Christmas lights

Första advent och dagen efter. Oscarsgalan blev kanon och folk stannade lite längre än vad de hade planerat, alltid ett gott tecken!

Några timmars sömn och en kebabrulle senare så har jag och Fia städat upp det sista i kvarten (vi röjde upp det mesta i natt, det är som man säger normalt på den här nivån), rensat några skåp och julpyntat lägenheten. Julkänslorna tog över till slut så nu badar allt i rött och ljus.

Det tar vi middag på!


Hello Africa

Tillbaka på banan efter en tripp till den mörka kontinenten. Vilken resa! Riktigt härligt land att semestra i om man släpper stressnivån och tar allt som det kommer. Det är väl lite för mycket för att sammanställa i ett inlägg men det blev bl.a. safari i Senegal, Tobaskifirande med vår guide hemma i hans by (inkl. bönestund som i princip exklusiva vita bland tusen andra, getslakt på bakgården och hemmalagad mat), sol, bad, öl, fiske och allt annat som hör semestern till.

För den som prompt ska ha bilder så hänvisar jag till fejan eller Fias blogg för ett smakprov.

***

Back on track, som sagt. Smygstartar med en halv vecka på jobbet och taggar till inför helgen. Det vankas hemmafest igen, mmhmm. Jojomen, det är dags nu. Rapport kommer efter helgen på det.

***

TV-eken föll och tidningarna fick återvända till att skriva om Zlatan igen. Vem står för de sju piketbussarna som skickades dit mitt i natten, med tanke på alla skriverier om att idrottsklubbar ska betala polisnotan vid stora matcher i framtiden? Stockholms Stad? Skattebetalarna? Svenska trädkramarföreningen?

***

Mindre än en månad kvar till jul. Lite skillnad på att återvända från 35-gradig värme till några få plusgrader och julpynt överallt. Julkänslorna har triggats igång en aning för tidigt så det är väl bara att gå ut och hugga ner en gran på en gång!

***

Lön. Vi stannar där.

So long Farewell Auf wiedersehen Goodnight

Om ca sex timmar ringer klockan och det är dags att gå upp i en så okristlig tid att telefonen lika gärna skulle kunna vrida runt huvudet 360 grader, väsa fram nåt om Antikrist och karva in ett pentagram i pannan på mig som väckning. Hela dagen har varit vidrigt stressig med försenade pendeltåg, ett lokalsinne värdigt en dövblind man som för första gången sätter sin fot i Örkelljunga och allmän resfeber. Men all is well till slut. Hoppas jag.

Det är ju den där känslan man har ibland. Väskan är packad, det gick smidigare än vanligt, man har gått igenom hela packlistan i huvudet och vet att inget mer ska ner. Lik fan står man där och nojar upp sig över att nåt saknas. Nåt viktigt.

Om inte annat så märker jag det på Arlanda imorrn och får samma sorts panik som när jag glömde all musik till bröllopet hemma. Men det är en annan historia.

Nu ska jag lura i kroppen att jag är trött. Hörs om två veckor, kids.


RSS 2.0