minuter. Det pendlar mellan mulet, sol, åska och drivis just nu.

*************************

Det blev inget Peace & Love för mig. Den stora anledningen till att jag skulle ta mig dit, Them Crooked Vultures, har sin spelning på torsdagen och semesterdagarna räcker inte till för det. Sunkigt men vad ska man göra.

*************************

Försöker klura ut vad som ska hända ikväll. Fia jobbar så det blir antingen gymmet, bio med Wood eller slapp/Rock Band hemma, ensam eller i sällskap av ovanstående vedkloss. Val är ångest, som Jean-Paul Sartre så elegant la fram det.

Assyriska - Bajen 0-3

Årets skönaste vinst so far? Rätt så underhållande match att se på också. Båda lagen hade press högt upp på planen, hade det inte varit för de där tre underbara målen så hade Assyriska varit mest förtjänt av en vinst. De hade ett par bra chanser och en bortdömd straff mot sig. Men i slutändan så är det målen som räknas. Ketchupeffekt, ja tack gärna.

****************************

Linus Hallenius. Jag behöver inte säga mer. Får vi behålla honom efter sommaren? Det ska bli intressant att se vad som händer mot Brage på fredag när han är avstängd. Han vi tur så lossnade det för Castro-Tello nu också.

****************************

Johannes Hopf. Vem behöver Rami? I en så viktig match så såg han så självsäker ut i målet och lämnade inte mycket till slumpen.

****************************

Vlado Zlojutro. Varför är han kvar i startelvan? Det blev inte mycket rätt igår.

****************************

Dags för en ny lagbild på Officiella kanske? Är ens hälften av spelarna (eller ledarna) kvar i laget?

Eller?

Promenad avklarad, paltkoman från helvetet och fotboll på dumburken. Hallelujah. Jag ska aldrig äta aioli igen. Jag ser blommor vissna av andedräkten och det smakar som om jag har grovhånglat med en grekisk kock ett par nätter i sträck. Den "tränade" känslan i kroppen byttes mot en vilja att ställa upp som Jabba the Hutts body double, det dröjer minst sju veckor innan jag äter nåt alls igen.

Eller tills imorgon bitti.

Round and round

Det finns tydligen ett fettförbränningspass på löpbandet. Nu har jag bestigit Mount Everest på bara en halvtimme. Har nån numret till Guinness Book of Records?



Den typiske löparen

Nu är jag fan värd en vilodag. Eller så springer jag imorrn igen.

*****************************

On a much geekier note, jag och Fia plockade äntligen hem 900 stjärnor på Rock Band 2 igår. 900 stjärnor! Det är många timmar det. Nu kan vi äntligen(?) köra The Endless Setlist. 84 låtar på raken utan paus, 6½ timme awesomeness blandad med skavsår och muskelvärk.

Nä, det kommer aldrig att hända.

*****************************

Assyriska - Bajen ikväll. Måstematch. Usch.


Just another manic monday



Äntligen måndag! Jag kan tillhöra de få personer som faktist känner sig taggad inför livet idag. Innan kl 8 så så var halvmilen avverkad på löpbandet plus en promenad till gymmet från Centralen. Awesome!

*****************************

Lördagen ja. Vi kan säga såhär: Jonny var bakis hela söndagen, så trevligt var det. Wood hittade till slut hem till mig med bilen (Clas Ohlson gör bra grejer, han hamnade i Skärholmen istället). En snabb kebab senare gick färden med den rosa bilen vidare hem till Bröppen för kaffe och bokstavskex. Till slut befann man sig på kungliga Södermalm, redo för bus. Wood försökte sälja kattfoder till eventuella framtida hyresvärdar och undertecknad befann sig mentalt i Spanien med en nylonsträngad gura i famnen.

Ett tapasställe som inte serverar quesadillas är inte ett tapasställe i mina ögon. Men La Cucaracha får väl godkänt annars, helt ok om man inte är för kräsen. Dessutom glömde servitrisen bort mina grönsaksbiffar som jag suktade efter.

Ahlgroin mötte upp oss för att haka på till Bonden Bar. Vem hittar vi inte där om inte Andersch! Wood dansade vidare in i dimman medan jag flanerade runt för att inte verka helt felplacerad. Vad gör man egentligen på ett danshak om man inte dansar? Vi tog oss på nåt mystiskt sätt vidare till Debaser Medis iaf. Den lilla världen presenterade sig när vi hittade en utvandrad Pitebo som självklart kände Lenski.

Spenderade 30 minuter på att hitta en taxi från rätt bolag som redan var på väg åt rätt håll. Efter att ha gått baklänges halvvägs ner till Skanstull så fick det bli första bästa bil. Chauffören försökte rippa mig på pengar genom att stänga av taxametern för 380:-. Resan med taxameter gick på 250:-, den gubben går inte!

*****************************

Söndagen betydde en klar topp 3-placering på bakfyllan. Enligt min mor som kom förbi så luktade jag gammal fylla. Inte mycket stolthet i rösten där inte. Till råga på allt så var det min tur att städa lägenheten.

*****************************

Bokstavskex är finfina grejer!

Comfortably numb

Fest #1 avverkad för helgen, likaså debuten på Patricia. Jag lovade Gugli att gå all in redan på middagen, inte bryter jag ett löfte. Efter lite vin och cognac så var man som vanligt i gasen och droppade one liners och spydigheter mot allt och alla. De flesta verkade uppskatta det den här gången för en gångs skull. Men då var de flesta också glada i hatten. Trevligt folk som dök upp, en vanlig företeelse när man hänger med paret Wajjert. Det krävs energi för att hitta en människa man inte riktigt drar jämnt med i deras umgångeskrets, än så länge har jag inte stött på nån. Det skulle väl vara jag själv då.

Strand måste vara Söders eget lilla pretto-Stureplan. Märkliga målningar på väggarna, dj men inget direkt dansgolv, tecknad Ghostbusters-maraton på storbildsskärm och en extra bar som inte är öppen utan någon vettig förklaring. Lägg till ett klientel som har gett sig fan på att vara unika och ha en egen stil. Det skulle ha funkat om inte hälften av stället också kom dit i tajta Cheap Monday-jeans, flanellskjorta, hornbågade glasögon och smutsiga Converse-pjuck.

Fick syn på en gammal vän. Han såg sliten ut efter att ha spenderat dryga månades i ett socialt mörker.

**************************

Var det en majbrasa på Skansen? Det var suspekta mångder blåljus i närheten.

**************************

Kvällen ska alltså tillägnas Wood i hans chateau på Söder. Om planerna gå som det ska den här gången så blir det tapas och Bonden bar när mörkret faller på. Gugli skulle ha dykt upp om han inte hade avslutat sin födelsedagsmiddag med ett besök till sjukan för blindtarmsoperation. Välkommen in i klubben! Vi jämför ärr nästa gång.

**************************

Tydligen så var jag insnöad när jag vägrade yttra några ord på spanska till en person som har flyttat till Colombia, enbart för det kändes meningslöst att ens försöka sig på att bräka ut ett "Kooomo estaaaaas?". Jag ville ha en förklaring till varför jag var insnöad pga det, då fick jag höra att jag var "smart men arg ibland". Allt av en kille som hade känt mig i två minuter. Människokännare?

**************************

Grillen har hittat ett sätt att förnya sig. Man har bytt från gul lök till röd lök. Tiderna förändras.

**************************

10000+ låtar på datorn och ändå ingenting att lägga in på luren. Dagens i-landsproblem.

RSS 2.0