2010 - Personligt

2010:

...gick resorna till Engelberg och Bali. Inte svårt att lista ut vilken resa som var bäst!

..."toppade" jag formen i september med ett all time low på vågen. Sen gick det utför. Nytt mål för nästa år är att komma tillbaka och klara av små delmål på vägen. Milen ska avklaras under timmen, kroppen ska späkas lite till.

...firade jag och Fia vår årsdag på Dalarö Strand, perfekt när vårvärmen började komma.

...gjorde jag mitt bästa för att förgylla olycksstatistiken på vägarna och började övningsköra. Needless to say så är inte körkortet mitt än.

...firade jag och Fia vår första bröllopsdag på Häringe Slott och upplevde gamla minnen

...började jag blogga utan att egentligen förstå varför.

...stiftade jag bekantskap med Jeppsson och Bäckis och insåg att Dalarna och Halland vet hur man producerar talanger på öldrickning.

...gick den första ölprovningen av stapeln i Skogås. Efter en lyckad kväll följde vi upp med en mindre lyckad kväll några månader senare när vi bytte finöl mot så billig lager som möjligt.

...blev jag fnittrig som en liten flicka över ett tv-spel för första gången på många år.

2011:

...springer jag Midnattsloppet.

...planerar jag att se Vasaloppet från start till mål. På tv.

...går semesterresorna till Spanien. Både i april och i augusti.

...ska jag komma upp i över hundra ölsorter.

***

Cirkeln sluts när året avslutas på samma ställe som det började: Lakavattnet. Pulkaåkning, skoterkörning och rom i backen.

Hinner troligtvis inte skriva nåt mer i dag eller i morgon, efter det lever jag i radioskugga fram till 3/1.

Vi ses på andra sidan nyår.

Yours truly,
Bävern


The number of the beast

Efter månadens betalningar ser kontot ut såhär:


Till mitt "försvar" så hade jag bara 9.999 när jag tittade första gången. Fia förde över 99 öre till mig för att jämna ut det.

Hur man roar paret Bergman - en studie i nördighet.

2010 - Nöje

Nu när tråkigheterna är överstökade så kan vi gå direkt till det roligaste - nöjesdelen!

Musik:
2010 var året då jag stiftade bekantskap med Arcade Fire och deras senaste skiva The Suburbs. En suverän skiva som har spelats frenetiskt hemma.

Gitarrgurun Slash släppte ett efterlängtat soloalbum (nej, Slash's Snakepit räknas inte hit) till bredden fyllt med smäktande solon och en kavalkad av gästartister av rang, från Ozzy Osbourne till Dave Grohl till det mer tveksamma valet Fergie (som fick ett av de bättre stpåren på skivan och lyckades prestera). 12 bra spår av 14 möjliga är ett facit som står ut.

Kings of Leon släppte Come Around Sundown och gick delvis tillbaka till sina rötter efter den mer kommersiella skivan Only by the night. För varje lyssning växer skivan mer och mer. Pyro är det nya svarta.

Nästa år är det bekräftat med/ryktas det om skivsläpp från Foo Fighters, Them Crooked Vultures, U2, Death Cab for Cutie och Coldplay. Kan bli ett väldigt bra år det också.

Film:
Under filmåret finns det ett par stycken rullar som sticker ut lite extra. Det är svårt att summera utan att nämna Inception som gjorde en Matrix kan man säga. Toy Story 3 avslutade sagan med en film som fick vuxna män att gråta. Shutter Island tog en favoritbok och gjorde den rättvisa på vita duken. The Social Network var en av de mest sevärda filmerna med rapp dialog och intressanta personporträtt.

Sen måste man ju nämna totalfiaskot Alice i Underlandet. Tim Burton som regissör och Johnny Depp som hattmakaren bäddade för succé och en LSD-tripp utan dess like men så gjorde Disneystämpeln att den istället blev lite för ullegullig och PK istället.

Böcker:
Av de böcker som lästes under året så har det blivit övervägande biografier. Slash, AC/DC och Ozzy Osbourne har avhandlats tillsammans med Barack Obama. En bok annars som är värd att nämna är Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson. Har man inte redan läst den så är det dags.


2010 - Nyheter

Ett till år avklarat på den långa färden genom livet. Vad sägs om att kika tillbaks på lite höjdpunkter och dylikt?

Nyhetsåret som gick:
Vi börjar med det tråkiga. Man glömmer det mesta som händer i början på året med undantag från enstaka grejer. Haiti drabbades av en jordbävning som raserade landet och fick Carola att åka dit och ge bort parfym till gatubarn.

Chile
ville inte vara sämre utan drabbades av en av de kraftigaste jordbävningarna någonsin. Som grädde på moset engagerade sig global massmedia i 33 gruvarbetare som satt fast under jorden i 69 dagar. Hade samma sak hänt i Sverige så hade vi haft kändisar i tidningarna som kallats för Gruv-Yngve och liknande.


EXTRA! Gruv-Brittas troschock

Island följde upp sin ekonomiska kollaps 2009 med att lära hela världen hur man egentligen stavade till Eyjafjallajökull på det hårda sättet.

Efter valdagen i september stod det klart att det borgerliga blocket fick sitta kvar för första gången sen 76-82, sossarna gjorde sitt sämsta val sen 1911 och 5,7% av folket kom ut ur rassegarderoben.
 
Wikileaks
blev ett begrepp som alla kände till mer eller mindre och Julian Assange lyckades bli internationellt efterlyst och hett eftertraktat byte för de flesta länderna.

Stockholm och Sverige fick sin första självmordsbombare. Som tur var dog ingen förutom bombmannen själv. Kvällspressen fasade över att terrorismen till slut har kommit till Svea rike, trots att den enligt definition var här långt tidigare. Men det är väl bara terrorism om nån gör nåt dumt i islams namn. Vem har läst om kristen terrorism?

Next up: Nöje

Caught in the middle

Kalendern visar att det är den 27:e. Jul är officiellt slut i mina ögon. Dags för granen att vittra sönder lagom till Knut har namnsdag.

Julen var lugn. Stress dagen innan, stress på morgonen, ståhej när alla var här och sen undrade man vad som egentligen hände. Fick många fina klappar av alla. Konsertåret 2011 kommer att invigas med Band of Horses, tack Fia!

Juldagen gick åt till en långpromenad innan Janet och Schlaugen tittade förbi på några partier brädspel. Efter en snöplig första förlust krossade jag och Janet allt motstånd i resterande fyra ronder.

Annandagen bjöd på bio med päronen. Nya Narnia-filmen är lika fylld med klyschor som förlagorna och har en prettofylld dialog som får en att kräkas i munnen. Hujedamig.

***

Benjamin Wahlgren firar tio år som artist. När man inte längre kan skriva om snökanoner och rysskyla så hittar man the next best thing att skrämma folk med.

***

Året lider mot sitt slut. Ska fnula på en årskrönika eller nåt.

Do they know it's christmas

Julafton nalkas runt hörnet. Dagen tillägnas stressen med att handla dagen innan. Bara att ducka för armbågar och annat som kommer att flyga genom luften.

Så fort det är klart blir det städning hemma och uppsittarkväll framför Bingolotto. Ställer mig tveksam till det men va fan.

***

Försökte bryta av den traditionella julmusiken på jobbet med The Wombats - Is this christmas men det uppskattades inte.

***

Hopf förlänger med Bajen i tre år till. Trevlig julklapp!

***

Bloggen önskar en god jul till alla skallar där ute. Ångestbloggning väntas i mellandagarna.

Tillfälligt avbrott

Jahapp. Då var det dags att vara hemma från jobbet för första gången på 1½ år. Åkt på nån släng av förkylning, halleluja.

Recap?


***

Julbordet var sådär. Inte imponerad av käket. Jag, Janet, Lenski och Robban drog rätt tidigt vidare till Söder och fortsatte där. Undertecknad blev tydligen en smula på pickalurven och kraschlandade hemma vid midnatt. Som tur var så var jag i gott sällskap och var rätt så trevlig trots alkoholhalten.

***

Dagen efter var jag på topp hela morgonen och ingen förstod varför. Illusionen höll fram till lunch. En lång dag avrundades med en öl (ja, den tog emot) med Jeppson innan jag tog mig hem för en spelkväll med Gugli.

På vägen hem stod tåget still för att, hör och häpna, en skadad hund satt på spåret. Den var ny! Gugli hade självklart en teori om hur det här kunde hända:

"Troligtvis så tillhör hunden en alkoholist eller knarkare som misshandlar hunden. Han är trött på honom och istället för att spola ner honom i toaletten som man gör med andra djur (?!) när intresset dör ut så gick han ut med honom och slängde honom över stängslet. Om det var en stor hund hade han med sig en bultsax och klippte hål för att placera honom på spåret."

Ockhams rakblad, någon? Min förklaring var att han har slitit sig längre fram vid en järnvägskorsning och helt sonika knallat vidare längs med spåret.

Min käre vän Gugli - leg. psykopat.

***

Lördag betydde lill-julafton. Trevlig tillställning med god mat i gott sällskap.

***

Söndagen tillägnades den nya favoritserien: The Sopranos. Ja, vi är ungefär 10 år efter alla andra. Vi har fastnat totalt i den nu.

***

Måndag och tisdag, sjuk. Janet sliter hund på jobbet. Jag tog mig upp ur sängen vid 18 igår.

Dagens artikel

Beställde iPhone - fick senapsburk

Missnöjd?


Shout it out loud

Fick order om att göra en shout out till mina hoes på annonssäljet. Keep it real, yo.

Arash, den politiske pugilisten från Persien, Träsket aka Shorty Shit Stain, den finaste mexaren i stada och GK, den guldkedjeprydde bilkrängaren som aldrig lyckas uttala namnet på den här bloggen.

Fred ut.

Wake me up before you go go

Sjuuuuuuuukt jävla pigg utan egentlig anledning. När jag vaknade övervägde jag att kväva mig själv med kudden för att få tuppa av ett par minuter extra med "gott samvete" men nu jävlar har någon skyfflat in kol i loket! Och det menar jag inte på det homoerotiska sättet, if you know what I mean. Nudge nudge.

***

Hade en trevlig kvällsfika igår med Bröppen och Wood. Det dracks kaffe och rom och åts pepparkaka medan vi diskuterade livets väsentliga. Mycket trevligt, ol' chaps!

***

Julbord i kväll. Folk verkar inte vara överdrivet upplagda för det och jag var på samma nivå igår. Idag dock, huka er i bänkarna för nu laddar han om!

Norwegian Wood

Dagens Lenski: "Hur lång är en halvmeter egentligen?"

Det summerar dagen ganska bra. Tristess. Ska möta upp Wood senare för en fika, eventuellt drar vi till Bröppen och dricker kaffe.

***

Granen är uppställd och klädd. Fick offra gitarrerna och basen i några veckor för att få plats. Tveksamt om det blev bättre.

***

Två år har gått sen Johan "Tomten" Johansson trillade av pinn. Länkar passande till en gammal intervju med honom från hammarbyfotboll.se.


Tannenbaum, oh tannenbaum

Varje år, när mörkret har lagt sin blöta filt över Sverige, ger sig miljoner svenskar sig ut på jakten efter julens heliga graal. Vissa påstår sig ha sett den för en stund på den glesa landsbygden men sedan aldrig återfunnit den nästa dag när det varit dags att skörda. Den perfekta julgranen.

Bor man i förorten som undertecknad så ger man sig ut på pilgrimsfärd till det närmaste man kommer ett öppet fält med granar: Bauhaus.

199 pix uppkastat för en halvgles kungsgran. Försöker man hitta en yvig historia i perfekt höjd så kommer man bara att bli galen à la Jack Torrance.


Såhär glad kan man bli över en sketen silvergran för "bara" 600:-!

***

Årets jullåtar som har passerat mitt medvetande består än så länge av Sean Banan - Gott nytt jul och Coldplay - Christmas lights. Spridda skurar, som John Pohlman skulle ha sagt.

***

Självmordsbombaren från Småland kopplas ihop med Usama bin Ladin som hängde i Dalarna när han var ung. Vem sa att landsorten var tryggare?

***

Spinning står på schemat i kväll. Träningen ligger inte på priolistan just nu. Usch.

Longing for lullabies

Ordinärt glapp under helgen. Kan man räkna det här som jobb om man bara gör det under arbetsveckan?

***

Ska man sammanfatta helgen snabbt så var det stressigt på jobbet på fredagen följt av Idol-final i soffan. Tutades en del glögg, alltid lika gott. Julhandlingen på lördagen gick åt fanders. Jag lämnade folkmassorna på Drottninggatan för det trygga "lugnet" i Farsta. Bra timing, tre timmar senare dök en självmordsbombare upp. Lite läskigt att ha gått runt där tidigare under dagen. Handlade lite prylar till Fia, kollade kläder åt mig själv och grät över kontoutdraget.

Söndagen blev "lugnare" även den. Firade Farsgubben på födelsedagen och städade upp hemma därefter. Morsan försökte köra över min fot när vi hämtade FiaLidingö. Gissa vem som inte får några julklappar?

Dekadent, jag vet, men vad gör man inte för konsten?

***

Fixade äntligen en ny kabel till Xboxen på torsdagen. Varvade kabeldragning med rödvin, en lyckad blandning! Satt uppe till tolvsnåret med Fia och T-res och kacklade om ditten och datten. Gammal hederlig vinkväll funkar alltid!

***

På tal om bombningen så rök ett antal vänner från Fejjan ganska snabbt. Det är nu folk börjar bekänna färg.

***

Fullspäckad vecka väntar. Julgranshandling ikväll, spinning imorrn, träffa Wood på onsdag, julbord på torsdag, spelkväll med Gugli på fredag, lill-julafton på lördag och söndag... tja, då pyntar jag väl granen?

Build me up buttercup

Torsdagar är den där mellandagen som bara används för att bygga uppstämningen inför fredagen. Om veckan var en låt så skulle den här dagen vara en brygga inför en refrängen, helgen, det alla väntar på.

Mycket poetiskt och filosofiskt.

***

Aftonbladet står för stor humor idag. Förutom tågkaos och ishalka som hör vintern till så är det även säsong för att slicka på stolpar - och fastna. Vad passar bättre än att intervjua en köldexpert? Skön titel (jag kämpar för att inte dra pappaskämt om att han är en "kall kille") för övrigt. Tipset för att hjälpa loss barnen? Kissa på tungan. I shit you not. Han vet det av egen erfarenhet dessutom. På frågan om vad hans son tyckte om det så svarade han "Det gäller att förvarna dem så de inte blir förskräckta".

Tro fan det. Man har fastnat och är livrädd. Då halar farsan fram den helt apropå. Vad gör man som mamma? Klär av sig och försöker gränsla stolpen? Vad händer om hon också fastnar i det läget? Bisarr situation. Händer det så måste nån filma.

***

Jag har lyckats lura med Janet på spinning ikväll. Det här ska bli mycket intressant. Lenski var på sitt första spinningpass igår och klagar idag på smärtor i de ädlare regionerna. Jag kanske har någon grand scheme med allt det här.

***

Aretha Franklin är svårt sjuk i cancer. Tragiskt besked, helt klart en av de större artisterna som fortfarande håller.

***

Vinkväll vankas på hemmafronten. Ska tuppen fly hönsgården eller fraternisera med de andra?

***

Grattis till HC på födelsedagen! Gissar på att det inte blir en löparrunda ute i snön en dag som denna.

It takes a fool to remain sane

The Ark kastar in handduken efter 20 år. De hann bjuda på ett par hits på vägen men nu har de bestämt sig för att lägga av medan de ligger på topp. Klokt, tycker jag. Om ändå andra kunde göra samma sak.

***

Såg precis att White Lies lirar på Cirkus i februari. En vecka efter Band of Horses. Kan bli ett bra år nästa år.

***

Idag blir det en Mobergare med gymbesök på lunchen. Bäva, löpband!

Coffee and TV



Tredje koppen kaffe för dagen. Japp, det är en sån dag.

Kaffe med en espresso on top. För angenäm styrka och smak.

Lonely

Solo ikväll. Fina Fia ger sig iväg till Långholmen för julbord så jag ska laga nåt underbart kulinariskt åt mig själv. Kanske hinner med lite julklappsshopping innan?

***

The time (Dirty bit) kan vara det sämsta jag har hört det här året. När slutade Black Eyed Peas att göra musik? Jobbig melodi, värdelös sång och så mycket autotune att T-Pain skulle skämmas.


Och en man som går klädd såhär skäms inte lätt!

Fast när man tänker på saken... När började de göra musik?

***

Subtopia spelar på Roq på lördag för den som känner för lite musik i helgen. 100 spänn i dörren, fem band spelar med start 22:00. Var där eller var fyrkantig.

***

Hittat en suverän app när man har lite tråkigt: Lingopal. 44 språk och vettiga fraser som "Jag är en delfinskötare" och "Jag vet att jag är inte Jesus men jag är bra ändå". Sen finns det lite tråkigt som "Hej" också, men bryr sig om det?

***

Imorrn faller lockarna. Jonnyboy har äntligen en klipptid. So long, hockeyfrilla! Adios, bångstyriga hår!

Driving home for christmas

Vilken jävla helg. Jag ska inte sätta mig i en bil igen förrän det är 20° varmt!

***

Fredagen började bra. Öl på 9:an (shocker!) med en extra Hallänning. Stackarn fick stå ut med mycket skit om dialekten och Per Gessle. Vi tror att han försökte sig på comebacks men ingen förstod vad han sa. Möjligtvis Jeppsson. Det utlovades burleskbrottning på lördagen. Det kan vara världens bästa grej!

Jag, Fia och Janet gled vidare till Söder och Jameson för att möta upp Schlaugern för lite krubb. Burgare två gånger på en dag, det gör under för kroppen. Testade en Brooklyn East India Pale Ale, smakade som en vanliga IPA men den gled ned.

Vi avslutade på Vampire Lounge med manliga glassdrinkar. Där har vi efterrätten numero uno! Några fler drinkar hängde med i bara farten. Django och K mötte upp sista timmarna för lite skitsnack. Lovade tydligen att gå på spelning på lördag, det känns vagt bekant när jag kollade upp var den skulle vara. I'll be there!

***

Så kom lördagen från helvetet. Vi rörde oss ner mot Kolmården på morgonen, allt gick som planerat. Systerdottern gick in till vargarna, vi andra tackade alla möjliga gudar för att Tropicarium var öppet så att man kunde värma sig nånstans i 1½ timme. Tiden gick och vi startade hemresan, humöret var på topp. Vi hann en kilometer, sen small det till och bilen låste sig. Mitt i ingenstans, verkligen ingenstans, brakar växellådan ihop. Vi kan backa men inte köra framåt. Dyr bärgning in till Nyköping eller backa hela vägen hem? Valet föll på att HC fick åka ner och försöka bogsera oss hem. Självklart fastnar han redan vid Skärholmen pga olycka. Fyra timmar senare började vi bogseringen och tog oss 500 meter innan hjulen låste sig helt och vi hamnade i diket.

Omlastning och nytt försök att ta sig hem. Det gick bättre den här gången. Nånstans innan nio landar vi hemma, köper thaimat och brieost för att dämpa ångesten över att ha gått miste om en kväll med pulka och somnar i soffan till en svensk deckarrulle. Höjdarkväll. Vi hade det iaf inte helt dött i bilen som tur var.

***

Gårdagen spenderades med städning, fika hos Rally-Kalle och middag med päronen på kvällen. Nu är det alltså måndag igen. Helgen går snabbt när man sitter fast på vischan.

***

Idag har Fia hållt upp med rökningen i två månader! Starkt jobbat av henne!

Let it snow

Det där farliga vita som dyker upp vid den här tiden varje år fast ingen kommer ihåg det har dykt upp igen. Ordentligt. Det slutar liksom inte att snöa. Inte mig emot, hellre -15° och snö än +1° och slask. Det är upplagt för pulka i helgen. Om saker går som det ska så blir det en favorit i repris sen några år tillbaka med jäger, irish coffee och björnbärscider i backen.

***

Något bisarrt utspelade sig häromdagen på bussen. Halvvägs mellan Odenplan och jobbet så fylls bussen med barn. Verkligen fylls, det vällar in ungar tills bakaxeln börjar knaka. Sedvanligt stök följer tills en av fröknarna, vi kan kalla henne Buss-Hitler, bräker ut "Jag hör ingen sång!!". En miljard barn stämmer in. "Tre gubbar, tre gubbar..." är inte vad man hade önskat sig. Hälften av de normallånga passagerarna försöker krypa in i sig själva eller prata i telefon och vi andra kvider av skratt samtidigt som vi försöker krossa rutorna för att fly.

Vi når klimax när en liten, liten kille ser Lenski garva läppen av sig och vänder sig till sina kompisar och säger "Jag tror att hon skrattar åt oss. Hon tycker att vi är töntiga" samtidigt som han ser smått förstörd ut.

***

Idag blir det iaf en klassisk after work med Janet, Fia och Jeppsson9:an. Efter det blir det nog middag på tu man hand nånstans. Med Fia. Ingen annan.

***

Träningen klar för veckan verkar det som. Vi var bara fyra på spinningen igår så vi fick agera instruktörer allihopa och bestämma vad vi skulle köra när det var vår tur. Nu blir det vila till nästa vecka.

***

Pigeon har landat hemma i Mordor och återhämtar sig mer och mer för varje dag.

***

Nä, nu blir det ostburgare till lunch.

Kom ihåg att inte nysa i O'boyburken.

Come around sundown

Herrejävlar! Var jag inte sugen på Peace & Love tillräckligt i år så är jag det till nästa år! Dags att börja spara pengar, håhåjaja.

***

Spelningen med Shatterproof var grym. Grabbarna gjorde riktigt bra ifrån sig för att göra sin första spelning ever. Bandet innan var rätt intressant att se också. Trummisen ledde de andra med märkliga takter och gitarrister sjöng typ tre textrader på de två låtar de gjorde. Tror att det var två. Det startade som lagom flummig 80-tals new wave och gled vidare till nån form av Rush-psykos. Mycket märkligt.

***

Pigeon får komma hem från sin två-veckors-sejour på sjukan idag så jag och Janet ska välkomna henne med godsaker och gott sällskap. Ni ska vi bara hitta lite gott sällskap åt henne.

***

Vad gör man i slutet av en iskall vecka? Man drar till Kolmården! Systerdottern ska klappa vargar och vi andra ska uggla utanför i en timme eftersom parken är stängd. Upplagt för billekar.

***

Idag får gitarren komma hem från jobbet också. Nysträngad och grann. Typiskt att lämna den i serverrummet utan möjlighet att släppa hem den.

***

Åt en gudomlig pizza igår efter spinningen. Riktigt bra. Satt två bord från Martin Lidberg, killen har smak! När nån frågade om det var brottaren så svarade jag bara "nej, han i Let's dance". Humor, höhö.

RSS 2.0